E- butlletí del Centre de Recursos Europeus per a Joves
Data: Març 2004 Nº: 11 

 

Editorial

La configuració de la nova Constitució Europea, sembla que per fi veura la llum properament. La Constitució Europea donarà un impuls important a un nou equilibri mundial on Europa fomenti la pau, el desenvolupament dels pobles i un major protagonisme de les polítiques socials i un creixement basat en un desenvolupament sostenible. Això esperem tots.

 

 
 

El passat dia 17 de Març l’OSJ va visitar l’entitat Kaja del barri de la Morera a Badalona, per continuar donant suport i asssessorament per qualsevol inciativa que vulguin desenvolupar desde la pròpia associació; Desde el Kaja s’ens va demanar informació sobre iniciatives juvenils, Servei Voluntari Europeu tant d’enviment com d’acollida i també d’intercanvis.

Desde l’OSJ continuem visitant, informant, assessorant i donant suport a totes aquelles entitats juvenils que vulguin organitzar un projecte de mobilitat per Europa; Si vosaltres i/o la vostra entiat vol informació no dubteu en posar-vos en contacte amb l’OSJ. (barcelonesjove.net)

 

Dins del marc del projecte VOLEU , el passat 23 de març, l’OSJ va fer un taller al casal de Joves de la Mina sobre el Servei Voluntari Europeu ja que quatre joves del casal estan interessats en participar aquest estiu en fer un voluntariat d’un mes a Alemanya.
 

Títol: "Teamwork, solidarity, tolerance and fair play in a multicultural

context"
Lloc: Romania (Transilvania)

Dates: 15 – 31 de agost 2004 (7 dies)
Organitza:

 

Títol: “Educational games to prevent violence in youth activities”
Lloc: Oradea, Romania

Dates: febrer 2005 (5 dies)
Organitza:

 

Podeu obtenir informació més detallada a l’apartat de formació de la nostra web o bé adreçar-vos a nosaltres per a tenir la informació complerta.

 

https://barcelonesjove.net/europa/eu/?opcion=6
 

País:            Bulgària                                 Entitat: Glamorous Future
Adreça:
Alexander Birtzoev, Sveta Troitza, bl.377, entr. 2, fl.4, apt.18, 1000 Sofia, BULGARIA

Email:                                     

Característiques del grup: El grup que organitza l'intercanvi és "Glamorous Future” – una ONG búlgara que treballa en l'àmbit de joventut .

Contingut de l´activitat: L'objectiu del projecte és anar més enllà del concepte de l'Europa unida i explorar les diverses opinions d'ella. El seu objectiu principal és l'intercanvi d'idees sobre les fronteres polítiques, geogràfiques i culturals d'Europa amb discussions, jocs interactius i l'elaboració de projectes en diversos grups. Aquestes activitats conduiran no només a l'adopció d'una posició comuna sobre on estan les fronteres d'Europa, si no que també, exploraran les semblances i les diferències que existeixen entre la gent jove que ve de diversos contextos culturals, històrics i socials. Amb aquest concepte de la "diversitat comuna", el projecte intenta provar que no importa quines diferències existeixen en les opinions de la gent jove de diversos països, poden viure junts en pau en una Europa unida.
Les activitats del projecte inclouran cinc tallers en els quals la gent de context divers discutirà les fronteres d'Europa:
1. característiques comunes històriques, geogràfiques i polítiques;
2. semblances religioses, ètniques i tradicionals;
3. llengua comuna i cultura comuna;
4. els conceptes europeus de drets humans i de la societat civil;
5. L'oposició global: nord - sud o més oest - est? És el concepte Europa igual al d'Unió Europa?
A part de la discussió, les activitats també inclouran jocs interactius, elaboració de posicions comunes, entrevistes amb la gent local, presentacions, visites a llocs d'interès.

Data prevista de realització: 1-10 de octubre 2004
Idiomes:
anglès i alemany (sobre tot anglès)
Contacte:
Ludmila Barovska

 

País:  Grècia                                    Entitat: Kids In Action
Adreça:
Lagada 12, 54630 Thessaloniki, Greece

Telefon: Tel/Fax: +30 2310 552655, telèfon mòbil  : 0030 6977352239

Email:             Web:

Característiques del grup: El grup que organitza l'intercanvi és "Kids In Action” – una ONG grega.

Contingut de l´activitat: Aquest programa té com objectiu principal reunir a joves de tota l'Europa comunitària i d'intentar comunicar-se especialment amb música. Els participants formaran diversos tallers i la tasca principal  serà l'escriptura, la realització i finalment l'enregistrament en un estudi d'una cançó original. No és obligatori que els participants siguin músics tot i que es preferible. La bona voluntat, l'amor per a la música i l'entusiasme són les fonts necessàries per poder portar al finalitzar un bon resultat.  Cada taller s'especialitzarà en una classe específica de cançó (cançons per a nens, blues, cançons populars, electrònica, cançons tradicionals de cada país i més) amb l'ajuda d'entrenadors especials de música. Al final es farà una actuació al carrer a una plaça principal de Thessalonica (plaça de Navarinou) i cada organització també rebrà 250 còpies del CD. A més d'això el programa inclou excursions a Meteora, un viatge amb vaixell en el llac Kerkini, atendre a un concert tradicional de música, un bany en un hamam turc i moltes altres activitats. Per a rebre un programa més detallat podeu posar-vos en contacte amb .
Data prevista de realització: 10-20 de octubre 2004, Thessaloniki
Idiomes:
anglès
Contacte:
Georgiadis Giorgos, Dimitris Vainas

 

 

País:  Itàlia                Entitat: Xarxa d’Enllaç amb Palestina
Telefon:
Rut 649 46 55 30, Paloma 93 268 13 21

Email:                  Web:

Contingut de l´activitat: 10 dies de convivència entre joves de diferents realitats de l'àrea del Mediterrani, per treballar àmbits com la migració, la pau, la cooperació, Palestina...

Una oportunitat per conèixer com viu la gent, cultura, folklore, cuina i l’entorn de Nàpols i Palerm.

Intercanvi Euromed per a joves de fins a 25 anys amb participants d'Italia,

Portugal, Catalunya, Liban, Palestina i Israel. Allotjament a casa d'hostes

Napolitants i alberg a Palerm.

Data prevista de realització: 28 d'abril - 8 de maig 2004  -  Nàpols i Palerm

Idiomes: Anglés i/o castellà i/o italià
Contacte:
Xarxa d'Enllaç amb Palestina (Rut 649 46 55 30 -
), RAI (Paloma 93 268 13 21)

 

Podeu obtenir informació més detallada a la borsa de partners o bé adreçar-vos a nosaltres per a tenir la informació complerta.

 

https://barcelonesjove.net/europa/eu/?opcion=9

 

SC Media està preparant un intercanvi a Dinamarca . Els passats dies 17, 18, 19 de Març l a monitora del grup va  participar a la visita de preparació amb els monitors dels altres països per preparar les activitats. Més informació:  http://www.futurekulture.com/eyn/

 

- En què consisteix aquesta iniciativa?

- L’European Youth Network (EYN) és un programa d’intercanvi mitjançant el qual 7 joves de cadascun dels països participants – Itàlia, Dinamarca, Noruega, Bèlgica, Eslovènia, Polònia i Espanya- tindran l’oportunitat de realitzar tots plegats un projecte audiovisual (de televisió i internet) a Copenhague (Dinamarca), durant 12 dies (de l’1 al 12 d’abril).

 

- Qui està promovent aquesta iniciativa ?

- La iniciativa ve finançada pel Programa Joventut amb Europa de la Comissió Europea. Aquí en Espanya, és l’Associació de Joves Periodistes de Santa Coloma i Barcelona (SC-media), l’entitat escollida per a representar Espanya en aquesta experiència, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Barcelonès. SC-media, entitat que es dedica a posar en marxa projectes de periodisme i comunicació a Barcelona,  és l’encarregada de mobilitzar els set joves que aniran a Dinamarca per a l’intercanvi.

 

- Quin és l’objectiu del EYN?

- Crear un espai de trobada per a joves de tota Europa que estiguin interessats a conèixer el món audiovisual per dins i convertir-se en periodistes del mitjà per uns dies. Per altra banda, és una experiència única per saber com és ara la televisió a cadascun dels països participants i crear un fòrum de debat sobre les claus d’èxit dels productes audiovisuals que actualment van destinats als joves.

 

- Què faran els joves participants que viatgin a Dinamarca durant els dotze dies del programa?

- Participaran a tallers de televisió i cinema, on aprendran, per una banda, com es grava i s’edita un reportatge i, per l’altra,  com es realitza la producció musical d’un video-clip. Així mateix, també podran assistir a  tallers de creació de pàgines web d’internet, entre d’altres activitats d’un ampli programa de dotze dies de durada. Els diferents tallers seran impartits per professionals del cinema i de la televisió de Dinamarca i de tot Europa.

 

- Quines condicions tenen els joves que hi participen?

 Tots són joves d’entre 18 i 25 anys, estan interessats en el món de la televisió i del periodisme, i saben una mica d’anglès, bàsic per comunicar-se amb la resta de països.

 

- Què pot aportar l’EYN a una associació com SC-media?

- És una immillorable oportunitat per a conèixer les iniciatives que estan posant en marxa els països que hi participen en matèria de joves i de mitjans de comunicació. A més, a rel de l’intercanvi poden sorgir projectes futurs de col·laboració mútua per engegar dins la Unió Europea.

 

- Com afronta SC-media aquest intercanvi?

-         Amb molta il·lusió i ganes d’intercanviar coneixements entre els diferents grups de joves amb els quals conviurem durant dotze dies a Copenhague. Es tracta de la primera vegada que SC-media participa en un intercanvi europeu i, segurament, no serà l’última.

 

Podeu consultar les experiències de mobilitat a Europa a https://barcelonesjove.net/europa/?opcion=33

 

El programa ÈPSILON facilita estades de pràctiques a empreses a l'estranger mitjançant la concessió de beques. L'objectiu principal d'aquest programa és proporcionar als beneficiaris una experiència laboral fora del seu entorn habitual, així com el perfeccionament d'una llengua estrangera, per tal de millorar les possibilitats d'inserció laboral.

Col·lectiu a qui s'adreça:
Els beneficiaris del programa ÈPSILON són persones residents a Catalunya més grans de 18 anys - i menors de 30 anys - en la data de presentació de la sol·licitud. Per altra banda, han de ser persones aturades que no puguin acollir-se al programa ALFA (adreçat a la realització d'estades de perfeccionament professional per part d'alumnes dels cursos de formació ocupacional per a persones aturades subvencionats pel Departament de Treball d'acord amb el Pla nacional de formació i inserció professional).

Aspectes a tenir en compte:

-         El període d'execució de les estades serà de l'1 de juliol al 31 de desembre de 2004.
- Les estades hauran de tenir una durada mínima de dos mesos i màxima de sis mesos.
- Les estades es duran a terme en empreses situades a Europa i Amèrica.
- Les quantitats màximes que es poden sol.licitar es poden saber consultant la sol·licitud i estan en funció del país de destí, així com de la durada de l'estada.

 

Termini:el termini  de sol.licituts es el 10 d’abril  al registre de la Direcció general d’Ocupació :
 
Direcció General d'Ocupació
Carrer Sepúlveda, núm. 148-150
08011 Barcelona
Els impresos de sol·licitud corresponents es poden aconseguir al web del Departament de Treball: www.gencat.es/treball (dins d'aquest web, busqueu: Catàleg d'impresos/Pàgina següent/Intercanvis Internacionals):
http://www3.gencat.net/treball/ImpresosRep.nsf/WebHTMLV/frames?Open
 

NOM DE LA WEB: SOS volunteer Helpdesk

URL: http:// europa.eu.int/comm/youth/program/sos/index_en.html

DESTINATARIS I ÀMBIT D’ACTUACIÓ: Joves entre 18 i 25 anys que vulguin fer un voluntariat a una entitat de la UE durant un periode d’entre 1 a 12 mesos, depenen del projecte

BREU DESCRIPCIÓ DE LA WEB:  Proporciona informació de primera ma sobre els projectes I les activitats del SVE, on tenen lloc els projectes, condicions per aprticiapr-hi, necessitats que han d’estar fetes abans de a partida I a la tornada. Ofereix differents links a institucions, associacions, i documents necessaris per demanar aquests projectes.

 

CONTACTE, QUI LA IMPULSA: La Comissió europea; es una renovació de l’antiga pàgian del SVE http:// www.sosforevs.org

CORREU ELECTRÒNIC:

Pots trobar més links d’Europa a la nostra web. LINKS JOVES
 

TÍTOL : Patronat Català pro-europa

TÍTOL ORIGINAL: Butlletí de Noticies de la UE

TIPUS DE PUBLICACIÓ: setmanal

DESTINATARIS I ÀMBIT D’ACTUACIÓ: qualsevol persona interessada en Europa

TEMA: El Patronat elabora el Butlletí de Notícies de la UE que recull setmanalment els principals fets i decisions originats per la UE amb una referència preferent als que afecten l'Estat espanyol. Inclou, entre d'altres, els resultats dels Consells de ministres i de les reunions de la Comissió Europea i l'agenda europea de la setmana.

IDIOMA: Català

WEB: http:// infoeuropa.org

Més informació:
Consell Comarcal del Barcelonès
Oficina de Serveis a la Joventut
C/ Tèpies, 4. 08001 Barcelona
Tel. 93 567.97.51 Fax. 93.318.74.79

barcelonesjove.net
Aquesta acció compta amb el suport de:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament de L´Hospitalet
Ajuntament de Sant Adrià de Besòs
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Generalitat de Catalunya
MTAS-Injuve
Unió Europea


"Proyecto realizado con apoyo de la Comunidad Europea en el marco del programa 'Juventud'. Su contenido no refleja necesariamente la posición de la comisión en esta materia, ni compromete de modo alguno la responsabilidad de la Comisión Europea o de la Agencia Nacional Española".