e-Butlletí d´informació per a Joves i Entitats juvenils del Barcelonès
 núm. 23 - juny 2003
.
[ Guies Joves ] [ Butlletins atrassats/publicacions ] [ Notícies ] [ Agenda Jove ] [ Entitats Bcnès ]
[ Consum i Habitatge ] [ Punts d´informació Juvenil ] [ Albergs ] [ Europa ] [ Fòrum Jove ]
[ Centre de Recursos Habitatge ] [ Centre de Recursos per a Monitors i Educadors ]
[Centre de Recursos per a Tècnics e Informadors ]
 

Ja és estiu... al Butlletí Jove!!

Entre tanta calor del mes de juny, arriba el Butlletí Jove, amb les notícies més refrescant de l'estiu. Subvencions, entitats, activitats, informació juvenil, habitatge, monitors de lleure... No esperis més per estar al dia!! I recorda que trobaràs tota aquesta informació ampliada al Portal dels Joves del Barcelonès.

.
 
Barcelonès
Què es fa?

 

Augmenta el nombre de joves que reben tractament pel consum abusiu de cànnabis
El nombre d'adolescents i joves catalans d'entre 13 i 25 anys en tractament perquè abusen de la marihuana i l'haixix ha augmentat significativament durant el darrer any, segons dades de Proyecto Hombre, una ONG dedicada al tractament i la prevenció de les drogodependències.

 

Activitats d’estiu de la FPT per a nens sords i de solidaritat amb malalts de càncer
Aquest any la Fundació Pere Tarrés i l'Associació de nens amb càncer AFANOC han unit esforços per promoure la solidaritat amb els infants que pateixen aquesta malaltia, de manera que els nens i nenes que participin en els casals realitzaran accions solidàries i activitats conjuntes amb els infants que pateixen càncer.

 

El castellà és la llengua predominant a l’hora del pati
Un estudi realitzat per dos professors de la Universitat de Barcelona (UB) mostra com el català té escassa presència en les relacions socials dels nens i nenes i com el castellà és la seva llengua predominant. Tot i que l'ensenyament es fa en català, el 60% dels escolars de primària parlen en castellà fora de classe i amb el professor en situacions informal, mentre que només el 34% dels alumnes tenen el català com a llengua pròpia tant a dins com a fora de l'escola.

 

Premi Tiramilles 2003 de relats i fotografies de viatges i aventures de joves
L’Oficina del Pla Jove (OPJ) de la Diputació de Barcelona ha convocat l’edició 2003 del Premi Tiramilles de relats i fotografies de viatges i aventures de joves. Tanmateix, ja podeu consultar els guanyadors del NetReporter 2003.

 

Fixats els ajuts de menjador escolar
El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha fixat per al curs 2003-2004 els ajuts de menjador escolar en un màxim de 4,5 euros, amb IVA inclòs, per alumne i dia als centres docents públics que siguin de titularitat del govern català.

 

Els joves espanyols, insatisfets amb la seva feina, ‘sobretitulats’ i amb contractes precaris
Els joves europeus en general i els espanyols en particular no ho tenen gens fàcil a l’hora de trobar una feina que s’ajusti al seu nivell de formació. Segons l’Eurostat (l’oficina d’estadística europea), el 40% dels joves europeus amb un nivell d’ensenyament secundari afirmen que ocupen un lloc de treball “inadequat” a les seves expectatives i que se senten “professionalment insatisfets”.

 

Descomptes a llibreries, cinemes, teatres i museus amb el carnet de la biblioteca
Des del mes de maig tots els usuaris del carnet de Biblioteques de Barcelona poden gaudir de descomptes i entrades gratuïtes a museus i teatres, després de la signatura d'un acord entre l'Ajuntament, la Diputació i els teatres i museus municipals i diverses llibreries i cinemes.

 

Badalona
Què es fa?

Educació viària a les escoles i instituts de Badalona
A partir de setembre les escoles i instituts de Badalona rebran classes d’educació viària, impartides pels agents de la Guàrdia Urbana del seu districte. Per això, la setmana passada va començar el curs de formació dirigit a aquests professionals, que en les properes sessions rebran les nocions bàsiques per fer de professors de seguretat en la mobilitat. L’objectiu de l’educació viària a les escoles és, en definitiva, reduir la sinistralitat a la carretera i també el nombre de morts.

Les biblioteques obren a la nit perquè preparis els exàmens a consciència
L'Ajuntament de Badalona torna a posar en marxa la iniciativa Estudiem de nit, de manera que les biblioteques de Can Casacuberta i de Llefià "Xavier Soto" obriran en horari nocturn com a sales d'estudi perquè els estudiants puguin preparar els exàmens. Aquestes dues biblioteques oferiran un horari especial als estudiants de dilluns a dijous, des de les 21 hores fins a la 1 de la matinada, entre els dies 26 de maig i 3 de juliol, i entre l'1 i el 10 de setembre.

 

Barcelona
Què es fa?

 

Gaudeix de l’estiu... als museus de la ciutat!!
El programa d'activitats ”L'estiu als museus” arriba a Barcelona per setè any consecutiu i amb més propostes que mai. Enguany, 34 museus i centres d'exposicions participen en la iniciativa, que consta d'un total de 92 activitats diferents.

 

Aprofita l’estiu per estudiar o perfeccionar els teus dots musicals
Del 7 al 25 de juliol el Taller de Músics de Barcelona organitza “e l __j u l i o l__ i n t e n s i u __'03”, una sèrie de cursos que ofereixen la possibilitat d'acostar-se a diverses matèries musicals mitjançant un aprenentatge intensiu. Està dirigit a músics, estudiants o professionals, i el componen classes individuals i col·lectives, d'instrument, teoria musical, tallers d'especialització d'estils i/o d'autors, informàtica musical, música per a cinema, etc...

 

Tintín et convida a conèixer el mar
La nova sala d'exposicions del Museu Marítim de Barcelona acull fins el proper 31 de gener del 2004 una mostra sobre la relació entre el personatge de còmic Tintín i el mar. Sota el títol Llamp de rellamp. Un mar de llegenda, l'exposició convida a reflexionar sobre l'esperit aventurer d'aquest mític personatge creat per Hergé.

 

Els universitaris estrangers prefereixen Barcelona
Durant el curs 2001-2002, Barcelona va rebre gairebé 1.000 estudiants estrangers més que en el curs anterior i, a més, la xifra s'ha doblat en relació a les dades de fa sis anys. Aquesta és la principal dada que aporta el darrer informe del consorci Barcelona Centre Universitari.

 

L´Hospitalet
Què es fa?

 

Uns alumnes de l’IES Joan Miró, guardonats pel treball ‘Casa solar’
L’IES Joan Miró de L’Hospitalet de Llobregat ha obtingut el primer premi del concurs “El recorregut de l’energia”, que convoca el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat, pel treball titulat “Casa solar”. Aquest projecte ha estat realitzat per alumnes de 4rt d’ESO. L’IES Bellvitge també ha estat guardonat amb el cinquè premi pel seu projecte “Cuina solar”.

 

Bateig i curs de submarinisme
L’Espai Jove i l’Unisub L’Hospitalet t’ofereixen com cada any l’oportunitat de fer un bateig de submarinisme gratuït, i si ja tens idea de practicar aquest esport, pots realitzar el curs “1 estrella”.

 

La Viatgeteca s'amplia durant l'estiu a l’Espai Jove
Un estiu més, els interessats en obtenir informació sobre destinacions turístiques, ofertes de viatges o bé conèixer alternatives per pal·liar els efectes de la calor i ocupar el temps de lleure poden consultar la Viatgeteca que, a més de l’espai web, fins l’1 d’agost es podrà visitar presencialment a la Tecla Sala.

 

Un curtmetratge del JISH sobre la sida, finalista al concurs ‘Distancias cortas’ del CJE
Dos membres de Joves per la Igualtat i la Solidaritat de L’Hospitalet de Llobregat, Sergio Pérez Couso i Héctor Prió, han quedat finalistes al concurs de curtmetratges “Distancias cortas” amb l’obra “VIH-DEO. El siguiente”. El concurs estava organitzat pel Consell de la Joventut d’Espanya en col·laboració amb el Pla Nacional sobre la Sida i el tema de les obres havia de ser l’ús del preservatiu com a mitjà de prevenció del VIH i altres malalties de transmissió sexual.

 

Apunta’t a l’Aventura Jove 2003
L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, juntament amb les entitats esportives de la ciutat, organitza l’Aventura Jove 2003, que enguany ofereix dues sortides: el dia 5 de juliol (circuit d'aventura: espeleologia, tir amb arc, tirolina, ràpel, escalada i orientació) i els dies 12 i 13 de juliol (ràfting o hidrospeed, trekking + 4x4 ó multiaventura i barrancs d'iniciació).

 

Activitats d’estiu per als infants i joves de L’Hospitalet
Casals d’estiu, colònies i campaments, la viatgeteca, els campus esportius, recreatius i de formació, activitats culturals i serveis per a joves són les activitats que l’Ajuntament de L’Hospitalet ha preparat per als infants i joves de la ciutat, amb la col·laboració de les entitats esportives, l’Espai Jove i el Consell de la Joventut i L’Esplai.

 

Les aules d’estudi obren a la nit. Ja no tens excusa per suspendre!
Ara que s’acosten els exàmens de final de curs, els estudiants de L’Hospitalet tornen a tenir al seu abast el servei de les aules d’estudi, que des d’aquesta setmana i fins l’11 de juliol amplien el seu horari fins la una de la matinada.

 

Santa Coloma de Gramenet
Què es fa?

 

L'EOI ofereix cursos intensius d'estiu
L'Escola Oficial d'Idiomes de Santa Coloma de Gramenet ha obert el termini de matriculació per als cursos intensius d'estiu, que s'impartiran entre el 30 de juny i el 25 de juliol. L'EOI, situada al carrer de Victor Hugo, impartirà cursos intensius d'anglès, francès, alemany, italià, espanyol i àrab.

 

I Concurs Infantil de Còmic de Santa Coloma de Gramenet
L’Ajuntament de la ciutat ha organitzat el I Concurs Infantil de Còmic de Santa Coloma de Gramenet. Poden participar-hi tots els nens del municipi entre 8 i 12 anys, cada participant amb només una obra. El tema és lliure i els personatges han de ser originals i de creació pròpia. Els treballs es poden presentar fins al dia 28 de juliol en el Centre de Recursos per a Joves Mas Fonollar.

 

Catàleg de serveis per a la infància i la joventut
L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha presentat el Catàleg de serveis per a la infància i la joventut que acaba d'editar. En aquesta publicació apareixen tots els recursos educatius, d'integració, de lleure, de cultura i de qualitat de vida que ofereix la ciutat als joves i nens, que representen un terç de la població del municipi.

 

Vuitè volum de la col·lecció ‘Joves autors colomencs’
El passat dia 12 de juny es va presentar a la Biblioteca Central el llibre Històries d’aquí i d’ara, el vuitè volum de la col·lecció ‘Joves autors colomencs’. Vols conèixer els relats i autors que conformen el volum?

Taller de cinema al Mas Fonollar
SC MEDIA, l’Associació de Joves Periodistes de Santa Coloma de Gramenet, organitza un taller de cinema durant la setmana del 7 al 10 de juliol al Centre de Recursos per a Joves Mas Fonollar, en horari de 17 a 21 hores. El preu del curs és de 20 euros i les inscripcions es poden realitzar al Mas Fonollar a partir del dia 15 de juny (places limitades).

 

Sant Adrià
Què es fa?

 

Totes les arts de Sant Adrià en un mateix projecte
RASA (Reunió de les Arts de Sant Adrià) és un projecte que va néixer l’any passat amb l’objectiu de reunir totes les persones de la ciutat amb ganes d’exposar les inquietuds artístiques, ja sigui fotografia, pintura, música, grafisme, etc. Enguany, els organitzadors volen ampliar l’oferta d’obres i d’actuacions, que tindran lloc a l’Ateneu i a la Terrazza. Per ara, han creat una adreça de correu electrònic perquè tot aquell que vulgui participar amb una proposta artística es posi en contacte amb ells.

 

Sant Adrià no para

Sant Adrià és una ciutat amb molta vida social i associativa que no para d’organitzar actes. Alguns esdeveniments del mes de maig han estat la III Festa del Medi Ambient i el Civisme, el Taller de prevenció del consum abusiu de drogues per a pares i mares d’alumnes de secundària i la Setmana Cultural al barri de la Mina.

 

Centre de Recursos Habitatge
Què es fa?

 

El preu de l’habitatge no baixarà, però s’estabilitzarà en els propers anys
Un estudi de l'empresa immobiliària Forcadell realitzat amb la Universitat de Barcelona assegura que el preu de l'habitatge no baixarà però s'estabilitzarà en els propers anys. Així, el preu de l'habitatge de segona mà continuarà superant el de nova construcció, i els lloguers continuaran a l'alça tot i que d'una manera moderada.

 

A Espanya es construeixen 240.000 habitatges més dels necessaris
Durant l’any 2002 es van iniciar a Espanya 524.000 habitatges, uns 240.000 més del que es requereix, segons les necessitats teòriques de reposició des d'un punt de vista demogràfic. Pel que fa a Catalunya, es van autoritzar 72.000 projectes l'any passat, per a unes necessitats estimades de 32.000 pisos. Malgrat aquests desequilibris, es ven gairebé tota l'oferta que surt al mercat, tot i els preus elevats, que han pujat una mitjana del 16,7% cada any, amb un increment total del 85,2% entre els anys 1997 i el 2002.

 

Un de cada dos habitatges de nova construcció disposarà de plaques solars
Un de cada dos habitatges que es construeixin a Catalunya fins l'any 2010 incorporaran plaques d'energia solar, un fet que permetrà augmentar la superfície de captadors tèrmics dels 53.000 metres quadrats actuals a 500.000 metres quadrats.

 

Centre de Recursos per a Monitors i Educadors
Què es fa?

 

Entitats que ofereixen treball de monitor
Ja pots consultar al nostre web el directori d’entitats de Catalunya que ofereix treball de monitor de lleure. Us podeu posar en contacte amb elles per telèfon, mail o personalment, i podeu presentar el vostre currículum durant tot l’any, però heu de tenir en compte que segons els serveis que ofereixin hi haurà èpoques de l’any en què necessitaran més monitors, com per exemple durant l’estiu (si organitzen colònies i casals) o durant el curs escolar (si contracten monitors de menjador).

 

Nous cursos d’educadors de carrer i familiars a distància
L’Escola de Serveis Sanitaris i Socials de Canàries ofereix nous cursos oficials d’educadors de carrer i familiar a distància. Els cursos estan dirigits a educadors, treballadors socials, psicòlegs, pedagogs, infermeres, monitors i directors de lleure i voluntaris socials. La matrícula està oberta tot l’any i els universitaris poden convalidar aquesta formació com a crèdits de lliure elecció.

 

Activitats d’escola de mar per a casals
El Centre d’Educació Ambiental ECOIMA, juntament amb l'Escola del Mar de Sitges, organitza activitats d'escola de mar d'un dia per a casals d'estiu durant el mes de juliol. Les activitats són totalment gratuïtes i estan subvencionades per la Diputació de Barcelona. S’accepten un màxim de dos grups per dia, per a nens a partir de 5è de Primària. L’activitat es pot realitzar els dies 7, 11,14, 21, 25 o 28 de juliol, estan dirigides per dos biòlegs i comprenen un estudi de la biodiversitat marina, recol·lecció de mostres, treball laboratori i material audiovisual.

 

Centre de Recursos per a Tècnics e Informadors
Què es fa?

 

Autorització d'obertura del PIJ del Centre Infantil i Juvenil Rellotge XXI
Amb data de 17 de juny de 2003 ha sortit publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 3906 la resolució de la Secretaria General de Joventut d'autorització d'obertura d'un Punt d'Informació Juvenil-Infove a Santa Coloma de Gramenet de l'Associació Món Lúdic, que estarà ubitat al Centre Infantil i Juvenil Rellotge XXI.

 

Nou decret regulador de les Activitats de Lleure
Nova Normativa DECRET 137/2003, de 10 de juny, de regulació de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys que modifica l'anterior decret de l'any 2000. Cal que tots els membres de la vostra entitat ho tingueu molt present donat que modifica alguns aspectes que heu de tenir en compte a l'hora d'organitzar el Vostre Casal d'Estiu, Campaments, Estades, Colònies. També cal que teniu Present que hi ha un nou model de notificació d'Activitats d'educació en el lleure de cara a aquest Estiu. Podeu consultar tant la nova normativa com el nou model de notificació al Centre de Recursos per a Monitors/res. A l'apartat de legislació.

 

Ensenyament convoca subvencions per al servei d’acollida matinal a les escoles
Avui s’obre el termini perquè les associacions de pares i mares d’alumnes (AMPA) que organitzen serveis d’acollida matinal d’infants en centres sufragats amb fons públics que imparteixen Educació Infantil i Primària puguin acollir-se a la convocatòria de subvencions que atorga el Departament d’Ensenyament. La Generalitat destinarà el curs 2003-2004 una subvenció de 900.000 euros per a l’organització d’aquest servei que possibilitarà que les escoles obrin a les 8 del matí perquè els pares dels alumnes puguin deixar els seus fills a l’escola abans que comenci la jornada laboral i l’horari lectiu.

 

Nova edició del postgrau sobre Polítiques de Joventut
L’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona convoca 10 beques per participar en el curs de postgrau “La intervenció en el món dels joves. Les polítiques de joventut”, organitzat en conveni amb la Universitat de Barcelona. La convocatòria per demanar una beca estarà oberta del 4 al 26 de setembre. El curs és presencial, té una durada d’un any (180 hores) i començarà el dia 22 d’octubre. Només hi ha 23 places disponibles.

 

.
 

Com sempre, la nostra Assessoria de Subvencions  ofereix informació sobre els ajuts de l'administració i d'entitats privades que poden interessar a joves, entitats i professionals de l'àmbit de la Joventut.

.

 Gairebé 27.000 estudiants s’han examinat de Selectivitat

 Crèdits a interès molt baix per a estudis de tercer cicle

 El 30% de les usuàries de la ‘pastilla de l’endemà’, adolescents

 

Potser t’ha tocat patir a tu enguany o a algun amic molt proper o en tens que informar... En qualsevol cas, aquí t'oferim les dades més destacades referents a la convocatòria de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) 2003.

 Més informació

 

Gràcies al nou programa d'ajuts econòmics del Dursi, a partir del curs vinent pots demanar crèdits a un interès molt baix per finançar els teus estudis de postgrau, màsters i doctorats. A més, són desgravables a la declaració de la renda.

 Més informació

 

Unes 350.000 dones van fer servir l'any passat la pastilla de l'endemà, que va ser autoritzada al nostre país l'any 2001. La majoria de les usuàries són menors de 24 anys i estudiants; un 30% és adolescent, i el 0,6% té menys de 14 anys.

 Més informació

.
 Les petites entitats no han de presentar finalment l'Impost de Societats  S’amplia el termini perquè les associacions presentin propostes al Fòrum 2004  Nou decret regulador de les Activitats de Lleure per a menors de 18 anys per a aquest estiu
 

Finalment, les petites associacions no lucratives no hauran de liquidar l'impost de societats. L'aprovació ahir d'una esmena al Senat, promoguda per CiU, evitarà que la major part de les entitats socials, culturals, veïnals, de pares, etc., i de clubs esportius sense ànim de guany estiguin obligats a presentar la declaració de l'impost, com si fossin una empresa, entre l'1 i el 25 de juliol, tal com fins ara es preveia. Només ho hauran de fer les entitats amb ingressos superiors als 100.000 euros anuals.

 Més informació

 

Els organitzadors del Fòrum 2004 ja han rebut les sol·licituds de participació de 850 associacions en el marc de la campanya "Associa't al Fòrum Barcelona 2004", mentre que s'han presentat unes 50 propostes. La campanya recull les propostes d'entitats veïnals, pacifistes o ecologistes per participar en els actes del Fòrum de les Cultures. Davant la nombrosa resposta, els organitzadors han decidit prolongar el termini per recollir sol·licituds fins al dia 15 de juliol.

 Més informació

 

S'ha aprovat la Normativa DECRET 137/2003, de 10 de juny, de regulació de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys que modifica l'anterior decret de l'any 2000. Heu de tenir molt present que aquest decret modifica alguns aspectes a l'hora d'organitzar el vostre casal d'estiu, campaments, estades, colònies, etc. També cal tenir en compte que hi ha un nou model de notificació d'Activitats d'educació en el lleure aquest estiu.

 Més informació

.
 
Nova secció a Barcelonesjove.net/europa
Des del dia 27 de maig disposem d’un nou apartat de notícies a la pàgina web d’Europa del nostre Portal. Aquí tens una mostra:

 

Convocatòria de projectes de participació dels joves
La Unió Europea ha obert una convocatòria de propostes de projectes pilot a favor de la participació dels joves. L’objectiu d’aquesta acció és finançar projectes innovadors que ofereixin la possibilitat de posada en xarxa sobre noves pràctiques participatives, en particular a nivell local. Els projectes han d’associar els joves (d’entre 15 i 25 anys), inclosos els joves marginats, a les decisions que els afecten. La data límit per presentar projectes és el dia 11 d’agost de 2003.

 

Vols votar a favor del català com a llengua oficial de la UE?
"Sóc catalana i visc a Barcelona. M'agradaria que la Unió Europea donés suport i reconeixement oficial a la meva llengua. Crec que fora bo una consulta sobre aquest tema". Aquesta és la pregunta que tothom pot votar perquè sigui traslladada a la Cimera de Caps d'Estat i de Govern de Tessalonika. Ho pots fer al web de la presidència grega, a l’apartat de l’e-vote (votacions electròniques), una iniciativa de consulta pionera en la Unió Europea.

 

Nova convocatòria de visites d'estudi de curta durada
S’ha obert una nova convocatòria de visites d’estudi de curta durada a la Unió Europea. Es tracta d'estades de formació d'una setmana a diversos països europeus que permeten a monitors i responsables d'associacions debatre sobre un tema concret de política juvenil. Són organitzades en el marc del Programa Joventut de la Comissió Europea i cada país finança totalment el transport dels seus participants. L'allotjament va a càrrec del país que acull les jornades, que aquesta vegada pot ser Itàlia, França, Suècia, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Romania, Lituània, Regne Unit o Liechtenstein. La data límit per inscriure’s és el dia 26 de juny.

 

Vols representar Catalunya davant la Unió Europea?
Generation Europe és una plataforma digital de participació ciutadana dirigida a joves d'entre 18 i 29 anys. El seu objectiu principal és que els joves puguin dir la seva en la gestació del futur de la Unió Europea. Ara, la plataforma proposa escollir sis Joves Ambaixadors Regionals que representin la seva comunitat davant la Unió Europea, i Catalunya pot ser una d'aquestes regions.

 

Convocatòria d’accions conjuntes Sòcrates, Leonardo da Vinci i Joventut
Amb l'objectiu de promoure una Europa del coneixement, les accions conjuntes Sòcrates, Leonardo i Joventut pretenen afavorir el desenvolupament d'enfocaments innovadors en l'anàlisi i la resolució de problemes que afecten diversos àmbits, com són l'educació, la formació, la joventut i la cultura. El pressupost disponible per a la present convocatòria és de 3,3 milions d’euros, amb els quals es finançarà un nombre limitat de projectes pilot amb quantitats que aniran des d'un mínim de 200.000 euros a un màxim de 300.000 euros per projecte.

.

L’Oficina per a l’Emancipació rep més de 500 consultes en dos mesos
En poc més de dos mesos de funcionament, l'Oficina de Recursos per a l'Emancipació de L’Hospitalet de Llobregat ha rebut més de 500 consultes de joves de la ciutat. Aquesta oficina, emplaçada a l’Espai Jove de la Biblioteca Tecla Sala, ofereix informació i assessorament tècnic sobre qüestions relatives a habitatge, ocupació, formació i polítiques d'igualtat.

.
Activitats
Ja saps que per estar al dia de les activitats que organtizen les entitats de la comarca només has de consultar la nostra Agenda.
Crides
Al Centre de Recursos per a Monitors i Educadors trobaràs un apartat de crides a voluntaris i una borsa de treball.
A més a més
Si encara no ho has fet, consulta el nostre Mapa Jove i la Guia d'Activitats d'Estiu al Barcelonès Nord.
.

En aquest apartat et podràs donar de baixa del Butllétí Jove. 
Aquesta publicació rep el suport de la Secretaria General de Joventut i dels Ajuntaments de la Comarca