Dilluns, 8 de Gener de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 


bannercirej.gifComença a instal·lar-se el Centre d’Informació i Recursos per a l’Emancipació Juvenil

14/12/05
El 18 de desembre comença a a instal·lar-se a Badalona el Centre d’Informació i Recursos per a l’Emancipació Juvenil de Badalona, Santa Coloma de Gramenet  i Sant Adrià de Besòs (CIREJ), un servei d’informació, assessorament i orientació adreçat als joves del Barcelonès Nord, especialitzat en temes d’emancipació juvenil: formació, ocupació, treball, habitatge, mobilitat europea...

El centre, que progressivament anirà incrementant les seves activitats, està impulsat per l'Oficina de Serveis a la Joventut i Habitatge del Consell Comarcal del Barcelonès i els Ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet  i Sant Adrià de Besòs, i rep el suport del Pacte Territorial per a la Promoció Econòmica i l'Ocupació del Barcelonès Nord, la Secretaria General de Joventut i el Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu de la Unió Europea i la Diputació de Barcelona.

El Centre està situat al carrer Marina 63, de Badalona.

El CIREJ ofereix diferents serveis:
 
- El Servei d’Orientació Integral (SOI) És un servei d’acollida i derivació. Una entrevista individualitzada i personalitzada serveix per analitzar quines son les necessitats i les expectatives del jove. A partir d’aquest mecanisme es detecta quina és la seva situació i quines les seves carències, alhora que es defineix l’itinerari més adequat a seguir, per després adreçar-lo al servei més adient.

- Assessories especialitzades: el CIREJ té quatre assessories especialitzades per a resoldre qualsevol qüestió. L’accés a aquestes assessories es por fer per qualsevol d’aquests canals: presencial, a través de la web barcelonesjove.net/cirej, o bé per telèfon.

• Assessoria en Habitatge: Facilita informació i assessorament jurídic referent a l’habitatge de protecció oficial, el lloguer per a joves, requisits i condicions per compartir pis, compartir i venda d’habitatge, hipoteques, ajudes al lloguer, a la compra... I també facilita l’accés als diferents serveis municipals del territori que existeixen sobre aquesta temàtica.

• Assessoria en Ocupació i Formació: Proporciona informació i orientació sobre formació reglada, ocupacional i reciclatge de coneixements. Posa a l’abast tota la informació necessària per orientar als joves en la tasca de decidir la branca professional i/o millorar els estudis per assolir una millor ocupació. Elabora itineraris professionals dels joves i orienta sobre com i on buscar feina, com fer un currículum o com preparar-se per a una entrevista. A més, facilita l’accés als diferents serveis municipals d’ocupació existents i a les seves diverses actuacions.

• Assessoria sobre mobilitat europea: És un espai on joves i entitats juvenils que vulguin participar en algun programa de mobilitat europea es poden informar, assessorar i orientar. Corre a càrrec d’una tècnica del Centre Europa Jove, ubicat a Santa Coloma. A través d’aquesta assessoria es pot accedir als serveis i recursos per participar, treballar, estudiar i viatjar per Europa.

• Assessoria en drets laboral: Orienta i assessora jurídicament als joves per a que puguin saber si els seus drets són respectats, tant si treballen com si cerquen feina. També informa i assessora sobre la resolució de conflictes laborals, problemàtiques al lloc de treball, sobre els diferents tipus de contractes, nòmines, salari, convenis, acomiadaments, etc....

- Recursos a la web:  a través de la pàgina web: barcelonesjove.net/cirej, els joves poden accedir a informació variada relacionada amb el tema de l’emancipació juvenil i del funcionament i les activitats del CIREJ.

- Espai Auto-consulta: Consta d’una sala multimèdia i d’un espai de documentació i bibliografia. A la sala multimèdia es pot accedir a internet d’una manera gratuïta per consultar les pàgines web amb recursos i informació sobre habitatge, ocupació, formació, drets laborals i mobilitat europea, o bé les que expliquen com elaborar el currículum o altres documents necessaris.

Centre d’Informació i Recursos per l’emancipació juvenil (CIREJ)
c. Marina, 63
08912  Badalona
Tel: 93 483 29 34
A/e:

barcelonesjove.net/cirej

Horari:
Matins: de dimarts a dijous, de 11 a 13 hores.
Tardes: de dilluns a divendres, de 18 a 20 hores.


:: Últimes notícies
L'import de les hipoteques a l'octubre de 2006 va baixar respecte al mes anterior 05.01.2007
Tallers formatius al Centre d'Informació i Recursos per a l'Emancipació Juvenil 04.01.2007
Els joves destinen el 64,3% del seu sou a pagar l'habitatge 21.12.2006
El Projecte de Llei del Dret a l'Habitatge s'aprova amb consens 13.12.2006
L'augment de les hipoteques serà més suau al 2007 12.12.2006
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici Santa Coloma Barcelona Badalona