Dimarts, 13 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

El proper 4 de febrer a partir de les 16 hores tindrà lloc el Seminari Joves i Política al Centre de Suport de la UOC del Barcelonès. L’acte s'adreça a tots aquells interessats en els estudis de joventut, i a més, l’assistència serà totalment gratuïta.
Durant els darrers mesos s’han fet tot un seguit de recerques sobre joves i política, la majoria de les quals o han estat publicades o bé estan en procés de ser-ho. Per això, el Grup de Treball sobre Joventut fa una invitació a discutir-les conjuntament en un Seminari sobre Joves i Política.
El Seminari s’orienta més a facilitar la discussió conjunta que no pas a encadenar ponències tancades, i per tant es vol encoratjar els ponents a plantejar preguntes, dubtes i discussions claus en les seves recerques. Les quatre intervencions seran de 30 minuts més 10 de discussió, i al final es farà una discussió conjunta de 45 minuts.
Pel que fa al programa es tractaran diversos temes que afecten directa o indirectament al jovent:

A les 16.40-17.20 hores, Els militants de les organitzacions polítiques juvenils a Catalunya, amb Oscar Barberà, Astrid Barrio i Joan Rodríguez.
Els autors van aprofitar la sèrie de congressos de partits i organitzacions juvenils vinculades a partits celebrades l’any 2000 per fer una macroenquesta a tots els seus membres. Com a resultat, van fer aquest estudi on es fa un retrat dels membres de les joventuts polítiques catalanes, basat en un enfocament d’èlits polítiques que té en compte la corrent d’estudi dels partits i del militantisme polític. D’una banda, es comparen els militants de les organitzacions i s’assenyalen possibilitats de relació entre ells. D’altra banda, es confronta el perfil dels militants amb el de la joventut catalana en el seu conjunt, extraient una sèrie de conseqüències analítiques des del punt de vista de les èlits polítiques.

A les 17.20-17.35 hores. Pausa Cafè.

A les 17.35-18.05 hores, Dona jove i política, amb Paula Terribes i Laia Herrera. Recerca feta l’any 2001-02, gràcies al suport de la Fundació Jaume Bofill, que estudia la presència i participació de les noies que fan política des de les organitzacions juvenils dels partits polítics catalans amb representació al Parlament de Catalunya. Amb una metodologia qualitativa i des de la perspectiva de gènere, es basa en la realització d’entrevistes en profunditat, de manera que la principal font d’informació són les veus de les pròpies noies. Un dels principals objectius era esbrinar si les noies tenen altres valors, altres interessos i si participen d'una forma diferent als nois.

A les 18.05-18.45 hores, Parlamentaris Joves Catalans, amb Txus Sanz.
Resultats d’un estudi sobre els parlamentaris joves a Espanya, dins el qual hi ha un petit apartat sobre els catalans, que consisteix en una anàlisis de les estructures d'edats de tots els parlaments (autonòmics, senat i congrés) segons partit polític i sexe, així com un seguiment (mitjançant qüestionari) dels que tenien menys de 31 anys. Les dades permeten veure, entre altres coses, quin és el perfil dels joves parlamentaris l'any 2000.

I Finalment, a les 18.45 -19.30 hores, Discussió conjunta.

Per tant, si sou joves i us interessa la política, teniu l’oportunitat d’assistir a aquest Seminari de forma totalment gratuïta. Per més informació:
Centre de Suport de la UOC del Barcelonès
Avda. Drassanes, 3-5 (Sala 4-5)
Barcelona.
Si voleu participar, es prega que ho comuniqueu enviant un e-mail a l'adreça: [email protected]


:: Últimes notícies
Demà se celebra el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 13.02.2007
Cicle de xerrades de cooperació internacional al CIAJ 09.02.2007
La Coordinadora Infantil i Juvenil de l’Eixample es transforma en Consell Local de Joventut 09.02.2007
La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari 07.02.2007
Nova edició del festival Barcelona Visualsound 06.02.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona