Dissabte, 11 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 


07/05/03
L'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, va fer públic ahir el pla d'habitatge municipal per als pròxims quatre anys, on els joves seran un grup prioritari. Amb ell, l’Ajuntament colomenc es compromet a construir 600 habitatges de promoció pública. Segons Muñoz, aquest pla aconseguirà “regenerar sensiblement el parc d'habitatges de la ciutat” i donar prioritat a un dels temes centrals per a tots els grups polítics del consistori. Així, 386 dels nous pisos (gairebé dues terceres parts del pla) aniran destinats als joves. L’alcalde va evitar situar l'anunci del pla d'habitatge 2003/07 a unes setmanes de les eleccions en criteris de rendibilitat política: “Hem volgut que consti per formalitzar el nostre compromís en donar resposta als joves que intenten trobar el primer habitatge i que, com que no ho poden fer, marxen a altres municipis on l'accés a l'habitatge és més fàcil per la disponibilitat de sòl”.

Malgrat la concreció del pla presentat, l'Ajuntament ha admès la possibilitat que es registrin canvis en els propers anys respecte a la ubicació de les diferents promocions. No obstant això, Muñoz s'ha mostrat confiat a complir l'objectiu pel que fa al nombre total de nous pisos i, fins i tot, superar-lo “en funció dels acords als quals arribem amb la Generalitat pel que fa a augmentar l'edificabilitat o el sòl disponible”. El pla suposa per primera vegada la construcció d'una promoció de pisos de lloguer per a joves en règim de rotació, previst en els terrenys de l'avinguda Pallaresa, a través d'un promotor privat.

D’altra banda, el pla presentat inclou totes les promocions municipals d'habitatge, és a dir, també les que el consistori s'ha compromès a aixecar durant aquest mandat per reallotjar afectats de diferents plans urbanístics. Així, dintre dels 600 pisos anunciats per l'Ajuntament, s'hi inclouen els pisos destinats als veïns afectats per la construcció de l'estació de metro de Santa Rosa, les promocions aprovades en el marc de la remodelació de la zona sud i les de la nova façana del Raval, on també s'hauran de reallotjar més d'un centenar de famílies, tot i que el consistori ja anunciat que només serà factible l'execució del 50 per cent del projecte en els propers quatre anys. De la mateixa manera que en els projectes urbanístics ja aprovats, les noves promocions també significaran en alguns casos “l'enderroc d'edificis per fer-ne de nous”, com ara a les edificacions de l'avinguda Generalitat amb el carrer Espriu, l'avinguda Anselm de Riu i la que es construirà a Can Peixauet. En total, per construir 600 habitatges s'hauran d'afectar 158 propietats i reallotjar els que hi viuen.

La inversió del pla d'habitatge, que executarà principalment l'empresa municipal Gramepark, s'ha calculat per sobre dels 42 milions d'euros. El consistori ha anunciat que els primers 31 habitatges disponibles estaran al carrer Pirineus, al barri del Raval, i al costat de l'antiga fàbrica Ciba, on es faran 46 habitatges.

:: Últimes notícies
Chacón confirma el reajustament suau del preu de l'habitatge 03.08.2007
El Ministeri d'Habitatge es marca com a prioritat l'emancipació juvenil 02.08.2007
Concurs de còmics '¿Hogar dulce hogar?' 27.07.2007
El preu de l'habitatge manté el seu creixement moderat 26.07.2007
Es trasllada el Servei d'Habitatge Jove de Barcelona 25.07.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici Santa Coloma Barcelona Badalona