Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 


El Govern de la Generalitat vol convertir-se en un agent immobiliari preferent en el mercat de la segona mà per intentar equilibrar aquest sector. Per aconseguir-ho, delimitarà, d'acord amb els ajuntaments, àrees especials en què les administracions públiques tindran dret preferent de compravenda en els pisos de segona mà, en el cas que igualin els preus de mercat. És a dir: si un propietari rep una oferta per part d'un comprador i algun ens públic iguala aquest preu, la vivenda serà per a l'administració. De fet, l'any passat ja es va exercir aquest dret en 40 vivendes de protecció oficial, i ara s’estendrà al mercat de la segona mà.

El conseller de Política Territorial, Felip Puig, i el conseller en cap, Artur Mas, han presentat a més un total de 19 mesures que s'aplicaran durant l'any 2003 amb l'objectiu d'ajudar els col·lectius amb dificultats per accedir a un habitatge digne, com els joves o les famílies nombroses, i de potenciar el lloguer i els pisos de protecció oficial. L'aplicació d'aquestes iniciatives comportaran una inversió total de 600 milions d'euros, i l'entrada en el mercat d'unes 14.000 vivendes noves.

Per assolir aquestes xifres, un dels compromisos adquirits pel Govern -i que ja s'ha començat a executar a Salt- és l'adquisició de pisos de segona mà per ser llogats "en bones condicions". Puig ha assegurat que compraran 300 vivendes d'entre 50 i 70 metres quadrats per valor de 25 milions d'euros, i que les llogaran entre els 100 i els 130 euros al mes.

Artur Mas ha destacat que també pretenen fer entrar en el mercat de lloguer uns 1.000 pisos buits d'aquells propietaris que no s'atreveixen a arrendar-los pel risc a desperfectes, impagaments o per no poder fer fora als inquilins en determinades circumstàncies. Per motivar aquests propietaris, la Generalitat firmarà en els pròxims dies un conveni amb els administradors de finques, interventors i agents de la propietat per crear una borsa de lloguer avalada per l'empresa pública Adigsa, que intermediarà amb assegurances de caució.

Segons el Govern, amb aquestes mesures intervindrà de manera més intensa en matèria immobiliària en els pròxims mesos, de manera que el 25% del total de pisos que entrin en el mercat el 2003 rebran algun tipus d'ajut de l'administració. A més, abans de Setmana Santa el Govern presentarà la nova llei d'habitatge al Parlament, que pretén establir una normativa pròpia.

:: Últimes notícies
Chacón confirma el reajustament suau del preu de l'habitatge 03.08.2007
El Ministeri d'Habitatge es marca com a prioritat l'emancipació juvenil 02.08.2007
Concurs de còmics '¿Hogar dulce hogar?' 27.07.2007
El preu de l'habitatge manté el seu creixement moderat 26.07.2007
Es trasllada el Servei d'Habitatge Jove de Barcelona 25.07.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici Santa Coloma Barcelona Badalona