Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

La Generalitat augmenta en 2.000 milions les aportacions previstes en el Pacte Nacional de l'Habitatge

20/06/2007
El Govern català s'ha compromés a incrementar fins a 8.222 milions d'euros la seva inversió per a la implementació de les diferents mesures recollides al Pla Nacional de l'Habitatge en comptes dels 5.441 que s'establia en el primer esborrany. La nova proposta va ser presentada ahir per conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i durant els propers 15 dies el mig centenar d'organitzacions socials, empresarials, sindicals i polítiques que han estat cosultades pel departament podran aportar-hi les seves consideracions.

La majoria del ajuts previstos seran destinats als ajuntaments, però també n'aniran a parar als promotors privats per incentivar la construcció de pisos de lloguer. Aquest pacte té com un dels seus objectius cobrir les necessitats d'aproximadament 440.000 nuclis familiars que necessiten algun tipus d'ajuda pública per accedir a un habitatge i, amb aquest finalitat, s'haurà d'establir una concertació entre diferents nivell de l'Administració, el sector privat i les entitats financeres. El nou esborrany, no només augmenta els compromissos econòmics quant a política de sòl, sinó que també ho fa respecte als habitatges de collida per atendre necessitats urgents.

Habitatge social
Aquest esborrany incorpora la creació d'una comissió de seguiment de l'aplicació de Pla  i conté mesures per accelerar l'obtenció i l'urbanització del sòl per a habitatge de protecció oficial. L'executiu es compromet també a establir un acord amb les caixes per obrir una línia de crèdit preferencial per als promotors que comprin sòl per fer-hi habitatge social. L'esborrany també permetrà a l'Administració exercir una pressió més gran sobre els promotors privats propietaris de sòl destinat a pisos de protecció oficial perquè edifiquin en un termini breu.

Els promotors privats tindran més al·licients per a la producció d'habitatge de lloguer, gràcies a les garanties per als casos d'impagament. Les caixes d'estalvi també hauran de jugar un paper important establint un sistema de finançament privilegiat per a la promoció del lloguer social, amb la cobertura de riscos d'impats.  


:: Últimes notícies
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Viatja a través del cinema a l'aire lliure 07.08.2007
Últimes places per a intercanvis d'aquest estiu 02.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona