ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:
 
 

Espais organitza el primer Seminari Transnacional de Cross-work

31/03/06
El BCIN (Badalona Centre Internacional de Negocis) acollirà els dies 5 i 6 d’abril el Seminari Transaccional “Anàlisi dels factors d’exclusió sociolaboral i eines per minimitzar-los”, vinculat al projecte Equal. Està prevista l’assistència de més de setanta persones provinents de cinc delegacions diferents: Àustria, Alemanya, Polònia, Itàlia i la delegació espanyola corresponent al projecte Espais, l’àmbit del qual abasta les ciutats de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

Aquest Seminari Transnacional té com a objectiu principal presentar els resultats aconseguits fins aleshores pel Projecte Espais, que es va presentar públicament i amb l’assistència del conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, en un acte celebrat el passat 15 de març a Santa Coloma de Gramenet. La celebració del seminari coincideix amb la fi de la recerca duta a terme en el marc del projecte sobre factors d’exclusió i barreres d’accés als programes d’ocupació. També es presentaran altres resultats sobre els processos relatius a la metodologia i les activitats que el projecte Espais està portant a terme. Finalment, el seminari vol promoure l’intercanvi d’informació entre agents que treballen amb persones en risc d’exclusió en els diversos països involucrats.

L’Agrupació Transnacional Cross-work té com objectiu desenvolupar i assajar metodologies innovadores i integradores per a la ubicació de col•lectius amb dificultats en els mercats de treball locals. L’Agrupació Transnacional intercanviarà metodologies i experiències entre els organitzadors membres de les Agrupacions Nacionals. Això comporta un enriquiment dels projectes nacionals i obre perspectives sobre com abordar problemes similars, la qual cosa constitueix un valor afegit des de la perspectiva europea. Aquest és el primer dels cinc seminaris transnacionals que es faran al llarg del projecte Cross work.

El gerent del Consell Comarcal del Barcelonès, Imanol Pujana, obrirà el seminari el dia 5 de març a les 16 hores i, acte seguit, Joan Subirats, de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), pronunciarà una conferència sobre l’exclusió sociolaboral, per tal de situar el marc conceptual del seminari. L’IGOP és l’entitat que ha desenvolupat la recerca sobre factors d’exclusió i barreres d’accés que es presentarà a continuació. Seguidament hi haurà les ponències dels socis de Polònia, Àustria i Itàlia.

La segona jornada, el dia 6 de març, pronunciarà la seva ponència el soci d’Alemanya i es continuarà amb la presentació del projecte Espais i dues taules-debat. La cloenda del Seminari transnacional correrà a càrrec de Joan Carles Mas, president del Consell Comarcal del Barcelonès.

El Projecte Espais, soci espanyol de Cross work i organitzador d’aquest seminari, el formen els ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, el Consell Comarcal del Barcelonès, els sindicats CC.OO i UGT, les associacions empresarials FEB, ACI i ESCIBNA i l’entitat Formació i Treball, vinculada a Cáritas.


:: Últimes notícies
L'atur entre els menors de 25 anys creix al febrer 23.03.2007
Es presenta l'estudi Recerca-acció sobre participació juvenil als centres educatius de secundària de Catalunya 23.03.2007
Fòrum Treball, per buscar i trobar feina 23.03.2007
El 56% del joves professionals no estan satisfets amb la seva feina 23.03.2007
Els joves espanyols són egoïstes i consumistes, però també els més emprenedors 21.03.2007©2005 Consell Comarcal del Barcelonès - Avís legal -
Creat per Tucan I.T. & Creativos.cc
Badalona Santa Coloma Sant Adrià Europa Habitatge Barcelonesjove