ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:
 

Una empenta als joves emprenedors catalans: Qualifica’t i Avalis Emprèn
25/03/09

El Departament de Treball de Generalitat ha presentat noves mesures per afrontar la crisi. Hi destaca el programa Qualifica’t, a través del qual les persones en atur podran rebre formació professional en sectors emergents que generen ocupació. Una de les novetats d’aquest pla és la incorporació de 60 instituts de secundària d’arreu del territori en la formació en sectors emergents que generen ocupació de les persones desocupades. Aquests sectors, que segons les estimacions podrien crear més de 97.000 llocs de treball a Catalunya aquest any, estan relacionats amb l’atenció a les persones i l’àmbit sociosanitari, l’educació, les activitats relacionades amb la protecció del medi ambient i les energies renovables, i les noves tecnologies de la informació i la comunicació, entre altres.

Segons ha explicat la consellera, “hi haurà formació reglada per a aquests sectors emergents i també formació per incrementar les competències transversals”. Els cursos s’impartiran a “60 Instituts d’Educació Secundària (IES) de forma presencial i també a través de l’Institut Obert i permetran donar formació a 6.000 persones, que podran accedir a la formació professional reglada i se sumen així a les que ja s’estan formant”. Serna ha avançat que la iniciativa s’iniciarà a principis de maig i forma progressiva.

D’altra banda, el Govern oferirà suport financer als emprenedors i a les empreses petites a través de la línia Avalis Emprèn, que també es posarà en marxa el mes de maig, i que té com a objectiu facilitar l’accés al crèdit per a projectes d’emprenedoria i microempreses de 0 a 3 anys, que són les que tenen més dificultats per accedir als crèdits. Aquesta línia, dotada amb 37 milions d’euros, oferirà avals de fins a 100.000 euros per tal de garantir l’accés al finançament de projectes de les empreses, que tot i ser viables, no poden accedir al finançament bancari ordinari per la manca de liquiditat en els mercats financers.

Pel que fa el suport als professionals autònoms, el Govern treballa per impulsar l’emprenedoria, i en les properes setmanes posarà en marxa tres línees noves de suport als autònoms per un valor total de 13 milions d’euros. La primera línia és per facilitar a les persones desocupades l’inici de l’activitat com a treballadors autònoms o per compte propi; la segona, té com a finalitat finançar els serveis necessaris per al desenvolupament de les activitats de l’empresa; i la tercera, de caràcter financer, té com a objectiu reduir els interessos en cas que un treballador autònom hagi obtingut un préstec d’una entitat financera per invertir en la creació i posada en marxa d’una activitat.

 


:: Últimes notícies
Beques de formació de les TIC per a persones amb discapacitats 27.03.2009
Pàgines en línia sobre Bolonia. Informa’t! 26.03.2009
III Premi Educaweb d’Orientació acadèmica i Professional 24.03.2009
Necessites informació sobre com comprar un pis i saber quines ajudes tens? 24.03.2009
El CIREJ t’acosta la informació del Saló de l’Ensenyament 23.03.2009©2005 - 2009 Consell Comarcal del Barcelonès - Avís legal -

impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonès

col·labora:

Ajuntament de Badalona    Ajuntament Santa Coloma de Gramenet Ajuntament Sant Adrià de Besòs    Generalitat de Catalunya   
  ;   
Badalona Santa Coloma Sant Adrià Europa Habitatge Barcelonesjove