Dimarts, 13 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

L’Ajuntament de Barcelona reorientarà els centres d’ensenyament especial de titularitat municipal per convertir-los en eines de suport per a la resta d’escoles que tinguin alumnes amb algun tipus de discapacitat. L’objectiu és que aquests nens i nenes s’eduquin al costat de la resta de nens que no tenen cap problema i en les mateixes condicions. La funció d’aquests centres especialitzats seria la d’assessorar i ajudar a les escoles convencionals a tractar els escolars amb algun tipus de deficiència.

Barcelona disposa aquest curs de 37 centres educatius especials amb 1.693 alumnes matriculats. L’ajuntament ja ha començat a aplicar el nou model educatiu amb algun tipus de deficiència. Per exemple, els alumnes amb discapacitats auditives són atesos a les escoles ordinàries amb el suport de professionals de diferents centres de recursos per a deficients auditius CREDAC, mentre que els estudiants amb problemes visuals reben l’ajut de membres de l’ONCE.

Els únics amb què encara no s’ha començat a experimentar el nou model d’educació inclusiva són els alumnes amb deficiències psíquiques i trastorns de conducta, però l’Auntament ja s’ha posat a treballar perquè puguin educar-se al costat de la resta d’escolars de la seva edat, sense cap diferència. Per això, està reformant els centres municipals Vil·la Joana i Pont del Dragó, que ofereixen formació professional en disseny, imatge i so, i l’Escola Vivero Castell de Foix, que imparteix cursos de formació professional i garantia social en Jardineria i Horticultura. Aquests espais esdevindran centres de suport en educació especial.

:: Últimes notícies
Cicle de xerrades de cooperació internacional al CIAJ 09.02.2007
La Coordinadora Infantil i Juvenil de l’Eixample es transforma en Consell Local de Joventut 09.02.2007
La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari 07.02.2007
Nova edició del festival Barcelona Visualsound 06.02.2007
Borsa Jove d'Habitatge de Barcelona serà competència de l'Ajuntament 31.01.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona