Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Badalona
Generalitat de Catalunya
 

Els adolescent participen en un programa per reduir el consum d'alcohol

03/08/2007
Un total de 1.491 adolescents de Badalona d’entre 12 i 18 anys han rebut informació sobre els efectes i les conseqüències del consum indegut de begudes alcohòliques a 19 centres de la ciutat a través del programa pedagògic Adolescència i Alcohol. Aquesta iniciativa ha estat portada a terme per la Fundació Alcohol i Societat (FAS) en col·laboració amb la Universitat de Barcelona.

L'objectiu d'aquest programa és retardar l'edat d'inici en el consum d'alcohol i reduir el nombe d'adolescents que en consumeixen i la quantitat que en consumeixen. La implementació de l'oferta educativa de la Fundació Alcohol i Societat és possible gràcies a un conveni signat entre l'Ajuntament de Badalona i la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses. L'acció s’articula a través de tres programes pedagògics: Adolescència i Alcohol, Les Cares de l’Alcohol i les Escoles de Pares i Mares, a més del web www.lascarasdelalcohol.com.es.

La Fundació Alcohol i Societat, creada i finançada per la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses (FEBE), considera que el treball educatiu a les famílies és imprescindible per prevenir el consum indegut d’alcohol. La FAS imparteix, dins la seva oferta educativa, xerrades i organitza les Escoles de Pares i Mares amb l’objectiu d’oferir a les famílies eines per poder solucionar les situacions de cada dia relacionades amb l’educació del fills i informació rigorosa sobre l’alcohol i l’adolescència.

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Badalona, Roser Castillo, ha assenyalat que acabar amb el consum indegut d’alcohol és una qüestió complexa que requereix la implicació multidisciplinar de diversos agents socials. Així, ha destacat les accions que el consistori està impulsant en aquest sentit. D’altra banda, el director executiu de la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses, Jaime Gil-Robles, ha assegurat que està convençut que les mesures educatives i escolars són la millor prevenció i que els joves que reben aquesta informació actuen de forma més responsable.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Aquest cap de setmana comença la Festa Major 06.08.2007
El CIREJ tanca per vacances 02.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona