Dimarts, 13 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


La Ministra Trujillo exposa el Pla d'Habitatge estatal a L'Hospitalet

17/06/05
La Ministra d’Habitatge, Ma Antonia Trujillo, va clausurar ahir les I Jornades en Bones Pràctiques en la Gestió de Polítiques de Joventut que durant dos dies ha acollit L’Hospitalet de Llobregat i que han estat organitzades per la Federación Española de Municipios y Provincias.

Trujillo va destacar la important tasca feta per la FEMP i els municipis dins el Pla de l’Habitatge 2005-2008 i va comentar que les regidories de Joventut han passat de ser meres informadores sobre l’oci per a joves a treballar de mode transversal en temes que ara preocupen molt més com l’habitatge i el treball, clau en l’emancipació dels joves.

Del Pla de l’Habitatge estatal va destacar el programa específic per a joves amb els dos tipus d’ajudes per l’entrada a l’habitatge a menors de 35 anys (una pels que cobrin menys de 17.000 euros anuals i una altre pels que no cobrin més de 24.000 euros anuals); els programes de lloguer a preu més assequible que el del mercat; el canvi d’habitatge protegit a un altre més gran si canvien les circumstàncies dels joves i sense que hagin de tornar les ajudes; i convenis amb els ajuntaments per a que es construeixi més habitatges de protecció oficial. 

Així, doncs, la Ministra va dir que es recuperarà el temps perdut pel que fa a construcció d’habitatge protegit que s’ha paralitzat als darrers 8 anys. Sobre el lloguer, pensa que s’ha de dinamitzar amb incentius fiscals per a propietaris i llogaters, a més de judicis ràpids per desnonaments, dipòsits per que els propietaris cobrin cada mes, etc.

També va destacar la creació de la finistreta jove única per a temes d’habitatge, una eina tecnològica a temps real, cursets d’aprenentatge per a professionals de la joventut, visites d’estudi per a veure programes novedosos i reunions en xarxa amb altres departaments.

D’altra banda, l’alcalde de L’Hospitalet, Celestino Corbacho, també va destacar l’alt número d’habitatges desocupats que hi ha a la ciutat “per la por dels propietaris a no cobrar i a que els hi facin malbé l’habitatge”. A la ciutat hi ha actualment 7.000 pisos buits.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
Propers tallers del CIREJ sobre drets laborals i habitatge 08.02.2007
La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari 07.02.2007
El CIREJ organitza un taller sobre habitatge i una altre sobre drets laborals 31.01.2007
Borsa Jove d'Habitatge de Barcelona serà competència de l'Ajuntament 31.01.2007
En marxa els Tallers de Llengües viatgeres: anglès i francès 22.01.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona