e-Butlletí d´informació per a Joves i Entitats juvenils del Barcelonès
núm. 47 - setembre 2004
.
[ Guies Joves ] [ Butlletins endarrerits/publicacions ] [ Notícies ] [ Agenda Jove ] [ Entitats Bcnès ]
[ Consum i Habitatge ] [ Punts d´informació Juvenil ] [ Albergs ] [ Europa ] [ Fòrum Jove ]
[ Centre de Recursos Habitatge ] [ Centre de Recursos per a Monitors i Educadors ]
[Centre de Recursos per a Tècnics e Informadors ]
 

Un nou Butlletí Jove abans que acabi l'estiu

Hem tornat de vacances amb les piles carregades. Perquè acabis l'estiu ben informat de tot el que es mou al teu voltant, t'acostem un nou número del nostre Butlletí Jove, amb totes les novetats en matèria d'informació juvenil, subvencions, activitats de les entitats, crides de voluntaris, borsa de treball...

 

.
 
Barcelonès
Què es fa?


L'atur juvenil suposa prop dela metitat dels desocupats del món
L'Organització Internacional del Treball (OIT) va alertar ahir que l'atur juvenil ha assolit un nivell "sense precedents", ja que afecta la metitat dels desocupats que hi ha al món.

Crèdits tous per l’emancipació dels joves
La Generalitat de Catalunya crearà uns crèdits tous per ajudar als joves a emancipar-se. A partir del gener del 2005, com a mínim 1.800 joves entre 18 i 35 anys es beneficiaran d’aquest crèdits.

 

Badalona
Què es fa?


Badalona acollirà una fira de jocs tradicionals per nens i nenes
Badalona acollirà el proper 17 d’octubre la Fira del Patacó. Aquesta serà una jornada dedicada a donar a conèixer i a fer jugar als nois i noies i nens i nenes dels jocs tradicionals que jugaven els seus avis i avies, pares i mares.

Es crearà una xarxa per reutilitzar el material escolar a Badalona
El ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat per unanimitat una moció de suport al projecte de diversos centres d’educació infantil i primària i associacions de pares i mares que aposten per sociabilitzar els llibres de text i el material escolar a través d’una xarxa, amb l’objectiu que siguin reutilitzats per altres estudiants.

Barcelona
Què es fa?


Traves burocràtiques  als participants en el Festival de la Joventut
Les entitats responsables de l'organització del Festival Mundial de la Joventut, que se celebra en el Fòrum, ha iniciat una campanya de recollida de firmes de suport a un manifest de protesta davant la Unió Europea per les restriccions que estan patint centenars d'inscrits per aconseguir el visat d'entrada a Espanya.

Cursos de tardor de la Casa Elizalde
La Casa Elizalde de Barcelona t’orefereix un ampli ventall d’activitats d’octubre a desembre per satisfer les teves inquietuds culturals.

 

L´Hospitalet de Llobregat
Què es fa?


Nou servei d'assessorament per a joves: l'Educateca

L'Espai Jove de L'Hospitalet de Llobregat disposa d'una Educateca, un servei d'assessorament per a joves estudiants, professors i pares d'alumnes de 4rt d'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius.

Curs de cinema per a joves a L'Hospitalet
L'entitat de L'Hospitalet Toma 1 convoca un curs per alumnes joves que els introduirà als diferents gèneres cinematogràfics: animació, documentals i ficció i tracta amb més profunditat l'animació en tots els seus procesos: enregistrament, muntatge i sonorització d'un curtmetratge.

Curs sobre salut per a joves del JIS
L'Espai Jove organitza un curs d'educació per la salut dirigit als joves en qüestions com la sexualitat, les drogues, els transtorns alimentaris, etc. El curs serà molt dinàmic i participatiu.

Els nens saharauis acollits a L'Hospitalet tornen al camp de refugiats
Els nens saharauis que han estat acollits per l'Associació de Famílies Solidàries de L'Hospitalet ja han tornat als seus país de procedència, en concret als camps de refugiats del desert de Tinduf, a Algèria.

Tallers i cursets de tardor al PAM
El Punt d’Acció Musical (PAM) de L’Hospitalet convoca una sèrie de cursos i tallers d’octubre a desembre de 2004.

 

Santa Coloma de Gramenet
Què es fa?


Festa Major d'Estiu a Santa Coloma de Gramenet
Santa Coloma de Gramenet ha celebrat la seva Festa Major d’Estiu 2004 del 3 al 6 de setembre. Enguany han actuat Mala Rodríguez, Pastora i Sidonie.
 

 

Sant Adrià de Besòs
Què es fa?


Sant Adrià reformarà el barri de la Catalana amb pisos de protecció
Sant Adrià de Besòs tindrà 1.380 pisos al barri de barraques de la Catalana, segons el pla que s'ha aprovat per unanimitat per l'Ajuntament del municipi.

 

Centre de Recursos Habitatge
Què es fa?
 
Informació sobre les mesures de finançament en matèria d'habitatge i sòl
La Direcció General d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha publicat una Circular en la que informa que fins que es finalitzi l’elaboració del Decret que desenvoluparà les mesures urgents del Pla pel Dret a l’Habitatge, no es podran formular sol·licituds de les noves línies establertes pel Real Decret 1721/2004.

 

Centre de Recursos per a Monitors i Educadors
Què es fa?


Cursos de la Fundació Catalana de l'esplai per a aquesta tardor
Com cada inici de tardor, Suport Associatiu i el Centre d’Estudis de la Fundació Catalana de l’Esplai organitzen tota una sèrie de cursos d’educació en el Lleure i Gestió associativa.

18ena Conferència Mundial del Voluntariat
Del dia 17 al 21 d'agost de 2004 es va celebrar la 18ena Conferència Mundial del Voluntariat a Barcelona, dintre del marc del Fòrum de les Cultures 2004. El lema de la Conferència és "Voluntariat com a motor per al canvi".

 

Centre de Recursos per a Tècnics e Informadors
Què es fa?


La Generalitat crea crea la Comissió Interdepartamental de polítiques de joventut

El Govern ha aprovat un Decret pel qual es crea la Comissió Interdepartamental de polítiques de joventut. La Secretaria General de Joventut ha iniciat un procés de coordinació interdepartamental que permeti definir, impulsar i avaluar les línies estratègiques de les polítiques de joventut del Govern de la Generalitat per fer front a les necessitats dels joves de Catalunya.

L'Ajuntament de Barcelona dóna 10 beques als inscrits al postgrau de polítiques de Joventut
L’Ajuntament de Barcelona atorgarà 10 beques als als inscrits al Curs de Postgrau “La intervenció en el món dels joves. Les polítiques de joventut” que realitza la UB.

 

.
 
La nostra Assessoria de Subvencions ofereix informació sobre les ajudes de l'administració i d'entitats privades que poden interessar a joves, entitats i professionals de l'àmbit de la Joventut.
.

 Azkena Rock Festival

 Fashion Week

 Fòrum 2004

 
Si t'agrada el bon rock, no deixis d'assistir a l'Azkena Rock Festival, en el que actuaran bandes i els solistes de primera línia. Això sí: hauràs de viatjar fins a Vitòria.

Azkena Rock Festival

 
La presentació de la moda primavera-estiu 2005 arrenca a la Pasarela Gaudí amb la Fashion Week, la setmana de la moda més important de Catalunya. T'acostem la seva web.

Fashion Week

 
Aprofita els darrers dies del Fòrum de les Cultures 2004 que s'està celebrant a Barcelona. No et perdis les exposicions més interessants de l'esdeveniment de l'any.

Fòrum 2004

.

 Escola Forca

 ADDA

 Centre Cívic Drassanes

 
Amb l'arribada del curs escolar, s'obre el període d'inscripció a tota mena de cursets de formació. L'Escola Forca ofereix cursos per a monitors i monitores d'educació en el lleure.

Escola Forca

 
ADDA és una ONG que defensa els animals. Els membres de l'entitat s'oposen al maltractament, tancament i exhibició d'éssers de qualsevol espècie animal.

ADDA

 
El Centre Cívic Drassanes comença la seva temporada de cursos pel període octubre-desembre de 2004. Informa't de les darreres novetats i dels tallers que es realitzen.

Centre Cívic Drassanes

.
 

                                                       Més informació

XXVII Curs sobre la Unió Europea
Del 28 de setembre al 16 de desembre el Patronat Català Pro Europa realitzarà un Curs sobre la Unió Europa.

Una web per aprendre idiomes compartint a distància
La Comissió Europea disposa d’una web per a l’aprenentatge d’idiomes. Es tracta de eTandem, un portal que posa en contacte de manera gratuïta a persones de diferents països que es comuniquen mitjançant correu electrònic, telèfon o altres mitjans i aprenen la llengua materna de l’altre.

Programa Alfa
Oberta la convocatòria per a l'any 2004 del programa Alfa per a la concessió d'ajuts per a la realització d'estades a l'estranger. Les estades es durant a terme en empreses o centres de treball situats a Europa.

Confèrencia sobre joves i societat a Europa i el Mediterrani
Organitzacions franceses que treballen en la recerca i la intervenció sobre el món juvenil organitzen la 2a Conferència sobre Joves i Societats a Europa i al Mediterrani.

 

.

Guía de Información Juvenil de l'INJUVE en format on-line


L’INJUVE ha publicat el primer número de l’edició digital de la Guía de Información Juvenil. Amb aquest nou format, es pretén donar més dinamisme i utilitat pels usuaris i oferirà més prestacions en quan a volum de convocatòries i difusió d’aquestes.
La guia inclou més de dues centes convocatòries classificades en les àrees d’ensenyament, activitats, publicacions, cursos, beques i ajudes a l’estudi i premis. També és molt interessant l’apartat de cursos.

Consulta el primer número de la Guia

.
Activitats
Si no et vols perdre cap de les activitats que organtizen les entitats de la comarca, no deixis de consultar la nostra Agenda.
Crides
Al Centre de Recursos per a Monitors i Educadors trobaràs un apartat de crides a voluntaris i una borsa de treball.
A més a més
El nostre portal Barcelonesjove.net us segueix oferint la possibilitat a entitats, associacions, grups de joves o equipaments juvenils de dispossar d'una pàgina web gratuïta. Visiteu el nostre servei de webs gratuïtes i reserveu el vostre espai.
.

 Si no vols rebre més aquest Butlletí Jove, clika en aquest apartat
Aquesta publicació rep el suport de la Secretaria General de Joventut i dels Ajuntaments de la Comarca