Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Com treballar mitjançant una ETT

Versió per a imprimirVersió per a imprimir Versió PDFVersió PDF

Les Empreses de Treball Temporal (ETT) són empreses que serveixen d'intermediari per procurar una ocupació a un treballador o, paral•lelament, un treballador a una empresa amb caràcter temporal. Quan l'empresa necessita un/a treballador/a es posa en contacte amb l'ETT i aquesta, inicia la recerca mitjançant un procés selectiu a la base de dades, fins a aconseguir el/la candidat/a més adient . Un cop trobada la persona que més s’ajusta a les necessitats de l'empresa, l'ETT la dóna d'alta a la Seguretat Social i passa a exercir les tasques de la companyia.

A partir d'aquest moment és l'empresa on treballa qui es fa càrrec d'avaluar el seu treball dins de la mateixa. El desconeixement de la manera de procedir d'aquestes empreses, ha portat a la població general a crear falses afirmacions i per tant una mala reputació de les mateixes. Aquestes empreses ens aconsegueixen treball basant-se en el nostre currículum vitae, el/la treballador/a guanya el mateix, ningú li treu diners, però l'empresa usuària és qui haurà de pagar a l'ETT una petita comissió per les despeses de selecció i contacte amb el treballador.

Treballar mitjançant una ETT pot esdevenir en un clar pont cap a l'ocupació estable, a més d'una clara oportunitat per millorar la formació i qualificació professional, cada cop més imprescindible dins del mercat laboral.

A Espanya hi ha més de 400 empreses de treball temporal. A la comarca del Barcelonès hi ha més de 140 oficines de les diferents empreses. Entre les ETT amb més reputació estan Adecco, Manpower, Eurofirms, Randstand i Unique Interim.

No hem d’oblidar les consultores de RRHH: són bones vies per a poder accedir a una feina. La principal diferència entre una ETT i una consultora de RRHH per un/a candidat/a, és que si la selecció la realitza una consultora, la incorporació de la persona seleccionada serà directament per part de l'empresa. El sobrecost que li resulta a l'empresa que contracta els serveis de la consultora és un percentatge del salari brut anual del treballador que s’incorpora.

Com pots accedir-hi?

Apuntar-se a una ETT ens permet tenir la possibilitat de que ens cridin si tenen una oferta que s’ajusta al nostre perfil. Tot i així qui busca feina som nosaltres, haurem de mirar les ofertes encara que estiguem apuntats/des i avisar l’ETT del nostre interès a les ofertes (o apuntar-nos online).

Aquesta http://www.portalett.com/ és una de les pàgines on podem trobar un llistat de Empreses de Treball Temporal, organitzat per província i per municipi.

Cadascuna té sistemes diferents de funcionament: algunes a més de lliurar el CV presencialment a l’oficina, ens fan omplir un formulari; altres, no accepten el CV en paper i prefereixen gestionar la inscripció a través d’Internet.

La majoria de les Empreses de Treball Temporal tenen les ofertes de feina a la seva pàgina web (o dins dels portals de feina com Infojobs, infoempleo, etc.) i per a poder apuntar-nos cal registrar-nos.

Quines ofertes de treball pots trobar?

Les ETT ofereixen tot tipus d'ocupacions en jornada completa o parcial i en tot tipus de categories i experiència professional. D'altra banda, les empreses de treball temporal també ofereixen cursos de formació i de prevenció de riscos laborals.

Perfil buscat

La majoria de les ETT busquen tot tipus de perfil, però hi ha algunes que només busquen perfils concrets, per exemple ASN Selección (http://www.asnseleccion.com) està especialitzada en PiME i sector de la restauració i hostaleria; Català Recursos Humans (http://www.catalarrhh.es/) està especialitzada en perfils tècnics i informàtics.

 

Enllaços


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 23.08.2013

Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser Guia després de l´ESO