Dissabte, 17 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


07/05/03
La Generalitat s'ha marcat com a objectiu que l'any 2010 gairebé tots els nens catalans amb discapacitats físiques, psíquiques i mentals estiguin escolaritzats en col·legis ordinaris, tant en l'Educació Primària com en la Secundària, i no en centres d'educació especials. Segons dades del curs passat, el 64,53% dels 16.986 nens amb alguna discapacitat i en edat escolar van a un col·legi o institut ordinari, mentre que el 35,48% estan matriculats en centres d'educació especial.

Segons els experts que han col·laborat en l'elaboració del pla director de l’Educació Especial de Catalunya, només es desaconsella l'escolarització en col·legis ordinaris d'entre el 0,3% i el 0,5% dels nens discapacitats. Es tracta de nens amb una disminució o un trastorn psíquic molt sever que, a més, està combinat amb altres malalties i discapacitats físiques. Mentre que el 88% dels nens cecs, el 79% dels sords i el 64% dels nens petits amb dificultats de mobilitat van a un centre ordinari, només estan escolaritzats en aquests col·legis el 48% dels nens amb disminucions psíquiques, el 17% dels psicòtics i autistes i el 58% dels que pateixen trastorns greus de personalitat.

Segons el Departament d’Ensenyament, és habitual que els alumnes amb alguna disminució psíquica vagin durant l'educació infantil i primària a un col·legi ordinari mentre que a secundària es veuen obligats a optar per un centre d'educació especial per les mancances que tenen alguns instituts per poder-los integrar. Per evitar aquesta situació, l'any passat va començar una prova pilot en dos instituts de Vilanova i la Geltrú i de Viladecans per integrar nens amb disminucions psíquiques, una iniciativa que el departament considera “un gran èxit”. Els professors de tots dos instituts van rebre formació especial i es va buscar un currículum adequat per als alumnes discapacitats. El setembre que ve aquesta experiència es repetirà en un institut de Santa Coloma de Gramenet i en altres centres de Catalunya, i l'objectiu és que es generalitzi.

:: ÚLTIMES NOTÍCIES
El Centre Europa Jove organitza el primer dels tallers 'Mou-te pel Món' del 2007 16.02.2007
La Generalitat obre la preinscripció al programa 'Vacances en Família' 16.02.2007
La Secretaria de Joventut presenta el nou programa europeu de mobilitat juvenil 16.02.2007
Propers tallers del CIREJ sobre drets laborals i habitatge 15.02.2007
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona