El Barcelonès, primera comarca en completar el mapa de Borses Joves d’Habitatge
Data d´impresió: 7 - Octubre - 2006
barcelonesjove.net/crhabitatge

5.gifEl Barcelonès, primera comarca en completar el mapa de Borses Joves d’Habitatge

05/10/05
El Barcelonès és la primera comarca de Catalunya que ha completat el mapa de Borses Joves d’Habitatge. Amb l’obertura, l’estiu passat, de la Borsa Jove d’Habitatge de Sant Adrià de Besòs, els cinc municipis de la comarca compten ja amb una d’aquestes oficines de mediació per a la vivenda de lloguer.

Els Ajuntaments de  L’Hospitalet, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, juntament amb el Consell Comarcal del Barcelonès, han impulsat - a partir de la creació de la primera oficina a l’Hospitalet, l’any 2003 -  la Xarxa de Borses Joves d’Habitatge del Barcelonès. Aquesta Xarxa, que actualment funciona a ple rendiment, ha aconseguit allotjar fins aleshores 1.117 joves. Els joves atesos durant aquest temps han estat més de 16.000. 

De la seva banda, la Generalitat, a través de la Secretaria General de Joventut, ha impulsat la Borsa Jove d’Habitatge de Barcelona. Tant la Generalitat de Catalunya com el Govern Estatal donen suport a les Borses Joves d’Habitatge, el principal objectiu de les quals és facilitar l’accés a l’habitatge dels joves entre 18 i 35 anys.

Les Borses Joves d’Habitatge duen a terme feines de mediació entre el propietari i el jove amb l’objectiu de facilitar i conjugar els interessos d’ambdós. També permeten accedir a serveis desenvolupats per professionals, com l’assessorament jurídic en matèria d’habitatge. El servei, totalment gratuït, ofereix avantatges econòmics, jurídics i tècnics als llogaters i garanties de cobrament i bon ús de l’habitatge als propietaris.