Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


portada.jpgEl Consell Comarcal del Barcelonès edita una guia digital adreçada als joves que volen compartir pis

30/11/06
L’Oficina de Serveis a la Joventut i Habitatge del Consell Comarcal del Barcelonès ha creat la “Guia per a joves que volen compartir un pis al Barcelonès”, un compendi de consells adreçats als joves que volen compartir habitatge. Es tracta d’una nova aportació a la col·lecció de guies joves que el Consell Comarcal edita periòdicament en format digital a través del web
https://barcelonesjove.net/  i en la que també es poden trobar la “Guia per a Joves que volen comprar un pis al Barcelonès” i la “Guia per a joves que volen llogar un pis al Barcelonès”.

La nova guia ha estat elaborada a través de qüestionaris, entrevistes personalitzades i testimonis de nois i noies que han relatat la seva pròpia experiència sobre compartir pis. La guia recull consells pràctics sobre un ampli ventall de temes i casuístiques, com ara els avantatges i desavantatges de viure amb companys i/o companyes en un mateix habitatge, el fet de moblar i decorar el pis, com cobrir i dividir les despeses ordinàries o com organitzar la neteja i la compra, entre d’altres. Alhora, aquesta publicació digital orienta als joves sobre qüestions legals i jurídiques, com ara els tipus de contracte que es poden celebrar en aquests casos i les ajudes o les assegurances que existeixen. Els usuaris tenen també al seu abast una relació d’adreces i webs d’interès relacionades amb el tema.

La decisió de compartir pis ve donada, actualment, en bona part pels alts preus de l’habitatge que, junt amb els sovint no massa elevats sous dels joves, fan que aquesta sigui una de les sortides més assequibles a l’hora d’emancipar-se. D’altra banda, i segons el testimoni de la majoria de nois i noies que han estat entrevistats durant l’elaboració de la guia, compartir pis també acostuma a ser tota una experiència, sovint positiva però no exempta de les dificultats que planteja la convivència amb altres persones.

La Guia per a Joves que volen compartir un pis al Barcelonès es pot consultar a https://barcelonesjove.net/guiacompartir/.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Chacón confirma el reajustament suau del preu de l'habitatge 03.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007
Concurs de còmics '¿Hogar dulce hogar?' 27.07.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona