Dissabte, 17 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


La Secretaria General de Joventut presenta una campanya per fomentar la participació dels joves a les eleccions als Consells Escolars

20/10/06
El secretari general de Joventut, Olivié Bayón, ha presentat la campanya per fomentar la participació de l’alumnat a les eleccions als Consells Escolars que tenen lloc entre el 23 i el 30 de novembre. L’acte ha tingut lloc a l’IES Sant Josep de Calassanç de Barcelona i han acompanyat el secretari general de Joventut, el director del centre, Joan Vila, i la coordinadora pedagògica, Carmela Escribá.

Aquesta campanya està emmarcada en el sí d’una més àmplia que pretén fomentar la participació dels joves als centres educatius en general, i que va començar a l’inici de curs amb el foment de la participació dels joves en les eleccions a delegat i delegada de classe.

L'actuació està dirigida a tot l’alumnat dels IES públics de Catalunya i dels centres concertats que s’hi vulguin adherir, així com a entitats juvenils i estudiantils, amb voluntat de convidar a la participació als centres. Aquesta iniciativa suposa també un reconeixement a les diferents formes i mecanismes de participació existents, especialment el Consell Escolar de Centre. El Consell Escolar de Centre és l’òrgan de participació en el control i la gestió del centre en els diferents sectors que formen la comunitat educativa. La participació dels alumnes al consell escolar és el segon nivell de participació dins dels centres, després del de delegat/da i un dels primers exercicis de ciutadania de molts joves. D’aquesta manera els consells escolars donen als alumnes l’oportunitat de participar en la presa de decisions, de forma crítica i responsable, en assumptes que afecten a la gestió dels centres, millorant la qualitat educativa dels mateixos.

D'aquesta manera es pretén mobilitzar als joves de la comunitat educativa, a partir de la promoció de la pròpia participació, a més de familiaritzar els joves estudiants amb el funcionament de les institucions democràtiques i amb els mecanismes de participació política. Per això es vol donar a conèixer els mecanismes de participació als centres: delegats i delegades d’aula, consells o juntes de delegats, assemblees, associacions d’estudiants, consell escolar.

La campanya farà el seguiment de la participació dels alumnes en tot el procés electoral de les renovacions als consells escolars dels centres, a més d’assessorar i informar als delegats i delegades, representants escolars i estudiants en general de les funcions com a consellers escolars.

La campanya compta amb un pressupost de 80.000 euros per desenvolupar el programa de xerrades, intervencions i recursos informàtics diversos als IES públics del territori de Catalunya, així com la divulgació i distribució de material informatiu.

Aquesta promoció de la participació als instituts es durà a terme a un total de 479 IES públics de Catalunya, dels quals 319 es troben a la província de Barcelona, 52 a Girona, 44 a Lleida, 46 a Tarragona i 18 a les Terres de l’Ebre. (Als centres de la província de Barcelona adherits al programa PIDCES de la Diputació de Barcelona, la campanya es durà a terme a través d’aquest programa.)

La campanya està impulsada per la Secretaria General de Joventut, amb la col·laboració del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, el Consell Escolar de Catalunya, el Departament d’Educació i la Direcció General de Participació Ciutadana. La gestió de la campanya és a càrrec del Centre d'Informació i Serveis a l'Estudiant de Catalunya, CISEC.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
El Centre Europa Jove organitza el primer dels tallers 'Mou-te pel Món' del 2007 16.02.2007
La Generalitat obre la preinscripció al programa 'Vacances en Família' 16.02.2007
La Secretaria de Joventut presenta el nou programa europeu de mobilitat juvenil 16.02.2007
Propers tallers del CIREJ sobre drets laborals i habitatge 15.02.2007
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona