Dissabte, 17 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

Jornades sobre l'Amazònia a la Casa del Mar

24/05/05
Alternativa Solidària –Plenty, Amazònia Assemblea de Solidaritat i el Centre d’Estudis Amazònics organitzen les Jornades:

Les veus de l'Amazònia, Present i Futur dels Pobles Amazònics i el seu entorn

Els propers dies 27, 28, 29 i 30 de maig de 2005 a la Casa del Mar de Barcelona
c. Albareda, 1 (L2 i L3, Paral.lel)


Els pobles amazònics es troben sotmesos a una marginació socio - cultural causada pel no reconeixement de les seves realitats, tradicions i creences. Aquests pobles, majoritàriament indígenes, han patit una privació dels seus drets degut a la imposició de models culturals externs i a la sobreexplotació dels recursos naturals dels seus territoris.

 La pròpia gent de l’Amazònia donarà la seva visió de la riquesa cultural i ambiental, de la greu situació d’agressió en què es troba actualment i de com afronten els reptes del futur. En aquest marc, es realitzarà un debat sobre els models de cooperació a l’Amazònia, creant un espai d’intercanvi d’experiències entre líders indígenes i diferents agents de la cooperació.

Programa:

DIVENDRES 27: s’analitzarà el passat i els processos de canvi fins l’actualitat, així com els moviments indígenes fan front als reptes actuals.

DISSABTE 28: es donarà a conèixer la diversitat cultural i la lluita pel territori i pel reconeixement de la identitat. Projecció del documental “Soy defensor de la Selva”. Es debatrà sobre els models enfrontats: gestió sostenible i expoliació de recursos. Actuacions de les transnacionals a l’Amazònia.

DIUMENGE 29: projecció de la pel·lícula “Amazon Journal”, sobre els impactes de la globalització sobre el món indígena i els seus estereotips. El cas dels pobles Yanomami i Kayapó. Taula Rodona i Debat: El futur de l’Amazònia. Amb la participació de tots els ponents amazònics.
DILLUNS 30: especial debat “La Cooperació a l’Amazònia”. Anàlisi des de la perspectiva indígena. El debat està especialment indicat per les persones i entitats vinculades o interessades en el món de la cooperació.
 
Inscripcions gratuïtes a l’e-mail:
  o bé al telèfon: 934 431 735

Més informació a la web: jornadesamazonia.pangea.org

Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament – Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona


:: Últimes notícies
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
Cicle de xerrades de cooperació internacional al CIAJ 09.02.2007
La Coordinadora Infantil i Juvenil de l’Eixample es transforma en Consell Local de Joventut 09.02.2007
La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari 07.02.2007
Nova edició del festival Barcelona Visualsound 06.02.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona