Dissabte, 11 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


06/02/04
El govern de la Generalitat de Catalunya s’ha compromès a regular d’una manera específica les activitats extraescolars que organitzen els centres educatius de lleure. Aquesta mida, que no afectarà als centres d’esplai ni als agrupaments escoltes, pretén reduir al mínim els riscos de les activitats que s’ofereixen. La norma entrarà en vigor abans de que s’acabi aquesta legislatura i establirà els requisits que hauran de complir necessàriament les activitats extraescolars de tipus cultural, social, esportiu, estades, colònies, etc. Així ho va declarar el conseller d’Ensenyament i Joventut, Josep Bargalló.

La Secretaria General de Joventut ha dit que aquesta norma s’elaborarà en estreta col·laboració amb els principals agents socials com federacions de pares i mares, personal docent, associacions esportives, culturals i socials i empreses i institucions de lleure. La Direcció General d’Ordenació i Innovació Educativa, la Direcció General de Centres Docents i la Secretaria General de l’Esport també intervindran en el procés.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ja s’ha manifestat en contra d’aquesta nova normativa, ja que considera que ja hi ha prou reglamentació en aquest sector educatiu. El president del CNJC, Raimon Gobern, creu que no hi ha un risc important en les activitats que es realitzen i considera que la posició de la Fundació Catalana de l’Esplai i la Federació de Pares i Mares (FAPAC), a favor d’aquesta nova regulació, és minoritària dins el si del Consell Nacional de la Joventut.

Els agrupaments escoltes i els esplais es seguiran regint pel Decret 137/2003 de 10 de juny. En ell es garanteix la qualitat de les activitats d’educació en el lleure en què participin menors d’edat i es refereix a acampades juvenils, camps de treball, casals, colònies, rutes i qualsevol activitat de les que fan habitualment les entitats educatives juvenils. La Generalitat també té previst crear una nova legislació que reconegui socialment la tasca d’aquestes entitats juvenils a Catalunya.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Chacón confirma el reajustament suau del preu de l'habitatge 03.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007
Concurs de còmics '¿Hogar dulce hogar?' 27.07.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona