La Rambla acull durant els dies 2, 3 i 4 de juny una nova edició de la Fira de Badalona
Data d´impresió: 7 - Octubre - 2006
barcelonesjove.net/badalona

fira_bdn.jpgLa Rambla acull durant els dies 2, 3 i 4 de juny una nova edició de la Fira de Badalona

31/05/06
L'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, i el regidor d'Esports i Turisme, José Antonio Lara, han presentat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Badalona la nova edició de la Fira de Badalona, que es farà a la Rambla durant els dies 2, 3 i 4 d'aquest mes de juny.

La Fira de Badalona, que consta de la XX edició del Viatge l'Oci i l'Aventura, i les XXI jornades gastronòmiques està formada per 4 grans carpes i ocuparà 1.068 m2 a la Rambla, entre el carrer del Mar i el carrer Prim.

El número total d'expositors (sector turístic, automoció, multisectorial, alimentació, restauració, entitats...) és de 81. D'aquests, 25 són nous i la resta, 56, ja hi han participat en altres edicions.

De restaurants en participen 13 (3 dels quals hi assisteixen per primera vegada);7 cases de gastronomia popular (5 habituals i 2 noves) i 5 cases comercials (3 d'habituals i 2 de noves). Per tant el 30 % d'expositors són nous, i el 70% restant és habitual.

Durant tot el cap de setmana també s'oferiran espais per gaudir de la música, dansa activitats esportives o una selecció de curtmetratges. Aquest any es presentarà l'espai filmets a la fresca. Serà dissabte a partir de les 21 hores, i es fa amb la intenció de promocionar i potenciar el festival internacional de curtmetratges de Badalona com un dels esdeveniments culturals més importants i de repercussió turística de la ciutat.

Com cada any es reconeixerà, a través dels premis micacos, el millor estand i el millor plat de tots els presentats a la Fira. La votació, que és popular, reconeix any rere any, les propostes més originals i innovadores.

Dissabte, a les 14 hores, es farà, al passeig marítim, la primera trobada de motos policials de Catalunya

També dissabte però a partir de les 22.30 hores, hi haurà el Mira Mira estels club, on enguany s'encetarà l'original peculiarietat de el vol de nit.

Diumenge al mati, a la platja, es realitzarà el Torneig escolar de rugbi.

Amb motiu de les XXI jornades gastronòmiques, i per segon any consecutiu, es farà l'espai cuina tradicional de Badalona, on es presentarà el plat Bacallà Grandi Colloni (bacallà amb patates i allioli). L'acte es durà a terme diumenge, dia 4, a les 13 hores a l' espai de l' escenari central i serà presentat per la filòloga i escriptora Odile Arqué, autora del texte gastronòmic titulat: Cuines del llibre Badalona Badalones. Posteriorment hi haurà un tast popular.

Els horaris de funcionament de la Fira seran els següents:
Divendres 2 de juny: de 18 a 22 hores.
Abans, a les 17.30 hores hi haurà una cercavila inaugural que baixarà des de la Plaça de la Vila. A les 18 hores està prevista la inauguració per part de l'alcaldessa de la ciutat i el regidor d'Esports i Turisme.

Dissabte 3 i diumenge 4 de juny: d'11 a 22 hores
Les Jornades Gastronòmiques estaran obertes dues hores més, és a dir, fins les 00.00 hores.