Dimarts, 13 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 


La Generalitat invertira 18,3 per la millora dels barris de Santa Coloma, Badalona i L'Hospitalet

16/12/04
La Generalitat de Catalunya ha aprovat la inversió a través de la llei de barris, 18,3 milions d'euros per a millorar els barris de la Serra d'en Mena a Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Tot i que els consistoris havien demanat al govern català 30 milions, que s'afegirien als 5 que aportarien cada municipi per a arribar als 40 necessaris per a la reforma.

Tot i això, Bartomeu Muñoz, alcalde de Santa Coloma, i Maite Arqué, alcaldessa de Badalona, van mostrar la seva satisfacció per la inversió de la Generalitat, que permetrà la reurbanització dels barris limítrofes entre les dues poblacions: Sant Joan i Sant Antoni de Llefià, La Pau i La Salut (Badalona), Fondo, Raval-Safaretjos i Santa Rosa (Santa Coloma) i programes per a millorar la qualitat de la vida a la zona, de 138.000 habitants. Aquest projecte s’ha dissenyat en col·laboració amb el Consell Comarcal del Barcelonès.

Els programes d’aquest pla que incideixen de manera més directa en la població jove són, a Badalona, l’acondicionament d’un equipament socio-educatiu a la Pau i la creació d’equips de suport a infants i joves i a Santa Coloma el Programa Rellotge XXI i projectes d’intervenció socioeducativa amb infants i adolescents. El pla inclou un llarg llistat d’intervencions urbanístiques, així com programes de dinamització econòmica, entre ells plans d’ocupació i de promoció ocupacional. També contempla la rehabilitació d’edificis i equipaments, actuacions de sostenibilitat i diversos programes socials, entre ells alguns adreçats específicament a la població més joves.

Els barris de Santa Coloma i Badalona no seran els únics que rebran les aportacions governamentals. L’Hospitalet també en rebrà 9,3 milions d’euros per al Pla de reforma integral de Collblanc-La Torrassa. Aquesta aportació és el 50% del que costa el pla. Celestino Corbacho, alcalde de la població, s’ha mostrat també conforme amb l’aportació.

 
Algunes de les actuacions en aquest pla seran la urbanització del parc de la marquesa, dels espais que s’estan expropiant a Creu Roja-Vallparda, la construcció d’un casal de jubilats i projectes en matèria d’educació, integració, etc. Més endavant, el consistori preveu la remodelació dels barris de La Florida i Pubilla Casas.


:: Últimes notícies
Propers tallers del CIREJ sobre drets laborals i habitatge 08.02.2007
El CIREJ organitza un taller sobre habitatge i una altre sobre drets laborals 31.01.2007
Borsa Jove d'Habitatge de Barcelona serà competència de l'Ajuntament 31.01.2007
El preu de l'habitatge usat se desaccelera 10.01.2007
Tallers formatius al Centre d'Informació i Recursos per a l'Emancipació Juvenil 09.01.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici Santa Coloma Barcelona Badalona