e-Butlletí d´informació per a Joves i Entitats juvenils del Barcelonès
núm. 38- març 2004
[ Guies Joves ] [ Butlletins endarrerits/publicacions ] [ Notícies ] [ Agenda Jove ] [ Entitats Bcnès ]
[
Consum i Habitatge ] [ Punts d´informació Juvenil ] [ Albergs ] [ Europa ] [ Fòrum Jove ]
[
Centre de Recursos Habitatge ] [ Centre de Recursos per a Monitors i Educadors ]
[
Centre de Recursos per a Tècnics e Informadors ]
 

 

Arriba la primavera al Butlletí Jove!!!

Ara que comença a arribar el bon temps, nosaltres tornem amb les piles carregades, disposats a acostar-te tota la informació que t'interessa sobre el teu municipi, subvencions, assessories per a joves, agenda d'activitats, servei de webs gratuïtes, etc...

.
 
Barcelonès
Què es fa?


Jornada de reflexió amb els esplais de Santa Coloma
El Consell Comarcal del Barcelonès ha participat al Mas Fonollar en una jornada de reflexió amb una representació d’esplais infantils de Santa Coloma de Gramenet per debatre la situació actual d’aquests centres. Membres de l’Ajuntament, animadors del Mas Fonollar i una dinamitzadora del Consell Comarcal del Barcelonès van reunir-se amb responsables dels 4 esplais colomencs Espurna, Grup de Joves Singuerlín, Grup Nemo i l’Associación Social Hermano Jesús.

El PSOE guanya les eleccions generals

El PSOE ha aconseguit la victòria a les eleccions generals en obtenir 164 diputats, enfront els 148 que ha aconseguit el Partit Popular. Els ciutadans i ciutadanes espanyols s'han pronunciat massivament a les urnes després dels atemptats a Madrid del passat dijous.

Premis Net Reporter 2004 de la Diputació de Barcelona
L’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona ha convocat el premi Net Reporter 2004 de periodisme digital per a joves, que té com a objectiu fomentar l’ús de les noves tecnologies.

Colònies per Setmana Santa de TUJUCA
Per segon any consecutiu, Turisme Juvenil de Catalunya organitza les colònies de Setmana Santa per nens i nenes de 6 a 12 anys.

L'ús d'Internet a les escoles encara és molt limitat
L’estudi “L’escola a la societat xarxa”, elaborat per l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) desvetlla l’ús minoritari que se’n fa encara d’aquesta eina.

Estudis sobre la precarietat laboral dels joves
El Consejo de la Juventud de España ha publicat dos documents sobre l’estat dels joves al mercat laboral. Aquests estudis s’han publicat dins el marc de la “Campaña de participación juvenil contra la precariedad laboral”.

Catàleg d'Accions per a Joves de l'Oficina del Pla Jove
L'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, posa a l'abast dels municipis i de les entitats locals de la província de Barcelona el Catàleg d'Accions per a Joves.

 

Badalona
Què es fa?


La IV Cursa d'Andròmines ja te data
La coordinadora Va de Joves organitzarà el proper 16 de maig la IV edició de la Cursa d’Andròmines, vehicles de tracció humana i respectuosos amb el medi ambient, construïts pels participants a partir de materials reciclats.

Mig any de funcionament de l'EOI de Badalona
L’Escola Oficial d'Idiomes de Badalona porta ja sis mesos en funcionament i la situació és tan bona que de cara a l’any que ve està previst que s’ampliïn les instal·lacions per ubicar els nous alumnes d’anglès, francès i alemany.

Jornada de portes obertes als col·legis de Badalona
Els centres d’educació primària i secundària de Badalona han organitzat les Jornades de Portes Obertes, que duraran fins el 17 d’abril.

La Rotllana celebra el seu tradicional sopar solidari
Dissabte passat es va celebrar el tradicional sopar solidari de La Rotllana a l’Institut Antoni Botey. L’objectiu principal d’aquesta trobada és recaptar fons d’autofinançament per projectes de solidaritat i cooperació que es porten a terme des de La Rotllana.

 

Barcelona
Què es fa?

 

4a edició de La Clàssica al Poble
El Poble Espanyol de Barcelona- La Ciutat dels Artesans celebra la 4ª edició de La Clàssica al Poble, un cicle anual de concerts de música clàssica, poesia i oficis, que vol donar suport a la consolidació dels joves músics i a la tasca de les escoles de música.

Premis Net Reporter 2004 de la Diputació de Barcelona
L’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona ha convocat el premi Net Reporter 2004 de periodisme digital per a joves, que té com a objectiu fomentar l’ús de les noves tecnologies i alhora promoure la formació de professionals en el sector.

El programa Èxit ja arriba a més de 1.300 alumnes
Després de tres anys de posar-se en marxa, més de 1.300 escolars participen al programa Èxit, un projecte de l’Ajuntament de Barcelona per lluitar contra el fracàs escolar.

Exposició "Casal d'Associacions: 10 anys donant suport a les entitats juvenils"
El Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona vol proposar a totes aquelles entitats i col·lectius juvenils de la ciutat que participen o han participen en aquest equipament la seva col·laboració en l’exposició que es faran en motiu del 10è aniversari del Casal.

Visita de Sodepau i el CJB al Marroc
Representants del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i de Sodepau van participar en una visita al nord del Marroc els passats dies 8 i 14 de març amb l’objectiu de preparar una trobada d’entitats de Catalunya i del Marroc.

L'Ajuntament de Barcelona busca voluntaris pel civisme
L’Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni amb una sèrie d’entitats perquè formi i coordini dels voluntaris pel civisme a la ciutat.

El CJB demana un debat sobre els equipaments juvenils a Barcelona
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) dedica el seu darrer número de “El Punt sobre la J” als equipaments juvenils de la ciutat. Pel CJB, el panorama actual dels equipaments juvenils a Barcelona és pobre i dispers.

 

L´Hospitalet de Llobregat
Què es fa?


Exposició sobre la campanya "Mapes del Món"
Durant tot el mes de març, el Centre Cultural Santa Eulàlia està acollint l’exposició de la campanya de sensibilització “Mapes del Món”, sobre el tema de la diversitat cultural, el respecte i la solidaritat.

Neix una nova entitat a L'Hospitalet
L’Hospitalet de Llobregat ha vist néixer una nova entitat a la ciutat: SOMNIS, Associació de Teatre a L’Hospitalet. Continuadora de la tasca començada l’any passat per FILA 12, portarà a terme les seves activitats a la parròquia de Sant Enric d’Ossó i al Centre Cultural de la Bòbila.

Surt un nou número de la pubicació 'Còmic Tecla'
Còmic Tecla és la revista electrònica bimensual que publica la Biblioteca Central Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat. Una publicació monogràfica sobre les històries gràfiques que informa de les últimes novetats editorials del món del còmic.

Esquí Jove 2004 a L'Hospitalet
L’Hospitalet de Llobregat organitza un viatge per esquiar als Alps Francesos aquesta Setmana Santa.


El Consell Escolar de L'Hospitalet demana la derogació de la Llei de Qualitat
El Consell Escolar Municipal de L’Hospitalet de Llobregat ha demanat formalment al nou govern que presidirà José Luis Rodríguez Zapatero la supressió de la Llei Orgànica de Qualitat de l’Educació, particularment els punts referits als itineraris educatius.

 

Santa Coloma de Gramenet
Què es fa?


Torna el Festival d'Art Social de Santa Coloma (FARTS)
El Festival d’Art Social de Santa Coloma (FARTS) torna els propers dies 16, 17 i 18 d’abril en la seva segona edició. Aquest festival va néixer el 2003 per iniciativa dels grups colomencs Sabih Solidari i Lunaire Theater, dues entitats dedicades a la solidaritat i la cooperació, i al món artístic respectivament.

SC-Media continua amb els preparatius del seu intercanvi a Dinamarca
L’Associació de Joves Periodistes SC-Media continua els seus preparatius de l’intercanvi que realitzarà el proper 1 d’abril a Dinamarca per participar al projecte European Youth Network, organitzat per l’entitat Future Kulture.

Curs d'iniciació al teatre
L’entitat Ditirambo Teatre organitza un taller d’iniciació al teatre els dimarts (de 19 a 20.30 hores). Preu: 15 euros mensuals.

 

Sant Adrià de Besòs
Què es fa?


Sant Adrià convoca les VII Jornades Solidàries a l’abril

El Departament de Participació ciutadana i solidaritat de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, juntament amb les associacions locals de l’àmbit solidari, han convocat les VII Jornades Solidàries que se celebraran la setmana del 13 al 18 d’abril.

Concurs de relats per a nens a Sant Adrià
Després del concurs literari de relats de dones Paraules d’Ariadna, Sant Adrià de Besòs convoca ara el concurs Airdatnas de relats per a nens i joves.

Trobada Nacional d'Esbarts a Sant Adrià de Besòs
L’Esbart Dansaire de Sant Adrià de Besòs ha organitzat, conjuntament amb l’Ajuntament del municipi, la tradicional Trobada Nacional d'Esbarts dins de la programació de SANT ADRIÀ PORTA DEL FORUM.

 

Centre de Recursos Habitatge
Què es fa?


Xerrada sobre habitatge per a joves a Badalona

El proper 26 de març a les 20 hores tindrà lloc al Teatre Principal de Badalona una xerrada sobre l’habitatge per a joves, convocada per l’entitat JOC Badalona-Santa Coloma.

La mobilitat dels joves a Catalunya
La mobilitat jove està augmentant darrerament, segons un estudi que ha publicat l’Observatori Català de la Joventut i que ha estat realitzat per Juan Antonio Módenes i Joaquin Recaño, del Centre d’Estudis Demogràfics de l’UAB.

La Generalitat anuncia ajudes pels joves que paguen un lloguer
La Generalitat de Catalunya està estudiant subvencionar fins el 50% del lloguer als joves d’entre 25 i 32 anys que tinguin un sou inferior a 3,5 cops el mínim interprofessional durant els tres primers anys fora de la llar familiar.

 

Centre de Recursos per a Monitors i Educadors
Què es fa?


Teatre solidari per infants a Barcelona
El grup de Teatre Solidari de Teresianos Sin Fronteras vol convidar a les entitats dedicades als més petits a la representació de les obres “El escenario es un cielo” i “El hada desmemorizada

Curs de monitors/es de ludoteques de la Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés realitza un curs monogràfic adreçat a monitors i monitores especialistes en jocs i ludoteques. El curs serà impartit per membres de l’Associació de ludotecàries/ludotecaris i ludoteques de Catalunya (ATZAR) i professors de l’àmbit de Jocs de l’Institut de Formació.

El Grup Ítaca-Els Vents realitza la seva XXVII Diada
Els propers dies 20, 21 i 26 de març, el grup Ítaca- Els Vents convoca la seva XXVII Diada sota el nom “El món que volem”. Aquesta és l’agenda d’aquesta Diada:

Cursos del Centre d'Estudis de l'Esplai i Suport Associatiu
Suport Associatiu i el Centre d'Estudis de l'Esplai realitzen els següents cursos el proper mes d’abril: Recursos tècnics i d’animació al menjador escolar, Disseny i gestió de projectes, Comptabilitat avançada per associacions, Gestionar Bases de Dades amb Acces 2000, Com fer presentacions amb Power point i Internet: què és i que puc fer.


Cursos de l'Escola Forca
L’Escola Forca té definits els cursos pel segon trimestre de la temporada 2003-2004. A més dels ja tradicionals cursos de directors/es i de monitors/es d’activitats de lleure infantil i juvenil, cal destacar la formació especialitzada en diversos temes.

Estades solidàries de Cooperacció
El 30 d’abril finalitza el període d’inscripció a les estades solidàries de l’entitat Cooperacció. Aquestes estades ofereixen la possibilitat de conèixer com s’organitzen les ONGs del Sud i l’intercanvi d’experiències professionals, formatives i humanes.

 

Centre de Recursos per a Tècnics e Informadors
Què es fa?


Resultats de les eleccions al Consell de la Ciutat
Un 8,12% de les entitats de Barcelona van votar pels seus representants que formaran part del Consell de la Ciutat. SOS Racisme va ser l’organització més votada, amb 148 vots, la Federació Catalana del Voluntariat Social la segona, amb 139 i la tercera més votada va ser la Coordinadora Gai-Lesbiana, amb 128.

Cloenda de la XXVI Assemblea del CNJC
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya realitzarà la Cloenda de la XXVI Assemblea General Ordinària el proper diumenge 28 de març a les 17 hores al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

 

.
 
La nostra Assessoria de Subvencions ofereix informació sobre les ajudes de l'administració i d'entitats privades que poden interessar a joves, entitats i professionals de l'àmbit de la Joventut.
.

 Saló de l'Ensenyament

 Catalunya Rock

  Estiu Jove

 
El Saló de l'Ensenyament s'ha convertit aquest any en la Setmana de la Formació i es desenvoluparà del 24 al 28 de març a Fira de Barcelona.

Saló de l'Ensenyament

 
Tota la informació que busques sobre els grups musicals que utilitzen la llengua catalana com a vehicle d'expressió. Inclou informació de webs en català.

Catalunya Rock

 
Pàgina web que inclou activitats per aquest proper estiu: estades i viatges, rutes i aventura, intercanvis internacionals, camps de treball, etc.

Estiu Jove

.

 Cooperacció

Món 3

 Lluïsos de Gràcia

 
És una ONG ubicada a Barcelona i que dedica la seva activitat a realitzar campanyes de sensibilització cap a les poblacions més desprotegides.

Cooperacció

 
Nascuts en el si de la Universitat de Barcelona, Món 3 promou l'educació per la pau i el desenvolupament, especialment entre els nens i els joves.

Món 3

 
Aquesta entitat sense afany de lucre està ubicada a Gràcia i realitza activitats per a gent de totes les edats, des de música a teatre, passant pel basquet, etc

Lluïsos de Gràcia

.
 

                                                    Més informació

Seminari on-line sobre l'educació no formal
La Unió Europea i el Consell d’Europa organitzen conjuntament un seminari virtual sobre la validació de l’educació no formal en el sector de la joventut. Aquest seminari va lligat a un altre presencial que tindrà lloc a Estrasburg.

Artixoc prepara un intercanvi amb joves de zones rurals d'Europa
L’associació Artixoc de Barcelona volen realitzar un projecte d’intercanvi juvenil a Brasov, Rumania. Es busquen 6 nois i noies d’entre 17 i 25 anys que visquin en àrees rurals dels països membres.

Convocatòria d'abril del Programa Joventut
El primer d'abril és l'últim dia per a poder presentar les sol·licituds de subvenció per a projectes a realitzar entre l'1 de juliol i el 30 de novembre de 2004, en el marc del Programa Joventut.

Seminari europeu sobre salut i joves
Del 4 al 7 de maig, se celebra a Ajaccio (Còrsega) un seminari destinat a professionals de diversos països europeus que treballin en el camp de la prevenció i l'educació en relació a la salut dels joves (agents de salut, tècnics de joventut, treballadors socials, etc).

 

.


La Viatgeteca (servei d’informació turística) de Turisme Juvenil de Catalunya (TUJUCA) organitza una nova conferència del cicle de xerrades monogràfiques, després de l’èxit aconseguit amb les quatre convocatòries anteriors. Aquesta vegada, la zona triada és la Patagònia, un dels viatges més sol·licitats pels joves en època de vacances. La sessió correrà a càrrec de Luis Olmedo, Toni Pozo i Yolanda Vila. El primer és un jove argentí expert en la Patagònia, exguia del parc natural Tierra de Fuego. Els següents són una parella de viatgers i creadors de la web viatgeaddictes.com que també ens explicaran la seva experiència. El director-gerent de TUJUCA, Benet Maimí i Pou, presidirà la taula.

Amb aquestes xerrades, la Viatgeteca vol esdevenir un espai dinàmic on adreçar-se per realitzar qualsevol consulta abans de realitzar un viatge. La xerrada sobre la Patagònia és gratuïta i oberta a tothom. En acabar la xerrada, s’oferirà un refrigeri als assistents.

Lloc: Auditori de la Secretaria General de Joventut
Calabria, 147- Barcelona
Data: dijous, 25 de març
Horari: 19.30. Entrada lliure i gratuïta.

Viatgeteca
Rocafort, 116. Barcelona

 

.
Activitats
Si no et vols perdre cap de les activitats que organtizen les entitats de la comarca, no deixis de consultar la nostra Agenda.
Crides
Al Centre de Recursos per a Monitors i Educadors trobaràs un apartat de crides a voluntaris i una borsa de treball.
A més a més
El nostre portal Barcelonesjove.net us segueix oferint la possibilitat a entitats, associacions, grups de joves o equipaments juvenils de dispossar d'una pàgina web gratuïta. Visiteu el nostre servei de webs gratuïtes i reserveu el vostre espai.
.

 Si no vols rebre més aquest Butlletí Jove, clika en aquest apartat
Aquesta publicació rep el suport de la Secretaria General de Joventut i dels Ajuntaments de la Comarca