Dissabte, 3 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

Cicle de xerrades sobre cooperació internacional al CIAJ

18/01/07
El Centre d'Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ) inicia un nou cicle de xerrades que tindran com a eix principal la cooperació internacional. Davant del pes que en els últims anys ha anat adquirint la cooperació al desenvolupament en les societats del Primer Món i del compromís i l’interès creixent dels i les joves per construir un món millor i acabar amb les desigualtats entre Nord i Sud, aquest nou cicle es planteja per informar a la joventut de les vies que tenen per iniciar un projecte solidari i altruista.

Una experiència destinada a la cooperació en diferents països del món implica conèixer altres realitats i col·laborar voluntàriament en projectes que poden ser de diversos tipus.

Els camps de treball, anomenats de formes ben diverses, són projectes on participen persones normalment de diversos països i cultures que tenen com a objectiu portar a terme un treball desinteressat en països del Tercer Món. Aquest treball  pot ser de diferents tipus (ecològic, social, educatiu, rehabilitador...), però esdevindrà sempre una acció en pro del desenvolupament de la comunitat del lloc on es realitza.

Les estades solidàries són viatges, normalment a països del Sud, amb un component solidari i de sensibilització. Ofereixen a qui hi participa l’oportunitat de viure i compartir la problemàtica quotidiana dels països empobrits a través de la convivència amb les comunitats locals. Les estades solidàries estan organitzades per entitats i també les podem trobar sota diferents denominacions: viatges solidaris, camps de solidaritat, brigades de treball solidari...

Les xerrades que conformen el cicle de Cooperació Internacional del CIAJ, aniran a càrrec d’entitats i associacions que poden aportar la seva experiència en aquests tipus de projectes. Setem, la Coordinadora d’Organitzacions de Camps de Treball Internacional de Catalunya o el Servei Civil Internacional definiran el seu concepte de “camp de treball”, a la vegada que explicaran projectes concrets que han realitzat. La Federació Catalana d’ONG’s per al Desenvolupament posarà sobre la taula diferents possibilitats de cooperació. I la Xarxa de Consum Solidari relacionarà els projectes de cooperació amb el nou turisme responsable.

Més informació: 93 442 29 39 /


:: Últimes notícies
Borsa Jove d'Habitatge de Barcelona serà competència de l'Ajuntament 31.01.2007
Xerrada sobre els camps de solidaritat al CIAJ de Barcelona 31.01.2007
'Jornada d'Intercanvis Internacionals Juvenils' al Centre Cívic Besòs 29.01.2007
Cursos d'educació en el lleure de l'Escola Traç per aquest hivern 17.01.2007
Barcelona publica l'Agenda Nitidia de joves del mes de gener de 2007 10.01.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona