Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Badalona
Generalitat de Catalunya
 

Imagen_009.jpgDos joves de Badalona i Santa Coloma participen a un SVE a Bradford

18/07/06
Durant aquest mes de juliol dos joves del Casal Juvenil el Lokal de Badalona i el Centre Rellotge XXI del barri de Fondo de Santa Coloma, l’Ali Alla i el Said Amraoui, participen a un projecte de Servei de Volunturiat Europeu (SVE) de curta durada a la ciutat anglesa de Bradford.

Els joves realitzen tasques de voluntariat en diferents projectes comunitaris de Bradford, com el projecte “Repaint” que consisteix en el recull i manipulació de pintures antigues per donar-les posteriorment als veïns més necessitats i a altres entitats locals. També participen en un projecte mediambiental coordinat per l’associació anglesa BEES. D'altra banda, realitzen activitats lúdiques i culturals organitzades per l’entitat d’acollida com ara visitar el camp del Manchester United, una excursió al Districte dels Llacs o anar a jugar a les bitlles.

Els joves han anat acompanyats a Anglaterra per la responsable del projecte a l’entitat d’enviament, la Noelia Torres, que els ha donat suport durant els primers dies a Anglaterra. Axí doncs, la Noelia, s’ha encarregat de coordinar la preparació i formació dels voluntaris al Centre Europa Jove. Aquesta estada de voluntariat està subvencionada pel Programa Joventut de la Unió Europea, que cobreix totes les despeses del projecte relacionades amb el desplaçament, allotjament, manutenció, diners de butxaca, assegurança i preparació.

Per poder realitzar el projecte els joves han necessitat el suport d’una entitat d’enviament i una entitat d’acollida que en el seu cas han estat, respectivament, l’associació RAI (Recursos d’Animació Intercultural) i l’organització anglesa Everything´s Possible.

El Servei de Voluntariat Europeu té dues modalitats, el de llarga durada (de 6 a 9 mesos) i de curta durada (de tres setmanes a 6 mesos) Aquest últim model està especialment destinat a joves amb menys oportunitats.

El Centre Europa Jove assessora els joves que vulguin realitzar projectes de voluntariat europeu, els ajuda a cercar entitats d’enviament i d’acollida i organitza tallers d’idiomes pels futurs voluntaris europeus. Per altra banda, també dóna suport a totes aquelles entitats interessades en acollir o enviar voluntaris europeus.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Aquest cap de setmana comença la Festa Major 06.08.2007
Els adolescent participen en un programa per reduir el consum d'alcohol 03.08.2007
El CIREJ tanca per vacances 02.08.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona