ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:
 
 

bjh.jpgIniciativa pionera a Catalunya: Els propietaris que deixin el seu pis a la Xarxa de Borses Joves d'Habitatge del Barcelonès tindran un lloguer sense sorpreses

5/12/2007

Durant el ple de novembre del Consell Comarcal del Barcelonès, s'ha aprovat la creació d'un Fons Jove Comarcal de Garanties al Lloguer. El Fons Jove Comarcal de Garanties al Lloguer és una iniciativa que pretén facilitar i fomentar l'emancipació juvenil mitjançant l'ampliació de garanties per als propietaris que lloguin els seus immobles als joves, mitjançant la Xarxa Comarcal de Borses Joves d’Habitatge.

El Fons serà gestionat per la Fundació Privada Pisos de Lloguer i establirà una sèrie de garanties de cara als propietaris. Es tracta d'un finançament conjunt entre els diferents ajuntaments, per tal de complementar les assegurances de caució que actualment s’ofereixen als propietaris durant la primera anualitat de vigència dels contractes. A partir del 2008, aquest  fons ampliarà les garanties durant tota la duració del contracte de Lloguer.

Aquest nou Fons Comarcal de Garantia al Lloguer permetrà que els propietaris que no cobrin les rendes dels llogaters, puguin recuperar les mensualitats no percebudes, dins els límits i els requisits regulats pel mateix Fons, i a més cobrirà totes les despeses jurídiques en el cas de qualsevol reclamació d'aquestes. Tot això sense cap tipus de cost pel propietari.

En definitiva, el Fons s'establirà com una assegurança jurídica i de cobrament de rendes per tots aquells que lloguin els seus pisos a joves a través de la Xarxa Comarcal de Borses Joves d’Habitatge que fins ara era només per un any.

Per tal de dur a terme la iniciativa pionera a Catalunya, el Fons Comarcal de Garantia al Lloguer neix amb una dotació inicial de 60 mil euros, per als anys 2008 i 2009. D’aquests, el Consell Comarcal del Barcelonès n’aporta 20 mil i la resta seran aportacions dels diferents municipis; Badalona, L’Hospitalet, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

Amb aquesta iniciativa el Consell Comarcal del Barcelonès i els Ajuntaments de Badalona, L'Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs volen donar més garanties als propietaris per a ampliar el número de pisos disponibles a les Borses Joves i així poder disposar de més eines per a poder rebaixar el preu del pis de lloguer.


:: Últimes notícies
Els joves són els més afectats per la temporalitat laboral 07.12.2007
El CIREJ t'ajuda a buscar pis 05.12.2007
Els joves haurien de cobrar un 121,13% més per accedir a una vivenda 03.12.2007
Vivenda potencia el lloguer de pisos buits 30.11.2007
Medi Ambient i Habitatge amplia el pressupost per rehabilitar habitatges 30.11.2007©2005 Consell Comarcal del Barcelonès - Avís legal -
Creat per Tucan I.T. & Creativos.cc
Badalona Santa Coloma Sant Adrià Europa Habitatge Barcelonesjove