Divendres, 16 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

04/06/03
Durant el curs 2001-2002, Barcelona va rebre gairebé 1.000 estudiants estrangers més que en el curs anterior i, a més, la xifra s'ha doblat en relació a les dades de fa sis anys. Aquesta és la principal dada que aporta el darrer informe del consorci Barcelona Centre Universitari, que integren l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i les sis universitats que hi ha a Barcelona: la de Barcelona, l'Autònoma, la Politècnica, la Pompeu Fabra, la Ramon Llull i la Internacional de Catalunya, amb l'objectiu de promoure la ciutat com a centre universitari internacional.

Segons l'informe, les universitats de Barcelona són les que han rebut una proporció més gran d'alumnes estrangers de tot l'Estat, ja que aquest col·lectiu ha suposat el 4,3% del total d'universitaris. La majoria dels estrangers que venen a la ciutat –poc més de 6.000- cursen estudis de primer i segon cicle, mentre que la resta, uns 2.400, es matriculen en estudis de tercer cicle. En aquest sentit, Catalunya és la comunitat autònoma líder en el conjunt de l'Estat en relació al nombre d'estudiants estrangers de tercer cicle.

El document també revela que la majoria d'estrangers que han optat per cursar estudis de primer i segon cicle a la ciutat provenen de la Unió Europea, principalment d'Itàlia, França, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Portugal i Bèlgica, tot i que s'ha produït un augment significatiu del nombre d'alumnes de fora d'Europa, sobretot d'Argentina, Equador, Mèxic i el Marroc. En canvi, els estrangers que duen a terme estudis de tercer cicle venen principalment de Llatinoamèrica, encara que en el curs passat hi va haver un important creixement d'estudiants procedents de la Unió Europea. Finalment, l'estudi també revela que la despesa mitjana d'un estudiant forani a Barcelona és d'uns 750 euros mensuals, el 60% dels quals es destina principalment a l'allotjament i la manutenció i la resta a l'oci. Fent càlculs, l'aportació econòmica d'aquest sector a l'economia barcelonina s'estima en uns 38 milions d'euros.

:: Últimes notícies
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
Cicle de xerrades de cooperació internacional al CIAJ 09.02.2007
La Coordinadora Infantil i Juvenil de l’Eixample es transforma en Consell Local de Joventut 09.02.2007
La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari 07.02.2007
Nova edició del festival Barcelona Visualsound 06.02.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona