LAjuntament de Barcelona reorientarà els centres densenyament especial de titularitat municipal per convertir-los en eines de suport per a la resta descoles que tinguin alumnes amb algun tipus de discapacitat. Lobjectiu és que aquests nens i nenes seduquin al costat de la resta de nens que no tenen cap problema i en les mateixes condicions. La funció daquests centres especialitzats seria la dassessorar i ajudar a les escoles convencionals a tractar els escolars amb algun tipus de deficiència.
Barcelona disposa aquest curs de 37 centres educatius especials amb 1.693 alumnes matriculats. Lajuntament ja ha començat a aplicar el nou model educatiu amb algun tipus de deficiència. Per exemple, els alumnes amb discapacitats auditives són atesos a les escoles ordinàries amb el suport de professionals de diferents centres de recursos per a deficients auditius CREDAC, mentre que els estudiants amb problemes visuals reben lajut de membres de lONCE.
Els únics amb què encara no sha començat a experimentar el nou model deducació inclusiva són els alumnes amb deficiències psíquiques i trastorns de conducta, però lAuntament ja sha posat a treballar perquè puguin educar-se al costat de la resta descolars de la seva edat, sense cap diferència. Per això, està reformant els centres municipals Vil·la Joana i Pont del Dragó, que ofereixen formació professional en disseny, imatge i so, i lEscola Vivero Castell de Foix, que imparteix cursos de formació professional i garantia social en Jardineria i Horticultura. Aquests espais esdevindran centres de suport en educació especial.
|
|