Trobada d'entitats al Centre Europa Jove sobre projectes d'iniciatives juvenils
Data d´impresió: 7 - Octubre - 2006
barcelonesjove.net/badalona

logo_voler_es_poder.gifTrobada d'entitats al Centre Europa Jove sobre projectes d'iniciatives juvenils

12/05/06
El passat dimarts 25 d’abril a les 19h al Centre Europa Jove va acollir una trobada d’entitats del territori del Barcelonès Nord que estan realitzant o han realitzat projectes d’iniciatives juvenils en el marc del Programa Joventut de la Comissió Europea.
Les diferents entitats presents a l’acte van poder explicar els seus projectes, intercanviar bones pràctiques i comentar possibles dubtes.

La trobada s’emmarca dins del projecte “Voler és Poder” que enguany està portant a terme el Centre Europa Jove i que té com a objectiu la promoció dels projectes d’Acció 3 del Programa Joventut (projectes d’iniciatives juvenils) que consisteixen en la realització d’un projecte local o en xarxa autogestionat per joves. La prioritat de la Comissió són els projectes realitzats per joves amb menys oportunitats, que poden arribar a rebre un finançament de 10.000 €.

Una de les entitats participants va ser la Rotllana de Badalona, que a més de presentar una iniciativa local va exposar la seva iniciativa en xarxa, primer projecte d’aquest tipus al territori, i què consisteix en una iniciativa de suport als nens del carrer de Romania. L’associació la Mussara del barri de Sant Crist de Badalona va presentar el seu projecte de promoció de la lectura, en el marc del qual s’ inaugurarà en breu la biblioteca participativa Inkieta. També l’Ateneu de Sant Roc (Badalona) va ser-hi present i va explicar el projecte que tot just acaba d’engegar i que pretén fomentar l´ús del carrer com  a espai educatiu. Altre projecte exposat va sel el “Patalupo” que té com a grup promotor a 5 joves del Casal Juvenil de la Mina i que encara està pendent d’aprovació per part de l’Instituto de la Juventud. Aquest projecte persegueix la inclusió social del nens del barri de la Mina a través del futbol. Membres del Centre Rellotge XXI i el CRJ Mas Fonollar de Santa Coloma i Gramenet també van participar-hi a la trobada.

Més informació:
Centre Europa Jove
C/Rellotge 21
Santa Coloma de Gramenet

Tel. 933921046