Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Badalona
Generalitat de Catalunya
 

bannercirej.gifComença a instal·lar-se el Centre d’Informació i Recursos per a l’Emancipació Juvenil

14/12/05
El 18 de desembre comença a a instal·lar-se a Badalona el Centre d’Informació i Recursos per a l’Emancipació Juvenil de Badalona, Santa Coloma de Gramenet  i Sant Adrià de Besòs (CIREJ), un servei d’informació, assessorament i orientació adreçat als joves del Barcelonès Nord, especialitzat en temes d’emancipació juvenil: formació, ocupació, treball, habitatge, mobilitat europea...

El centre, que progressivament anirà incrementant les seves activitats, està impulsat per l'Oficina de Serveis a la Joventut i Habitatge del Consell Comarcal del Barcelonès i els Ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet  i Sant Adrià de Besòs, i rep el suport del Pacte Territorial per a la Promoció Econòmica i l'Ocupació del Barcelonès Nord, la Secretaria General de Joventut i el Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu de la Unió Europea i la Diputació de Barcelona.

El Centre està situat al carrer Marina 63, de Badalona.

El CIREJ ofereix diferents serveis:
 
- El Servei d’Orientació Integral (SOI) És un servei d’acollida i derivació. Una entrevista individualitzada i personalitzada serveix per analitzar quines son les necessitats i les expectatives del jove. A partir d’aquest mecanisme es detecta quina és la seva situació i quines les seves carències, alhora que es defineix l’itinerari més adequat a seguir, per després adreçar-lo al servei més adient.

- Assessories especialitzades: el CIREJ té quatre assessories especialitzades per a resoldre qualsevol qüestió. L’accés a aquestes assessories es por fer per qualsevol d’aquests canals: presencial, a través de la web barcelonesjove.net/cirej, o bé per telèfon.

• Assessoria en Habitatge: Facilita informació i assessorament jurídic referent a l’habitatge de protecció oficial, el lloguer per a joves, requisits i condicions per compartir pis, compartir i venda d’habitatge, hipoteques, ajudes al lloguer, a la compra... I també facilita l’accés als diferents serveis municipals del territori que existeixen sobre aquesta temàtica.

• Assessoria en Ocupació i Formació: Proporciona informació i orientació sobre formació reglada, ocupacional i reciclatge de coneixements. Posa a l’abast tota la informació necessària per orientar als joves en la tasca de decidir la branca professional i/o millorar els estudis per assolir una millor ocupació. Elabora itineraris professionals dels joves i orienta sobre com i on buscar feina, com fer un currículum o com preparar-se per a una entrevista. A més, facilita l’accés als diferents serveis municipals d’ocupació existents i a les seves diverses actuacions.

• Assessoria sobre mobilitat europea: És un espai on joves i entitats juvenils que vulguin participar en algun programa de mobilitat europea es poden informar, assessorar i orientar. Corre a càrrec d’una tècnica del Centre Europa Jove, ubicat a Santa Coloma. A través d’aquesta assessoria es pot accedir als serveis i recursos per participar, treballar, estudiar i viatjar per Europa.

• Assessoria en drets laboral: Orienta i assessora jurídicament als joves per a que puguin saber si els seus drets són respectats, tant si treballen com si cerquen feina. També informa i assessora sobre la resolució de conflictes laborals, problemàtiques al lloc de treball, sobre els diferents tipus de contractes, nòmines, salari, convenis, acomiadaments, etc....

- Recursos a la web:  a través de la pàgina web: barcelonesjove.net/cirej, els joves poden accedir a informació variada relacionada amb el tema de l’emancipació juvenil i del funcionament i les activitats del CIREJ.

- Espai Auto-consulta: Consta d’una sala multimèdia i d’un espai de documentació i bibliografia. A la sala multimèdia es pot accedir a internet d’una manera gratuïta per consultar les pàgines web amb recursos i informació sobre habitatge, ocupació, formació, drets laborals i mobilitat europea, o bé les que expliquen com elaborar el currículum o altres documents necessaris.

Centre d’Informació i Recursos per l’emancipació juvenil (CIREJ)
c. Marina, 63
08912  Badalona
Tel: 93 483 29 34
A/e:

barcelonesjove.net/cirej

Horari:
Matins: de dimarts a dijous, de 11 a 13 hores.
Tardes: de dilluns a divendres, de 18 a 20 hores.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Aquest cap de setmana comença la Festa Major 06.08.2007
Els adolescent participen en un programa per reduir el consum d'alcohol 03.08.2007
El CIREJ tanca per vacances 02.08.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona