Declaració de Barcelona 2004 sobre polítiques de joventut
20/05/04 La I Trobada Municipi i Joventut. 25 anys de polítiques de joventut, que sha desenvolupat durant dos dies a Barcelona, va finalitzar ahir amb la creació de la Declaració de Barcelona 2004, en la que es reflecteixen les conclusions i les demandes de la Trobada. La principal conclusió a la que han arribat els participants és que les polítiques de joventut dels municipis han de ser quelcom més que una gestió assistencial o una oferta cultural per a la gent jove. Es a dir, han de ser un dels eixos centrals de les estratègies polítiques globals i han dadquirir la seva rellevància per a que els joves puguin aconseguir la màxima inserció social i econòmica possible. El document posa en relleu que el benestar i lemancipació dels joves només és factible si es tracten com un fet de responsabilitat social i no només individual. La intervenció pública en àmbits que són decisius per als joves com són la informació, la ciutadania, la igualtat i la inserció social és imprescindible.
La Declaració de Barcelona 2004 posa èmfasi en el fet de que les polítiques de joventut no poden dependre únicament dels ajuntaments, sinó que les lleis autonòmiques i estatals han de dotar els consistoris municipals adequadament per a que aquestes polítiques es desenvolupin correctament.
Com a darrer punt, es destaca que és imprescindible la promoció de la participació dels joves i que per això shan de crear uns instruments que facin efectives les responsabilitats compartides i creant uns canals que fomentin la participació dels joves en la resolució dels seus problemes i en la formulació de les seves solucions.
Aquesta Trobada ha estat realitzada per l'Associació Diomira i la Asociación por una Sociedad para Todas las Edades.
Al nostre apartat de Publicacions us podreu descarregar el document de la Declaració de Barcelona 2004 en format PDF.
|