Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Treballar a l’estranger

1. Perquè buscar feina a l’estranger?
2. Informació general
3. Agències
4. Borses de treball
5. Empreses de treball temporal
6. Més preguntes?
 

1. Perquè buscar feina a l’estranger?

Cada any més joves surten a l’estranger per treballar, ja sigui d'una manera temporal, principalment a l’estiu, o bé en estades més llargues. A més, actualment hi ha molts joves que es troben en situació d’atur i es plantegen un projecte de mobilitat a l’estranger. Es una perfecta ocasió per aprendre o millorar un idioma, adquirir noves competències professionals, millorar la teva ocupabilitat i créixer personalment o per guanyar uns diner i fer turisme.

2. Informació general

Si vols marxar a l’estranger per treballar, existeixen diferents vies per fer-ho:

• Feines no qualificades
• Feines qualificades

Feines no qualificades són feines per a les quals no és imprescindible tenir cap titulació acadèmica o professional, encara que la formació i el nivell de l’idioma condiciona el tipus de feina. Normalment són feines que es fa durant un estiu, uns mesos o per començar a viure en un país nou.

Per trobar una feina qualificada has de tenir una titulació professional o universitària i un bon nivell del idioma del país.

On pots començar a buscar?

Una opció és la xarxa EURES (link a la fitxa). És el portal de mobilitat europea de la Unió Europea, on pots trobar ofertes laborals dels serveis estatals d’ocupació.

Per sol•licitar qualsevol feina necessites un currículum vitae en anglès o el idioma del país a on vols anar. Et recomanem el Currículum Vitae Europass (link a la fitxa).

3. Agències

Són recursos que et faciliten tots els tràmits i les gestions, encara que cobren una quantitat per fer-ho. Proporcionen tant treball qualificat, com no qualificat o en pràctiques i et busquen l’allotjament i un curs d’idioma, si t’interessa.

Existeix una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure la qualitat i professionalitat de les empreses d’aquest sector: ASEPROCE (Associació Espanyola de Promotors de Cursos a l’Estranger).

4. Borses de treball

Actualment Internet ofereix una gran quantitat de serveis i informació pel que resulta una eina realment molt útil a l’hora de buscar feina a l’estranger. A més, procés de proliferació de les pàgines dedicades a la recerca de feina està sent molt ràpid.

Principalment hi ha dues maneres de buscar feina a través d’internet: una mitjançant recerca activa en les ofertes que sol•licitin treballadors/es, i l’altra, enviant el teu CV a les webs que posseeixin suport tècnic amb aquesta finalitat i que actuïn de mediadores per a que alguna empresa contractant contacti amb tu. En aquest últim cas, hauràs de disposar d’un arxiu amb el document del teu currículum professional i formatiu, escrit en castellà i en anglès per poder adjuntar-lo quan ho necessitis.


5. Empreses de treball temporal

Les empreses de treball temporal fan de intermediàries entre les empreses i els
particulars. Algunes són internacionals i ofereixen feina a diferents països, altres estan especialitzades en algun sector (turisme, secretariat, comerç, etc.). Aquestes agències fan selecció i entrevista i et demanen un grau de professionalitat , experiència i nivell d’idioma relacionat amb la feina que proposen.
 

6. Més preguntes?

Si tens més preguntes sobre com pots trobar una feina a l’estranger en general o en un país concret, assessora’t i informa’t en una de les oficines de la Xarxa Europa Jove (link a les assessories).

See video

Enllaços

Documents

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 28.12.2010

20 anys del Barcelonès Jove Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser