Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Com treballar mitjançant una ETT

Les Empreses de Treball Temporal (ETT) són empreses que serveixen d'intermediari per procurar una ocupació a un treballador o, paral•lelament, un treballador a una empresa amb caràcter temporal. Quan l'empresa necessita un/a treballador/a es posa en contacte amb l'ETT i aquesta, inicia la recerca mitjançant un procés selectiu a la base de dades, fins a aconseguir el/la candidat/a més adient . Un cop trobada la persona que més s’ajusta a les necessitats de l'empresa, l'ETT la dóna d'alta a la Seguretat Social i passa a exercir les tasques de la companyia.

A partir d'aquest moment és l'empresa on treballa qui es fa càrrec d'avaluar el seu treball dins de la mateixa. El desconeixement de la manera de procedir d'aquestes empreses, ha portat a la població general a crear falses afirmacions i per tant una mala reputació de les mateixes. Aquestes empreses ens aconsegueixen treball basant-se en el nostre currículum vitae, el/la treballador/a guanya el mateix, ningú li treu diners, però l'empresa usuària és qui haurà de pagar a l'ETT una petita comissió per les despeses de selecció i contacte amb el treballador.

Treballar mitjançant una ETT pot esdevenir en un clar pont cap a l'ocupació estable, a més d'una clara oportunitat per millorar la formació i qualificació professional, cada cop més imprescindible dins del mercat laboral.

A Espanya hi ha més de 400 empreses de treball temporal. A la comarca del Barcelonès hi ha més de 140 oficines de les diferents empreses. Entre les ETT amb més reputació estan Adecco, Manpower, Eurofirms, Randstand i Unique Interim.

No hem d’oblidar les consultores de RRHH: són bones vies per a poder accedir a una feina. La principal diferència entre una ETT i una consultora de RRHH per un/a candidat/a, és que si la selecció la realitza una consultora, la incorporació de la persona seleccionada serà directament per part de l'empresa. El sobrecost que li resulta a l'empresa que contracta els serveis de la consultora és un percentatge del salari brut anual del treballador que s’incorpora.

Com pots accedir-hi?

Apuntar-se a una ETT ens permet tenir la possibilitat de que ens cridin si tenen una oferta que s’ajusta al nostre perfil. Tot i així qui busca feina som nosaltres, haurem de mirar les ofertes encara que estiguem apuntats/des i avisar l’ETT del nostre interès a les ofertes (o apuntar-nos online).

Aquesta http://www.portalett.com/ és una de les pàgines on podem trobar un llistat de Empreses de Treball Temporal, organitzat per província i per municipi.

Cadascuna té sistemes diferents de funcionament: algunes a més de lliurar el CV presencialment a l’oficina, ens fan omplir un formulari; altres, no accepten el CV en paper i prefereixen gestionar la inscripció a través d’Internet.

La majoria de les Empreses de Treball Temporal tenen les ofertes de feina a la seva pàgina web (o dins dels portals de feina com Infojobs, infoempleo, etc.) i per a poder apuntar-nos cal registrar-nos.

Quines ofertes de treball pots trobar?

Les ETT ofereixen tot tipus d'ocupacions en jornada completa o parcial i en tot tipus de categories i experiència professional. D'altra banda, les empreses de treball temporal també ofereixen cursos de formació i de prevenció de riscos laborals.

Perfil buscat

La majoria de les ETT busquen tot tipus de perfil, però hi ha algunes que només busquen perfils concrets, per exemple ASN Selección (http://www.asnseleccion.com) està especialitzada en PiME i sector de la restauració i hostaleria; Català Recursos Humans (http://www.catalarrhh.es/) està especialitzada en perfils tècnics i informàtics.

 

Enllaços


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 23.08.2013

20 anys del Barcelonès Jove Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser