Divendres, 16 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

Els joves volen que s'ampliï l'horari de l'oci i el transport nocturn

29/03/06
L'estudi Joves i Nit que durant dos anys han estat elaborant l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Jaume Bofill, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) es va presentar ahir. Aquest informe ha estat realitzat mitjançant la participació de 1.096 joves de tots els districtes de Barcelona, que han constatat la necessitat de canvis en l'oci nocturn de la ciutat. Un 85% dels enquestats consideren que s'ha de fer més ús durant la nit de les places i els carrers, encara que el 81% són conscients que s'han de posar limitacions horàries per evitar molèsties als veïns, i un 16,9% es mostra partidari de que es controli el nivell acústic. Que els locals d'oci tanquin més tard (el 37,3% així ho vol) i que el transport públic allargui el seu horari també és cabdal pels joves d'entre 15 i 29 anys.

Els representants de les entitats que han elaborat l'estudi van destacar que l'informe trenca molts estereotips de la joventut de Barcelona. Segons el director de la Fundació Jaume Bofill, Jordi Sánchez, considera que l'estudi desmenteix que la gent jove només pensi a divertir-se. El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Florensa, destaca l'esperit cívic dels joves i assegura que les propostes sorgides a "Joves i Nit" s'estudiaran per a ser incorporades al futur Pla Director de Joventut. El president del CJB, Fabian Mohedano, va destacar, sobretot, l'absència de la paraula "botellón" durant l'elaboració de l'estudi, ja que segons Mohedano aquest fenòmen no és català, i ha creat una alarma social artificial.


:: Últimes notícies
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
Cicle de xerrades de cooperació internacional al CIAJ 09.02.2007
La Coordinadora Infantil i Juvenil de l’Eixample es transforma en Consell Local de Joventut 09.02.2007
La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari 07.02.2007
Nova edició del festival Barcelona Visualsound 06.02.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona