10a Escola d'Estiu del Voluntariat

20/04/05

La desena Escola d'Estiu del Voluntariat, que enguany se celebra a La Cerdanya del 30 de juny al 3 de juliol, té obert el seu període d'inscripció fins el 13 de maig. El Departament de Benestar i Família de la Generalitat organitza aquest any l'escola avançant les dates al calendari per a que hi participin més voluntaris. La intenció és tornar a congregar el mateix número de participants que en edicions anteriors, en les que es va reunir a 500 persones interessades a aprendre sobre els diversos àmbits del voluntariat.

La oferta formativa és molt àmplia i es divideix en cursos inicials (3), cursos bàsics (15), cursos d'aprofundiment (12) i tallers (25). Les temàtiques dels cursos són molt variades i ofereixen eines i reflexions a les persones que volen ser voluntaris o es dediquen al voluntariat en algun camp i volen millorar en les seves tasques. Així hi ha cursos sobre drogaadiccions, treball amb joves, SIDA, Alzheimer, ajuda a famílies en situació de risc social, salut, etc. Els tallers i activitats lúdiques complementen l'oferta de l'Escola i tracten temes com els drets humans, la risoteràpia, l'acció preventiva en drogaadiccions, el coaching, jocs, l'expressió, etc.

Quant a les entitats que hi participen hi figuren, entre d'altres, la Federació Catalana del Voluntariat Social, la Fundació Catalana de l'Esplai, la Fundació Pere Tarrés, Cooperacció, l'ACASC (Associació Ciutadana Anti-Sida de Catalunya, l'ABD (Associació Benestar i Desenvolupament), AFANOC (Associació de Nens amb Càncer), Creu Roja Catalunya, S.O.S Racisme, ACIDH (Associació Catalana d'Integració i Desenvolupament Humà), etc.

Una de les novetats més importants d'aquest any és la participació d'entitats i persones voluntàries de les comarques nord-catalanes i el suport del Consell General dels Pirineus Orientals. A més, aquesta 10a Escola d'Estiu del Voluntariat compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Cerdanya i els ajuntaments de diversos municipis de la Catalunya Nord.

Si us voleu inscriure, ho podeu fer fins el 13 de maig a qualsevol oficina de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. També us podeu inscriure per correu postal o fax. Les places són limitades i la condició és ser major de 16 anys.
 


:: Últimes notícies
El Centre Europa Jove realitza dos tallers sobre mobilitat juvenil a l'IES Can Peixauet 26.04.2005
Nou número de la Revista dels Joves del Barcelonès 26.04.2005
Xerrada del Centre Europa Jove sobre intercanvis i camps de treball a l'estiu 22.04.2005
L'INJUVE visita la Xarxa de Borses Joves d'Habitatge del Barcelonès 20.04.2005
Programa 'Activa't' per a la inserció professional de llicenciats i diplomats desocupats 20.04.2005
[ Col.labora amb nosaltres ]  [ Recomanar web ]  [ Afegir a Favorits ]  [ Puntúa la nostre web ]  [ Barcelonesjove.net a la teva web ]
[ Eurocalculadora ]  [ El Temps ]  [ Horòscop ]  [ La Premsa ]  [ TV ]  [ Avis Legal ]  [ FAQ ]  [ Mapa web ]  
©2002 Consell Comarcal del Barcelonès
Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici Europa Contactar Consum i Habitatge Badalona Barcelona Hospitalet Santa Coloma Sant-Adrià