Dissabte, 11 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


Més de 200 representants d'entitats juvenils i de la societat civil celebraran el V Sopar de l'Associacionisme Jove Català

16/11/06
Un total de 225 representants d'associacions juvenils i de la societat civil catalana celebraran el V Sopar de l'Associacionisme Jove Català, aquest divendres 17 de novembre al Pavelló Municipal Països Catalans de Badalona. El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), la xarxa d'entitats juvenils del país, organitza aquest acte per compartir un espai de trobada amb representants institucionals i membres del teixit associatiu juvenil, un lloc on convergeixen diferents generacions.

Enguany el lema és "REBELS SENSE CASA", ja que ens inquieta el fet que les situacions de precarietat al món del treball i les condicions d'accés a l'habitatge estan deixant de ser condicions transitòries de pas a la vida adulta per convertir-se en elements característics de tota una generació.

L'accés a un habitatge digne és un dels múltiples factors que permet l'emancipació definitiva de la gent jove. Els preu descontrolats tant en l'habitatge de compra com en el de lloguer fan molt difícil l'accés a un habitatge. Els salaris i el cost de l'habitatge divergeixen de forma accelerada i es tanca, per tant, qualsevol porta a gran part dels joves d'aquest país.

El CNJC va elaborar un document abans de les eleccions al Parlament de Catalunya en el que demanen les següents millores per a que els joves tinguin més fàcil l'accés a l'habitatge.

1. Una política d'habitatge públic de promoció directa des de la Generalitat, destinada als i les joves, prioritzant a aquells que tenen rendes més baixes. En aquest sentit, demanem que s'incrementi la quota de protecció ("quota solidària") en totes les promocions d'habitatge.

2. Demanem un ferm compromís a les administracions locals per l'ampliació de la reserva de sòl públic i la no utilització de la seva posició de domini per subhastar al millor comprador els seus terrenys.

3. Polítiques de protecció pública de l'habitatge en la fiscalitat i en ajuts a determinats operadors, prioritzant la intervenció pública o els projectes duts a terme sense ànim de lucre i/o d'estructura cooperativa. Per a respondre a la necessitat actual de manca d'habitatge cal establir una promoció d'habitatge de protecció oficial per als propers anys.

4. Augmentar els ajuts o bonificacions fiscals pels i les joves, així com la informació disponible sobre els mateixos.

5. En matèria de compra reclamem que el 50% de la producció de mercat es dediqui a habitatges de protecció oficial gestionats per promotors socials, bé siguin les mateixes administracions, o d'altres agents socials, que actualment ja realitzen una tasca molt important en aquest sentit

6. Augment de la pressió fiscal cap a habitatges no ocupats per penalitzar l'especulació. Amb mesures com poden ser la l'afavoriment fiscal d'aquells habitatges que entrin al mercat de lloguer; o programes de Masoveria Urbana.

7. Crear un ampli part d'habitatge públic de lloguer creant una empresa pública que el gestioni, vinculada a l'Incasol per facilitar la coordinació institucional.

8. Facilitar l'opció de compra dels habitatges de lloguer, i dels de promoció pública com a mínim. Hauria de partir del preu taxat en el moment de l'inici del contracte de lloguer, descomptant-hi el total del que ja s'ha pagat com a lloguer.

9. Regular legislativament i desenvolupar mesures que facilitin l'accés a l'habitatge dels i les joves.

En el marc del V Sopar s'entregaran els V Premis de l'Associacionisme Jove Català: Premi a la millor iniciativa de promoció de l'associacionisme, el Premi al projecte més innovador i el Premi al mitjà de comunicació o programa més compromès amb la gent jove.

El Consell de la Joventut de Badalona (CJBdn) participa en l'organització de l'acte. El CJBdn és membre de la Xarxa de Consells Locals de Joventut de Catalunya, que pretén dotar d'un espai comú de treball les entitats de diferents punts del territori per tal de poder compartir experiències, generar projectes comuns i incidir en el foment de la participació. El Sopar també és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Badalona.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Chacón confirma el reajustament suau del preu de l'habitatge 03.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007
Concurs de còmics '¿Hogar dulce hogar?' 27.07.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona