e-Butlletí d´informació per a Joves i Entitats juvenils del Barcelonès
núm. 27 - octubre 2003
.
[ Guies Joves ] [ Butlletins endarrerits/publicacions ] [ Notícies ] [ Agenda Jove ] [ Entitats Bcnès ]
[
Consum i Habitatge ] [ Punts d´informació Juvenil ] [ Albergs ] [ Europa ] [ Fòrum Jove ]
[
Centre de Recursos Habitatge ] [ Centre de Recursos per a Monitors i Educadors ]
[
Centre de Recursos per a Tècnics e Informadors ]
 

Consulta el nostre Pla de Suport a les Entitats Juvenils i de Lleure

Ja pots consultar a la nostra web el Pla de Suport a les Entitats Juvenils i de Lleure del Barcelonès Nord i L'Hospitalet. Allà podreu trobar tots els recursos per una millor gestió i organització de la vostra entitat. Mentrestant, disfruta del nostre butlletí jove amb les darreres novetats en matèria de subvencions, activitats, habitatge, voluntariat...

.
 
Barcelonès
Què es fa?


Neix el Pla de Suport a les Entitats Juvenils i de Lleure del Barcelonès Nord i L’Hospitalet

El Consell Comarcal del Barcelonès, conjuntament amb els ajuntaments de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, L’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona ha elaborat el Pla de Suport a les Entitats Juvenils i de Lleure del Barcelonès Nord i L’Hospitalet. Aquest pla de suport, nascut dins el Pla Comarcal de Joventut del Barcelonès, té com a objectiu donar formació i assessorament a les diferents entitats juvenils i de lleure de la Comarca per tal que millorin la seva capacitat de gestió i organització. Dins del nostre portal podreu trobar els diferents apartats d’aquest pla, que engloben tallers de formació per a grups de joves, assessories de suport per a entitats, ajudes per a la realització de cursos de monitors i directors en el lleure i informació sobre la II Diada de Tècniques Associatives. Si la vostra entitat vol apuntar-se a algun dels tallers o rebre assessorament sobre qualsevol dels temes que proposem (en programes de mobilitat europea, en gestió d’entitats i tècniques associatives, en consum i habitatge per a joves...) disposem dels fulls necessaris per a que així ho sol·liciteu.

Fes un clic aquí


Presentació de propostes per al Festival Mundial de la Joventut 2004
El passat 1 d’octubre el Festival Mundial de la Joventut es va obrir a la recollida de propostes de les entitats juvenils de tot el món sota el nom Construïm el món!. Aquest Festival serà un espai de trobada entre uns 10.000 joves de tot el món que se celebrarà del 8 al 14 d’agost de 2004 dins el Fòrum de les Cultures de Barcelona.

 

II Concurs de Creació amb Eines Multimèdia de l’Annex de Golferichs
L’Annex de Golferichs-Eines Múltimèdia organtiza el Segon Concurs de Creació amb Eines Multimèdia que té com a objectiu donar suport i difusió als joves creadors que aposten per les noves tecnologies.

 

Les universitats aposten fort pels idiomes en l'ensenyament
Les universitats catalanes faran a partir d’aquest curs una prova voluntària de nivell d’anglès pels alumnes. Aquest examen serà avalat pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per certificar el nivell dels estudiants en aquesta llengua.

 

 

Badalona
Què es fa?


La Rotllana porta el seu "korfbal" a la Setmana Europea de la Joventut
L’Associació Juvenil La Rotllana representa Catalunya a la Setmana Europea de la Joventut que es celebra a Madrid. El Col·lectiu per la promoció de l’esport social d’aquesta entitat ha portat l’experiència sobre el “korfbal".

10è aniversari de l'entitat badalonina Arsis
L’entitat Arsis de Badalona celebra enguany els seu 10è aniversari sota el lema “10 anys de solidaritat”. Aquest grup, que va néixer a partir d’un grup de veïns del Raval de Badalona, aplegats al voltant de la parròquia de Sant Pau, té una forta sensibilitat social.

IV Diada de Tècniques de l'Ateneu Popular Sant Roc
L'Ateneu Popular Sant Roc, amb la col·laboració de l’INCAVOL, la Secretaria General de Joventut, l’Ajuntament de Badalona, la Fundació Pere Tarrés, La Roda d’Espectacles al Carrer i Escola Lestonnac de Badalona, organitza la VI Diada de Tècniques el proper 18 d’octubre.

 

Barcelona
Què es fa?


Xerrada del nou Regidor de Joventut de l'Ajuntament, Xavier Florensa
Xavier Florensa, nou Regidor de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, realitzarà una conferència al Casal d'Associacions adreçada a entitats i joves individuals, sobre les seves propostes de programa. La xerrada serà el proper Dimarts, 28 d'octubre a les 19.30 hores.

L'estació de Magòria serà un centre cívic per joves i gent gran
L’antiga estació de Magòria, al districte de Sants-Montjuïc, serà aviat un centre cívic per a joves i gent gran, segons van anunciar ahir els veïns desprès de reunir-se amb la Generalitat de Catalunya. Les obres començaran a finals d’any i podrien estar finalitzades a les acaballes del 2004.

Festival per a la creació jove audiovisual
El festival Barcelona VisualSound és un espai que pretén esdevenir una plataforma de suport i promoció de nous projectes audiovisuals de joves creadors. El festival comptarà amb sessions golfes, retrospectives i taules rodones que completaran un certamen que pretén premiar les millors obres de creadors menors de 35 anys.

II Concurs de Creació amb Eines Multimèdia de l’Annex de Golferichs
L’Annex de Golferichs-Eines Múltimèdia organtiza el Segon Concurs de Creació amb Eines Multimèdia que té com a objectiu donar suport i difusió als joves creadors que aposten per les noves tecnologies.

Projecte per a realitzadors de documentals 'Docupa't'
El Festival Docúpolis s’obre a tots aquells realitzadors que tinguin una idea de documental desenvolupada o a punt de ser portada a terme per que la presentin i la posin en comú davant de professionals i persones amb experiència en aquest tipus de filmacions.


Concurs de Música Acústica al Centre Garcilaso
De l’1 al 25 d’octubre es poden lliurar al Centre Garcilaso les maquetes per participar al Concurs de Música Acústica, que aquest any ja celebra la seva sisena edició.

 

L´Hospitalet de Llobregat
Què es fa?


Curs de voluntariat per a gent gran al JIS

El proper dissabte 4 d'octubre, l'entitat Jóvenes por la Igualdad y la Solidaridad (JIS) realitzarà un curs d'introducció al voluntariat amb la gent gran per a totes aquelles persones que estigueu interessades en realitzar voluntariat en aquest àmbit o simplement esteu interessats en el tema.

El Teatre Joventut aposta pel públic d'infantil i secundària
El Teatre Joventut de l’Hospitalet acull enguany la campanya “Anem al teatre”, organitzada per l’Ajuntament de la localitat i la Diputació de Barcelona i que té com a objectiu formar nous espectadors en el món de les arts escèniques i potenciar la seva sensibilitat cap a aquest art.

Jornades de Rol a L'Hospitalet
El Club Lúdic Necronomicon’s, l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Espai Jove CC de Sant Josep organitzen pel mes d’octubre la 10as Jornades de Rol de L’Hospitalet els propers 17, 18 i 19 d’octubre al Centre Cultural de Sant Josep.

 

Santa Coloma de Gramenet
Què es fa?


SC Mèdia impartirà un taller de ràdio al Más Fonollar
L’Associació de Joves Periodistes de Santa Coloma SC Mèdia organitza un curs de ràdio aquest proper dia 30 d’octubre al Mas Fonollar. El taller s’impartirà els dijous de 18 a 21 hores del 30 d’octubre al 18 de desembre.

1ª Mostra d'Entitats a Santa Coloma
Els dies 4 i 5 d’octubre es va celebrarà la 1ª Mostra d’entitats a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet. L’acte és una iniciativa de la FAVGRAM, La Federació d'Associacions de Veïns de Santa Coloma i de l’ Ajuntament.

Exposició i taller de còmic a Can Sisteré
La mostra Cagontó. La exposición universá d’Ivà s’inaugura el dia 23 d'octubre a Can Sisteré. Abans d’aquesta mostra, els joves de La Baska faran uns tallers de còmic per a diferens públics, per a donar a conèixer més aquest art gràfic.

 

Sant Adrià de Besòs
Què es fa?


Activitats de l'Esbart Dansaire de Sant Adrià

L'Esbart Dansaire Sant Adrià comença les seves activitats aquest mes. L’activitat d’aquest col·lectiu és fomentar la dansa tradicional catalana i de nova creació. Per això, l’agrupació compta les seccions de cos de dansa, escola de dansa i els grups infantil i juvenil.

 

Centre de Recursos Habitatge
Què es fa?


Acte reivindicatiu del CJB per a l'emancipació dels joves

El passat dilluns 6 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Habitatge, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va preparar un acte reivindicatiu sota el títol “Propera parada: emancipació!”, que va voler denunciar les dificultats dels joves a l’hora d’accedir a un habitatge en condicions dignes i amb un cost raonable.


Nous pisos per a joves a Barcelona pel 2004
L’Ajuntament de Barcelona ha presentat els solars on es construiran els 2.386 pisos de protecció oficial que resten per fer-se dins el pla de vivenda 2000-2003, que preveia la construcció d’un total de 7.268 habitatges. D’aquests apartaments, un 74% seran de lloguer i es començaran a construir el proper any.

 

Centre de Recursos per a Monitors i Educadors
Què es fa?


Trobades de treball sobre immigració
La Federació Catalana del Voluntariat organitza una taula rodona i una jornada informativa sobre treball per a la immigració sota el títol "Reformulant la ciutadania. Un repte per a la convivència".


Màster en gestió d'entitats sense afany de lucre
La Fundació Luis Vives prepara ja la seva IV edició del Màster en Gestió d’Entitats sense Fins Lucratius, que s’imparteix a distància. Aquest programa està destinat a aquelles persones que treballen o volen treballar en qualsevol d’aquestes entitats com a professionals o com a voluntaris.

 

Centre de Recursos per a Tècnics e Informadors
Què es fa?


Convocatòria de les Subcomissions Mixtes per a tècnics de joventut

La Generalitat de Catalunya ha obert el termini per a la presentació de les sol·licituds de participació a les Subcomissions mixtes, projectes de cooperació entre l’Estat espanyol i diferents països europeus per afavorir trobades entre tècnics juvenils i responsables polítics de les administracions públiques per treballar temes d’interès en política de joventut. 

Jornada d'Innovació Estratègica "Models de participació en Xarxa"

El proper 15 d’octubre se celebrarà la Jornada d’Innovació Estratègica “Models de participació en xarxa”. Aquesta jornada té com a objectius, entre d’altres, analitzar les mancances de la societat en termes de participació.

 

.
 

La nostra Assessoria de Subvencions  ofereix informació sobre les ajudes de l'administració i d'entitats privades que poden interessar a joves, entitats i professionals de l'àmbit de la Joventut.

.

 Agenda En Acció

 Xarxanet

 Arafeina

 
L'Agenda Enacció pretén ajudar a coordinar i a organitzar les múltiples i variades informacions sobre  totes aquelles activitats que els col·lectius organitzen i que sovint no tenen una difussió prou adeqüada.

enaccio.net

 
Aquesta página, de recent creació, vol ser el gran punt de trobada on compartir informació, serveis i projectes, tot facilitant processos de treball en xarxa entre entitats, federacions, escoles, persones...

xarxanet.org

Si estas buscant treball, Arafeina pot donar-te un cop de mà. El seu útil cercador t'acostarà de seguida les darreres ofertes laborals del teu sector a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

arafeina

.

 Agrupament Escolta i Guia de Sant Adrià

 Associació de Casals de Joves de Catalunya

 Fundació Catalana de L'Esplai

 

Des de fa més de 40 anys aquest Agrupament treballa per educar als nens i nenes de Sant Adrià i rodalies segons la metodologia escolta, la qual fa dels nens els protagonistes del seu propi creixement.

aegsa

Aquesta entitat neix l'any 1994 amb l'objectiu d'agrupar les persones, Casals i Grups de Joves que treballen per un projecte pedagògic i ideològic comú i es defineixen com una associació progressista. 

acj

 
La Fundació Catalana de L'Esplai és una iniciativa creada per impulsar l'educació en el lleure d'infants, joves i adults. El seu Centre d'Estudis ofereix activitats formatives per a monitors/es en el lleure.

esplai.org

.
 

més informació


Comença la Setmana Europea de la Joventut

La Unió Europea ha convocat des d’avui fins el proper 5 d’octubre la Setmana Europea de la Joventut. Sota el lema “Joves en acció”, la setmana té com a objectiu donar a conèixer el Programa Joventut als joves del continent.

S'aprova el projecte d'intercanvi universitari Erasmus Mundi
La Comissió de Cultura del Parlament Europeu ha adoptat per unanimitat el nou programa Erasmus Mundi, que afavorirà els intercanvis universitaris dins la Unió. L’objectiu de l’Erasmus Mundi és obrir les universitats europees als estudiants de tot el món.

Setmana del cinema europeu pels joves
La Direcció General d’Educació i Cultura i la Comissió Europea han organitzat el festival “Cinedays Europe 2003”, un projecte que vol apropar els joves d’Europa el cinema fet al vell continent i a descobrir aspectes de la resta de cultures europees.

Nexes, convidada al curs d'intercanvis juvenils del programa 'Joventut'
L’Associació Nexes és una de les entitats convidades a un curs de formació dins el programa Youth de la Unió Europea.

 

.

El Punt d'Informació Juvenil del Rellotge XXI organitza una sèrie de cursos d’informàtica per a joves: un curs de recerca d'informació, un d'eines virtuals, un d'iniciació a la informàtica i un d'introducció a Internet.

Més informació:

Punt d'Informació Rellotge XXI
C/ Rellotge nº 21 de Santa Coloma de Gramenet
Telèfon: 93 392 10 46
E-mail:

 

.
Activitats
Si no et vols perdre cap de les activitats que organtizen les entitats de la comarca, no deixis de consultar la nostra Agenda.
Crides

Al Centre de Recursos per a Monitors i Educadors trobaràs un apartat de crides a voluntaris i una borsa de treball.

A més a més
El nostre portal Barcelonesjove.net us segueix oferint la possibilitat a entitats, associacions, grups de joves o equipaments juvenils de dispossar d'una pàgina web gratuïta. Visiteu el nostre servei de webs gratuïtes i reserveu el vostre espai.
.

 Si no vols rebre més aquest Butlletí Jove, entra en aquest apartat
Aquesta publicació rep el suport de la Secretaria General de Joventut i dels Ajuntaments de la Comarca