Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Badalona
Generalitat de Catalunya
 

16/07/03
Un grup de joves de Badalona, aglutinats al voltant de diferents entitats, estan treballant per constituir el Consell Local de la Joventut, un òrgan desarrelat del consistori que vol tenir paraula, però també vot en la política municipal. I és que són moltes les qüestions locals que no agraden al jovent badaloní, com per exemple haver de sortir de la seva ciutat per trobar espais d’oci, el preu de l’habitatge i, sobretot, que la seva opinió no sigui prou considerada.

El primer pas abans de crear el Consell suposa consolidar una barreja d'entitats juvenils fins al moment inèdita, que respon a les diferents sensibilitats. A les entitats dedicades al lleure infantil i juvenil se sumen ara les joventuts dels partits polítics -només falta les Noves Generacions del PP- i altres col·lectius integrats per joves, com Llefià Net i alguna vocalia de Joventut lligada a una associació de veïns.

Aquests joves opinen que s'està perfilant una ciutat lluny de les seves possibilitats reals, i per això volen incidir en els programes municipals d'habitatge, treball i formació. Somien també amb una ciutat més sostenible, amb una major presència de carrils bici, i una Badalona on els joves, durant les nits, es puguin divertir, enfront d’una “ciutat turística” com, asseguren, vol fer l’Ajuntament.

El Consell Local de la Joventut es constituirà oficialment a Badalona l'11 d'octubre. Serà el segon intent de tirar endavant aquesta plataforma juvenil, després que la primera vegada, l'any 1997, el consell no arrelés. Ara, a diferència d'aquell cop, els joves badalonins han comptat amb un guia d'excepció amb experiència en aquest terreny: el Consell Nacional de la Joventut. A les reunions en què es va perfilant l'òrgan badaloní assisteixen tècnics de l'entitat mare, que assessoren els joves en el funcionament d'una plataforma d'aquestes característiques. A la darrera trobada, celebrada aquesta setmana al centre cívic Dalt la Vila, hi van ser presents Albert Company, vicepresident i responsable territorial del CNJC, i Gerard Coll, tècnic territorial.

:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Aquest cap de setmana comença la Festa Major 06.08.2007
Els adolescent participen en un programa per reduir el consum d'alcohol 03.08.2007
El CIREJ tanca per vacances 02.08.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona