Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Quines competències laborals s’han de tenir per treballar en el lleure?

Quines competències laborals s'han de tenir per treballar en el lleure?

Autocontrol: saber mantenir les pròpies emocions sota control i evitar reaccions negatives davant provocacions, oposició o hostilitat per part d'altres o quan es treballa en condicions d'estrès. Igualment, implica la resistència en condicions constants d'estrès.

Iniciativa: Identificar un problema, obstacle o oportunitat i portar a terme accions per donar-los resposta. Predisposició a actuar de forma proactiva i no només limitar-se a pensar en allò que s'ha de fer en el futur. El marc temporal d'aquesta escala va des de finalitzar projectes passats o actuals fins a la recerca de noves oportunitats.

Empatia: implica saber entendre les altres persones. És l'habilitat per escoltar, entendre correctament els pensaments, sentiments o preocupacions dels altres encara que no s'expressen verbalment o s'expressen parcialment. Aquesta competència mesura la creixent complexitat i profunditat que suposa entendre les altres persones. Pot també incloure la sensibilitat intercultural.

Flexibilitat: saber adaptar-se i treballar eficaçment en diferents i variades situacions i amb persones o grups diversos. Suposa entendre i valorar postures o punts de vista diferents, o bé adaptar el propi enfocament a mesura que la situació ho requereixi. També canviar o acceptar sense problemes els canvis en la pròpia organització o en les responsabilitats del lloc de treball.

Comunicació: saber transmetre, fer conèixer alguna cosa a algú d'una manera clara i entenedora. Abasta des d'una transmissió d'informació fins a entrar en relació d'idees, d'interessos, etc. Adapta el llenguatge al nivell dels interlocutors/es i crea les xarxes de relació necessàries per obtenir la informació que és rellevant, i saber establir vincles i relacions afectives entre les persones perquè donin suport al seu objectiu. Adaptar el discurs per atraure l'interès, anticipar i preparar les reaccions de les altres persones, capacitat de convicció i d'impactar positivament en les altres persones.

Planificació i organització: capacitat per prioritzar i establir línies d'actuació, optimitzant recursos que garanteixin l'acompliment dels resultats esperats mitjançant una gestió eficaç de mateix treball i del dels seus col·laboradors/es.

Treball en equip: col·laborar i cooperar amb altres, formar part d'un grup, treballar junts, com a oposat a fer-ho individualment o competitivament. Formar part d'un grup de persones que treballa en processos, tasques i objectius compartits.

Com descobrir les competències transversals?
És molt important saber, conèixer quines són les teves competències fortes, les que et fan destacar, les que marquen una diferència i les que l'empresa pot valorar més positivament per a contractar-te. Aquí hi ha un seguit de recursos on poder descobrir a través dels tests quines competències tens.

https://treball.barcelonactiva.cat/porta22/cat/sectors/sectors.do
http://serveiocupacio.gencat.cat/ca/cercar-feina/informacio-sobre-el-mer...
http://mapalaboral.org/files/explora/explora-ocupacions-recursos-ocupaci...

Enllaços

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 22.03.2018

20 anys del Barcelonès Jove Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser