18/02/04
La nova secretària general de Joventut de Catalunya, Marta Rosàs, ha definit els principals objectius i línies de treball del seu departament al govern català per al 2004-2007. Rosàs ha remarcat que els seus esforços es centraran en reduir els condicionaments estructurals que dificulten lemancipació dels joves i fomentar la participació dels joves en el món associatiu i en la democràcia.
Pel que fa a lemancipació dels i les joves, les actuacions seran les següents:
· Habitatge: Ajuts a ladquisició de pisos; impuls a les promocions públiques dhabitatge; adopció de mesures fiscals que afavoreixin el mercat de lloguer Augment de les borses joves dhabitatge de lloguer sense cost dintermediació; programes que facilitin la rehabilitació dhabitatges per a joves; estudi de la viabilitat dun sistema dajuts específics per als joves amb unes condicions socioeconòmiques determinades.
· Ocupació: Establiment amb els agents socials dun nou Pacte per a lOcupació Juvenil; reducció de les taxes datur juvenil; millora de les seves condicions contractuals; eficàcia dels processos de transició de la formació al treball; reordenació del temps dedicat a la feina; foment dels projectes dautoocupació.
· Formació: millorar la qualitat de la formació adreçada als i a les joves catalans; millorar la formació acadèmica; millorar la transició formació-treball.
Altres àmbits dactuació fonamentals segons la secretària general de Joventut seran: promoure la salut dels joves, facilitar el seu accés a la cultura, fomentar les formes dexpressió cultural juvenil, desenvolupar programes doci alternatiu, impulsar la mobilitat dels joves com a procés denriquement personal i col·lectiu, fomentar lús de les noves tecnologies, apropar lAdministració als joves, accés a la informació i desenvolupar mecanismes dorientació.
Per làmbit de la participació, les línies dactuació són:
· Interlocució amb el movimient associatiu i juvenil: Es a dir, augmentar la interlocució amb el CNJC i amb el conjunt de lassociacionisme català juvenil.
· Suport al moviment associatiu juvenil: incrementar el suport econòmic a lassociacionisme juvenil; impulsar altres eines de suport al moviment associatiu juvenil; augmentar lús dequipaments públics per part del moviment associatiu juvenil; consolidar i millorar la xarxa dinstal·lacions juvenils arreu del territori català.
· Foment al moviment associatiu: Fomentar la participació juvenil local o comarcal, especialment afavorint, juntament amb el CNJC, la constitució de consells locals de joventut: Impuls a la creació duna llei de participació juvenil; impulsar projectes de participació en àrees específiques (universitats, àmbit laboral
); donar suport a les noves formes de participació; dinamitzar, a partir de programes dinterès, els punts destinats a informació per a joves (PIJ, OSJ); ampliar el suport i el reconeixement a lassociacionisme educatiu; contribuir al desenvolupament dun projecte educatiu integral que englobi leducació formal i la no formal.
· Aspectes transversals: Impulsar la participació internacional dels joves catalans a partir de programes de mobilitat; promoure la interculturalitat a partir de programes participatius; potenciar lanàlisi de la realitat juvenil catalana; potenciar la formació dinvestigadors/res, tècnics/ques i polítics/ques sobre matèries relacionades amb joventut; millorar la qualificació professional dels tècnics/ques i informadors/res juvenils; consolidar la gestió del fons documental sobre temes relacionats amb la joventut.
|
|