Divendres, 16 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

26/11/03
El Consell de la Joventut de Barcelona critica al seu darrer butlletí “El punt sobre la j” l’accessibilitat dels joves a l’atenció en matèria de salut sexual. Des de fa un temps, l’atenció que abans es feia a la xarxa de centres de planificació familiar es va traslladar als Centres d’Atenció Primària (CAP) a través del Programa Sanitari d’Atenció a la Dona. Aquest fet no només exclou d’entrada al col·lectiu masculí sinó que també dissuadeix els joves de buscar allà l’assessorament, ja que als CAP és on la resta de gent rep l’atenció sanitària i moltes vegades aquest assessorament sexual el fa el mateix metge de la resta de la família.
El CJB considera que, ja que els joves cada cop s’inicien abans en les relacions sexuals, s’hauria d’establir una xarxa de centres d’assessorament i atenció a la salut sexual dels joves que estigui situada en espais diferenciats dels Centres d’Atenció Primària i que hi hagi un centre per cada districte de la ciutat de Barcelona. Aquests centres haurien d’oferir un assessorament de tipus integral, és a dir, haurien de tenir personal especialitzat en medicina, infermeria, psicologia, educació, treball social, etc. També remarquen que es important garantir el servei d’atenció a joves homosexuals.
Pel CJB es indispensable que els centres estiguin adaptats a la realitat de la gent jove i situats a prop dels espais relacionats amb el col·lectiu juvenil, com centres d’ensenyament secundari o llocs d’oci, i que disposin d’un horari ample com l’obertura a les nits i els caps de setmana. A més de donar assessorament als joves, el Consell de la Joventut de Barcelona demana que els centres realitzin activitats educatives, formatives, etc. i garanteixin la confidencialitat de les dades dels joves que vagin a informar-se.


:: Últimes notícies
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
Cicle de xerrades de cooperació internacional al CIAJ 09.02.2007
La Coordinadora Infantil i Juvenil de l’Eixample es transforma en Consell Local de Joventut 09.02.2007
La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari 07.02.2007
Nova edició del festival Barcelona Visualsound 06.02.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona