ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:
 
 

L’Agència Leonardo da Vinci premia el projecte ‘Orienta’ del Servei d’Ocupació de Catalunya

27/11/06
L’Agència Leonardo da Vinci ha guardonat amb el Premi a la Qualitat 2006 el projecte ‘Orienta’, elaborat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i dirigit a millorar la formació de joves treballadors a través de pràctiques a l’estranger.

Els beneficiaris del projecte han estat un total de 75 joves —52 dones i 23 homes— d’entre 18 i 30 anys, en situació d’atur o amb feina precària i amb formació professional o universitària. El Secretari General d’Educació, Alejandro Tiana, ha estat l’encarregat d’entregar els Premis a la Qualitat 2006 Leonardo da Vinci, en un acte celebrat avui a Madrid, que consten de tres categories diferents i 12 premis.

El principal objectiu del programa ‘Orienta’ ha estat millorar el currículum d’un grup de joves mitjançant la realització de pràctiques durant dotze setmanes a empreses europees, concretament d’Irlanda, Itàlia i el Regne Unit. Les empreses implicades pertanyen a sectors molt diferents: financer, restauració i conservació del patrimoni, comunicació, informàtic, etc. D’altra banda, el programa també ha intentat millorar les competències lingüístiques i d’autonomia personal i laboral dels joves per tal de facilitar la seva inserció al mercat laboral. Això s’ha dut a terme durant quatre setmanes de formació lingüística i cultural, que es sumen a les altres 12 de pràctiques.

El projecte guardonat del Servei d’Ocupació de Catalunya ha comptat amb una subvenció de l’Agència Leonardo de 175.819 euros.

L’Agència Leonardo entrega aquests premis a promotors de projectes desenvolupats en el marc del programa Leonardo da Vinci, que és el programa de la Comissió Europea per promoure un espai europeu en matèria d’educació i formació professional.

Els premis s’entreguen en tres categories diferents:

- Projectes de mobilitat transnacional, els beneficiaris dels quals gaudeixen d’una ajuda o beca per realitzar una estada a un país estranger de l’Europa ampliada.

- Productes dels projectes d’innovació, en el marc de sistemes i pràctiques de formació professional, tant reglada com no reglada, que es desenvolupen a centres de formació o empreses.

- Experiències de mobilitat transnacional, realitzades per persones concretes en el marc d’un projecte Leonardo de mobilitat transnacional.

El projecte del SOC, organisme adscrit al Departament de Treball i Indústria, ha rebut un dels cinc premis atorgats en la primera categoria, que es dirigeix a programes elaborats per a joves treballadors i titulats recents.

El programa Leonardo da Vinci, creat l’any 1996, ha finançat 1.135 projectes de mobilitat del 2.259 que s’han presentat en total els darrers sis anys. El pressupost dedicat per la Comissió Europea per a la subvenció d’aquests projectes a Espanya és de 65.335.551 euros, xifra que no inclou la cofinanciació que aporten les institucions que promouen els projectes en el marc d’aquest programa. El número total de beneficiaris Leonardo des del 2000 ja supera els 35.000.


:: Últimes notícies
L'atur entre els menors de 25 anys creix al febrer 23.03.2007
Es presenta l'estudi Recerca-acció sobre participació juvenil als centres educatius de secundària de Catalunya 23.03.2007
Fòrum Treball, per buscar i trobar feina 23.03.2007
El 56% del joves professionals no estan satisfets amb la seva feina 23.03.2007
Els joves espanyols són egoïstes i consumistes, però també els més emprenedors 21.03.2007©2005 Consell Comarcal del Barcelonès - Avís legal -
Creat per Tucan I.T. & Creativos.cc
Badalona Santa Coloma Sant Adrià Europa Habitatge Barcelonesjove