Dissabte, 17 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


El conveni dels 7 barris per a  Santa Coloma i Badalona inclou una inversió de més de 405.000 euros en equips de suport a infants i joves

05/05/05
El Consell Comarcal del Barcelonès, l’Ajuntament de Badalona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han signat un conveni per al desenvolupament de les actuacions previstes en la Llei de Barris, la rehabilitació integral dels set barris de la Serra d’en Mena. La signatura va tenir lloc dimecres dia 4 de maig a la Biblioteca de Can Peixauet, a Santa Coloma. Aquest acord suposarà en matèria de Joventut una inversió de 405.600 euros a Badalona per a equips de suport a infants i joves.

El projecte d’intervenció integral dels 7 barris fronterers de la Serra de’n Mena va ser aprovat per la Generalitat de Catalunya en el marc de la Llei de Barris i és producte de la col·laboració entre els municipis de Santa Coloma i Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès. Comporta una inversió de 36.621.865,62 euros, que es reparteixen entre les dues ciutats a parts gairebé iguales.

Els eixos estratègics del projecte passen per la vertebració dels barris de la serra de’n Mena i la seva connexió amb el Barcelonès Nord, la millora de la xarxa viària amb l’obertura de carrers i creació de noves places i la reconstrucció, urbanització i millora dels trams superiors dels carrers que accedeixen al de Circumval·lació, amb la supressió de barreres arquitectòniques. Igualment, el projecte preveu mesures de sostenibilitat del desenvolupament urbà, campanyes de rehabilitació, adequació a les noves tecnologies, plans de convivència, cohesió social i atenció i acollida als immigrants, així com el foment de la participació ciutadana i la dinamització de l’activitat econòmica.

L’acte de signatura del conveni va tenir lloc després d’una visita a la zona fronterera on ben aviat es començarà a actuar. La visita la van encapçalar el president del Consell Comarcal del Barcelonès, Joan Carles Mas, l’alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, i l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz. Arqué va parlar de la “necessitat de l’actuació conjunta dels dos municipis, amb el suport del Consell Comarcal del Barcelonès” i va destacar que “aquest territori – on hi viuen unes 400.000 persones- necessitava que políticament hi haguessin acords com aquest”. Tant Maite Arqué com l’alcalde de Santa Coloma van coincidir en anunciar la presa de nous reptes entre ambdós municipis, arran la visita als 7 baris. Bartomeu Muñoz va assegurar que “el Consell Comarcal del Barcelonès ha estat l’element nuclear d’aquest gran projecte i era necessària la col·laboració entre els dos ajuntaments” i va afegir que “és la inversió més important, de caire econòmic, que s’ha fet a la comarca. Seran al voltant de cent milions d’euros, entre una cosa i una altra”. Respecte al carrer Circumval·lació, l’alcalde colomenc va fer notar que haurà de ser un espai que, lluny de separar, uneixi Santa Coloma i Badalona.

De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Barcelonès, Joan Carles Mas, va explicar que “el conveni signat detalla les actuacions a realitzar i la creació de l’oficina tècnica comarcal de millora dels barris, una oficina de gestió i seguiment dels projectes”. En aquest conveni es detalla igualment el calendari de realitzacions dels ens executius, que en aquest cas són les empreses Regesa (Consell Comarcal del Barcelonès), Engestur (Ajuntament de Badalona) i Gramepark (Santa Coloma de Gramenet). El Consell Comarcal realitzarà una aportació total de 1.427.062,89 euros. Els dos ajuntaments aportaran 16.825.924,02 euros i la Generalitat 18.338.878,71 euros.
 


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
El Centre Europa Jove organitza el primer dels tallers 'Mou-te pel Món' del 2007 16.02.2007
La Generalitat obre la preinscripció al programa 'Vacances en Família' 16.02.2007
La Secretaria de Joventut presenta el nou programa europeu de mobilitat juvenil 16.02.2007
Propers tallers del CIREJ sobre drets laborals i habitatge 15.02.2007
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona