Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

05/02/04
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha volgut donar resposta a les conclusions d’una enquesta elaborada pel Centre d’Economia Industrial i que ahir van publicar diversos rotatius. En aquest estudi es destacava que moltes empreses catalanes del sector industrial no troben els treballadors que necessiten, sobretot per cobrir llocs de poca qualificació, i que els empresaris prefereixen contractar una dona de certa edat amb responsabilitats familiars, un immigrant o un disminuït abans que una persona jove. Les causes que porten als empresaris a prendre aquesta determinació és la poca motivació i responsabilitat que troben en els joves d’avui i la seva falta d’implicació a la feina.

El CJB ha demanat que no es justifiquin els problemes del mercat laboral actual amb una crítica a la gent jove. També destaquen que els joves d’ara són els més preparats i formats històricament i consideren que el veure els joves com un col·lectiu de pasotes és un tòpic i un prejudici. Per això, el Consell demana que, abans de titllar els joves de poc responsables, es faci una reflexió seriosa on s’impliquin les administracions públiques, els centres educatius i les empreses.

Com a primera solució, el CJB creu que s’hauria de replantejar la inexistent relació entre el sistema educatiu i el món laboral i que caldria adequar la formació dels estudiants amb la realitat i les necessitats del mercat per facilitar la seva introducció. El Consell de la Joventut de Barcelona comenta que moltes vegades els joves s’han de conformar amb feines que professional i econòmicament estan per sota de les seva formació i per això tampoc se’ls pot demanar que desenvolupin aquestes tasques amb una motivació desbordant. Per acabar, el CJB també ha demanat els empresaris que tinguin respecte tant amb els joves com amb les dones grans, els immigrants i els disminuïts, col·lectius també laboralment molt discriminats.


:: Últimes notícies
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Viatja a través del cinema a l'aire lliure 07.08.2007
Últimes places per a intercanvis d'aquest estiu 02.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona