Dissabte, 17 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
 

19/12/03
El Programa de Govern del Consell Comarcal del Barcelonès pel període 2003-2007 ja té definides les seves polítiques prioritàries. En matèria de joventut, el programa d’actuació tindrà com a eixos la promoció de l’emancipació juvenil a través de la Xarxa de Borses Joves d’Habitatge i la Taula de treball sobre l’emancipació juvenil. La Xarxa de Borses Joves d’Habitatge promourà, de forma conjunta entre el Consell Comarcal i els ajuntaments dels municipis de la comarca, tota una sèrie d’accions per a que els joves puguin accedir a un habitatge digne en règim de lloguer a baix cost i la promoció de la rehabilitació de pisos desocupats per al seu ús. La taula d’emancipació juvenil, d’altra banda, esdevindrà una xarxa d’actuació sobre ocupació, educació, treball i habitatge. Aquesta taula s’ha proposat com una eina de creativitat de polítiques de joventut actives en cadascún dels temes i una nova forma interrelacionada d’enfocar les problemàtiques per donar-hi una millor resposta des de les institucions públiques.

Quant a altres accions, el Consell Comarcal del Barcelonès té previst continuar amb les actuacions delegades de la Secretaria General de Joventut (com són les visites a les activitats d’estiu, distribució dels carnets internacionals per a joves i d’alberguista, punts d’informació juvenil...). També es continuarà amb el desenvolupament del Pla d’Albergs al llarg d’aquesta legislatura totes les ciutats del Barcelonès tinguin un alberg de joventut.

Sobre la mobilitat dels joves a l’estranger, es crearà la Xarxa de Punt Jove Europa del Barcelonès per facilitat les estades d’estudis o treball dels joves que així ho vulguin als diferents països d’Europa.

El Consell Comarcal continuarà amb la seva promoció de la participació juvenil i de voluntariat i continuarà donant suport a les entitat juvenils de la comarca i la formació dels joves d’aquestes organitzacions.

Una altre de les accions importants serà la promoció de les noves tecnologies i la informació juvenil a través de webs i sales multimèdia, entre d’altres projectes que garanteixin als joves un total accés a la informació i l’ús de les noves tecnologies a tots els nivells.


:: Últimes notícies
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
Cicle de xerrades de cooperació internacional al CIAJ 09.02.2007
La Coordinadora Infantil i Juvenil de l’Eixample es transforma en Consell Local de Joventut 09.02.2007
La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari 07.02.2007
Nova edició del festival Barcelona Visualsound 06.02.2007©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona