ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:
 
 

portada.jpgEl Consell Comarcal del Barcelonès edita una guia digital adreçada als joves que volen compartir pis

30/11/06
L’Oficina de Serveis a la Joventut i Habitatge del Consell Comarcal del Barcelonès ha creat la “Guia per a joves que volen compartir un pis al Barcelonès”, un compendi de consells adreçats als joves que volen compartir habitatge. Es tracta d’una nova aportació a la col·lecció de guies joves que el Consell Comarcal edita periòdicament en format digital a través del web
https://barcelonesjove.net/  i en la que també es poden trobar la “Guia per a Joves que volen comprar un pis al Barcelonès” i la “Guia per a joves que volen llogar un pis al Barcelonès”.

La nova guia ha estat elaborada a través de qüestionaris, entrevistes personalitzades i testimonis de nois i noies que han relatat la seva pròpia experiència sobre compartir pis. La guia recull consells pràctics sobre un ampli ventall de temes i casuístiques, com ara els avantatges i desavantatges de viure amb companys i/o companyes en un mateix habitatge, el fet de moblar i decorar el pis, com cobrir i dividir les despeses ordinàries o com organitzar la neteja i la compra, entre d’altres. Alhora, aquesta publicació digital orienta als joves sobre qüestions legals i jurídiques, com ara els tipus de contracte que es poden celebrar en aquests casos i les ajudes o les assegurances que existeixen. Els usuaris tenen també al seu abast una relació d’adreces i webs d’interès relacionades amb el tema.

La decisió de compartir pis ve donada, actualment, en bona part pels alts preus de l’habitatge que, junt amb els sovint no massa elevats sous dels joves, fan que aquesta sigui una de les sortides més assequibles a l’hora d’emancipar-se. D’altra banda, i segons el testimoni de la majoria de nois i noies que han estat entrevistats durant l’elaboració de la guia, compartir pis també acostuma a ser tota una experiència, sovint positiva però no exempta de les dificultats que planteja la convivència amb altres persones.

La Guia per a Joves que volen compartir un pis al Barcelonès es pot consultar a https://barcelonesjove.net/guiacompartir/.


:: Últimes notícies
Jornada de Presentació i Formació del programa 'Joventut en Acció' 02.02.2007
El CIREJ organitza un taller sobre habitatge i una altre sobre drets laborals 31.01.2007
Borsa Jove d'Habitatge de Barcelona serà competència de l'Ajuntament 31.01.2007
La Comissió Europea aprova el programa 'La Joventut en Acció' 29.01.2007
Convocatòria de les Beques Fullbright pel curs 2008-2009 29.01.2007©2005 Consell Comarcal del Barcelonès - Avís legal -
Creat per Tucan I.T. & Creativos.cc
Badalona Santa Coloma Sant Adrià Europa Habitatge Barcelonesjove