Dissabte, 17 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 


Visita institucional a la nova Borsa Jove d’Habitatge de Sant Adrià de Besòs

12/07/05

El Barcelonès és la primera comarca catalana que compta amb borses d’habitatge a tots els seus municipis. Així ho va destacar ahir el president del Consell Comarcal del Barcelonès, Joan Carles Mas, durant la visita que va girar juntament amb l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús María Canga, a la nova Borsa Jove d’Habitatge d’aquell municipi.

La Borsa de Sant Adrià va obrir les seves portes el passat 13 de juny a la Plaça de Josep Tarradellas, al barri del Besòs d’aquest municipi. L’Ajuntament de Sant Adrià i l’Oficina de Serveis a la Joventut i Habitatge del Consell Comarcal del Barcelonès han posat en marxa aquesta nova oficina, la quarta de la Xarxa de Borses Joves d’Habitatge del Barcelonès. Des de gener de 2004 i fins a l’obertura de la nova seu a Sant Adrià, la Borsa de Santa Coloma de Gramenet era l’encarregada de donar servei també a aquesta població. A aquest respecte, l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús María Canga, va declarar que “volíem el servei aquí per tirar endavant l’oferta”  en matèria de vivenda existent al municipi.   

Joan Carles Mas, va destacar duran la visita d’ahir que el que presideix és “el primer Consell Comarcal que té tots els municipis coberts amb un servei d’aquestes característiques”. De la seva banda, l’alcalde Canga va manifestar que “aquesta proposta és molt interessant per vèncer moltes dificultats del mercat. Treballem per donar resposta a la gent jove i crec que donarem resposta –va afegir- gràcies a administracions com el Consell Comarcal del Barcelonès”. A la visita també hi van assistir la regidora adrianenca de Joventut, Evelyn Segura, així com el Conseller de Joventut i el Gerent de Consell Comarcal del Barcelonès, Antonuio Bermudo i Imanol Pujana, respectivament.

Amb l'obertura de la Borsa Jove d'Habitatge de Sant Adrià, els joves del municipi que tinguin entre 18 i 35 anys podran fer ús, molt més a prop de casa seva, d'aquest servei gratuït. La Borsa realitza tasques de mediació entre el propietari i el jove, amb l'objectiu de facilitar i conjugar els interessos d'ambdós. El servei ofereix avantatges econòmics, jurídics i tècnics als llogaters i garanties de cobrament i bon ús de l'habitatge als propietaris.

Durant l'any 2004, prop de 500 joves van trobar pis de lloguer gràcies a la Xarxa de Borses Joves d'Habitatge del Barcelonès. Els Ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i L'Hospitalet, amb la coordinació del Consell Comarcal del Barcelonès i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Afers Socials, duen a terme en aquests municipis les Borses Joves d'Habitatge del Barcelonès. A través de la Xarxa es pretén recuperar espais residencials que estan buits o abandonats, a la vegada que s'actua en el mercat privat d'habitatge a les ciutats del Barcelonès.


:: Últimes notícies
Propers tallers del CIREJ sobre drets laborals i habitatge 15.02.2007
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
El Govern apostarà per l'habitatge protegit de lloguer 15.02.2007
Els pisos per estudiants a lloguer baix estaran disponibles al curs 2009-2010 13.02.2007
El CIREJ organitza un taller sobre habitatge i una altre sobre drets laborals 31.01.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici Santa Coloma Barcelona Badalona