Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Què es pot estudiar per accedir al món del lleure?

Formació Reglada:

El Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d'Animació Sociocultural i Turística capaciten per programar, organitzar, implementar i avaluar intervencions d'animació sociocultural i turística, promovent la participació activa de les persones i grups destinataris i coordinant les actuacions dels professionals i voluntaris a càrrec.

La formació té una durada de dos cursos (2.000 hores) amb 350 hores de pràctiques.

En finalitzar el CFGS, s'obté el títol de tècnic/a superior en Animació Sociocultural i Turística que et permetrà treballar, entre altres sortides professionals de:
coordinador/a i director/a d'activitats de lleure infantil i juvenil
coordinador/a i director/a de campaments, d'albergs de joventut, de cases de colònies, de granges escola, d'aules de cases de joventut i d'escoles natura.

Formació no reglada:

Monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil

El curs de monitor/a dóna la preparació per intervenir educativament en activitats de lleure, capacitant per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització, utilitzant tècniques específiques d'animació grupal, amb una incidència explícita en l'educació en valors.

La formació té una durada total de 310 hores, 150h lectives i 160h pràctiques i de memòria. El contingut del curs està estructurat en tres mòduls:

- Activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil
- Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil
- Tècniques i recursos d'animació en activitats de lleure

En algunes escoles també es cursen hores en l'aula virtual. Les 160 hores pràctiques impliquen la realització de pràctiques professionals o de voluntariat, i es comencen un cop cursats dos dels mòduls.

Director/a d'Activitats de lleure infantil i juvenil

El curs de director/a prepara l'alumnat per coordinar equips en activitats de lleure infantil i juvenil, capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu adreçats a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i per representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització de l'equip de monitors/es.

La formació té una durada total de 410 hores, 290h lectives i 120h pràctiques i de memòria. El contingut del curs està estructurat en quatre mòduls:

- Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil
- Tècniques i recursos d'animació en activitats de lleure
- Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius en el lleure infantil i juvenil
- Coordinació i dinamització de l'equip de monitors i monitores

Si s'està estudiant determinades formacions reglades relacionades amb el lleure, l'educació i/o els infants, com magisteri, educació social, pedagogia, psicologia o ciències de l'activitat física; integració social o educació infantil;
i es té experiència acreditable de més de 700 hores en el lleure educatiu. Es convaliden dos mòduls, quedant solament 200 hores d'etapa lectiva.

On es troben els cursos de monitor/a i director/a en activitats de lleure?

http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/joventut/educa...

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 22.03.2018

20 anys del Barcelonès Jove Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser