Dissabte, 17 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


lazo.jpgEs celebra a tot el món el Dia Mundial contra la Sida

01/12/04

Moltes associacions realitzen avui tot tipus d'activitats en el Dia Mundial contra la Sida. Aquest any, donades les alarmants xifres de l'augment del contagi entre els joves, i en especial entre el col·lectiu femení, es demana especialment campanyes que augmentin les accions de prevenció del contagi d'aquesta malaltia entre aquest sector de la població. Els darrers estudis mostren que els joves d'entre 20 i 24 anys i en especial les dones representen ja el 60% de la població infectada. Entre les causes de l'augment de contagis de Sida entre els i les joves estan la relaxació pels darrers avenços en el tractament de la malaltia. En el cas de les dones (que tenen en una sola relació sexual sense protecció de dues a quatre vegades més possibilitats d'infectar-se que un home), hi ha una baixa percepció de risc en les relacions sexuals consentides, accés insuficient a serveis preventius i a mètodes de prevenció del VIH controlats per les mateixes dones (microbicides i preservatius femenins), a més de la submissió, en alguns casos, en les relacions sexuals no consentides i la dificultat d'algunes dones per negociar pràctiques sexuals segures com és l'ús del preservatiu, a més de factors com la dependència econòmica d'algunes dones encara.

Una de les campanyes adreçades a la població femenina és la de l’Organització Mundial de la Salut pel dia d’avui: Què m’escoltes? Dones, Noies, VIH i Sida. A més, el dia 25 de novembre es va celebrar el Dia Mundial contra la Violència vers les Dones, en la que es va recordar que les violacions són un problema que afecta els Drets Humans i la Salut Pública, ja que davant una relació sexual no consentida, no hi ha protecció contra la Sida.

Per frenar aquesta "plaga" de contagis entre els joves caldria que el preservatiu estigués més a l'abast dels joves i que no sigui un article de luxe, a més de la necessitat de que les administracions realitzin més programes d'informació o d'educació sanitària per reduïr les conductes de risc entre els joves.

La Conferència Episcopal Espanyola, per la seva banda, ha fet unes polèmiques declaracions aquesta setmana als mitjans de comunicació on asseguren que el preservatiu no és un mètode eficaç per a prevenir el contagi de la Sida. Moltes organitzacions, ONGs i entitats que lluiten contra el contagi de la Sida han criticat durament aquestes paraules, que es contraposen a una bona quantitat d'estudis científics que demostren sobradament que el preservatiu evita els contagis del VIH de forma eficaç.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
El Centre Europa Jove organitza el primer dels tallers 'Mou-te pel Món' del 2007 16.02.2007
La Generalitat obre la preinscripció al programa 'Vacances en Família' 16.02.2007
La Secretaria de Joventut presenta el nou programa europeu de mobilitat juvenil 16.02.2007
Propers tallers del CIREJ sobre drets laborals i habitatge 15.02.2007
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona