Dissabte, 17 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

El CJB reflexiona sobre l'anorèxia i la bulímia al Dia Internacional contra la Violència de Gènere

24/11/06
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) aprofita el Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebra demà per a denunciar el que consideren un altre tipus de violència masclista: els trastorns de la conducta alimentària (TCA) que afecten moltes dones joves al món. Es calcula que segons estimacions de l’Associació Catalana contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB), es calcula que a Catalunya hi ha unes 118.000 persones entre 12 i 24 anys que pateixen algun tipus TCA, de les quals, 117.000 són dones. Això és en part produït pels cànons de bellesa física que segons la societat ha d'acomplir tota dona jove.

Els rols, segons el CJB, de l'home i la dona encara segueixen sent molt diferents a l'actualitat a la nostra societat. La dona encara es valorada segons el seu grau de simpatia, comprensivitat, altruisme, obediència, resignació, empatia, preocupació i segons el seu atractiu sexual. Per tant, se li exigeix a les dones que no tenen aquestes qualitats que les tinguin per a ser valorades positivament. Per aquesta raó, moltes dones joves acaben caient en les garres de l'anorèxia i la bulímia, dues malalties de base psicològica molt preocupants i que arriben a produir la mort si no es tracten a temps. Als homes, en canvi, no se'ls hi exigeix de la mateixa manera aquestes qualitats, el que fa que el percentatge d'homes que pateixen TCA no sigui tan elevat com el de dones.

Per a resoldre aquest tipus de masclisme, el CJB demana la implicació de tota la societat (pares, mares, educadors, administracions, joves i mitjans de comunicació) per a lluitar contra els estereotips femenins imperants i per a prevenir el creixement d’aquestes malalties.


:: Últimes notícies
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
Cicle de xerrades de cooperació internacional al CIAJ 09.02.2007
La Coordinadora Infantil i Juvenil de l’Eixample es transforma en Consell Local de Joventut 09.02.2007
La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari 07.02.2007
Nova edició del festival Barcelona Visualsound 06.02.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona