Dissabte, 11 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

Comunicat del CJB en el Dia Mundial contra la Sida

01/12/04

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha emés un comunicat coincidint amb el Dia Mundial contra la Sida en el que es demana que augmentin les accions de prevenció del contagi d'aquesta malaltia entre els joves. Els darrers estudis mostren que els joves d'entre 20 i 24 anys i en especial les dones representen ja el 60% de la població infectada. Entre les causes de l'augment de contagis de Sida entre els i les joves estan la relaxació pels darrers avenços en el tractament de la malaltia. En el cas de les dones (que tenen en una sola relació sexual sense protecció de dues a quatre vegades més possibilitats d'infectar-se que un home), hi ha una baixa percepció de risc en les relacions sexuals consentides, accés insuficient a serveis preventius i a mètodes de prevenció del VIH controlats per les mateixes dones (microbicides i preservatius femenins), a més de la submissió, en alguns casos, en les relacions sexuals no consentides i la dificultat d'algunes dones per negociar pràctiques sexuals segures com és l'ús del preservatiu, a més de factors com la dependència econòmica d'algunes dones encara.

El CJB demana, per frenar aquesta "plaga" de contagis entre els joves, que el preservatiu estigui més a l'abast dels joves i que no sigui un article de luxe, a més de la necessitat de que les administracions realitzin més programes d'informació o d'educació sanitària per reduïr les conductes de risc entre els joves.

També demanen a la Conferència Episcopal Espanyola que s'abstingui de "difondre informació falsa que posa en perill la vida dels ciutadans i ciutadanes del país" com les aparegudes aquesta setmana als mitjans de comunicació. El CJB considera que està sobradament probat que el preservatiu evita els contagis del VIH de forma eficaç, cosa que va questionar l'estament religiós, en contra de l'ús del preservatiu tant per frenar un possible contagi d'aquesta greu i mortal malaltia com dels embarassos no desitjats entre la població.


:: Últimes notícies
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Viatja a través del cinema a l'aire lliure 07.08.2007
Últimes places per a intercanvis d'aquest estiu 02.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona