Dissabte, 17 de Febrer de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


15/05/03
La Generalitat destinarà 338 milions d’euros a actuacions per als joves durant l’any 2003, dins del Pla Nacional de Joventut de Catalunya. Aquesta inversió, que suposa un increment d’un 36% respecte l’any anterior, permetrà realitzar 214 programes en matèria d’educació i cultura, treball, habitatge, salut i participació social.

El pressupost d’enguany es distribueixen, per àmbits, de la manera següent:

Habitatge: facilitar la compra i fomentar el lloguer. Amb un pressupost de 84,5 milions d’euros, el Govern ha dissenyat sis línies d’actuació per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge. Es posarà en marxa el programa Prolloguer, amb què la Generalitat comprarà pisos a propietaris particulars per, després, llogar-los als joves. Aquest projecte compta amb 12’6 milions d’euros i, a més, també preveu que la Generalitat rehabiliti i acondicioni els immobles que compri en cas que sigui necessari. D’altra banda, també es duran a terme d’altres actuacions com els ajuts per a l’adquisició d’habitatges (28,8 milions d’euros), el programa de promoció de l’habitatge de lloguer per a joves (42 milions d’euros) i l’impuls de les borses joves d’habitatge (297.000 euros).

Treball: programes de formació i informació. S’invertiran 135,3 milions d’euros per dur a terme 47 programes per facilitar i orientar l’accés dels més joves al mercat laboral. Destaquen les iniciatives específiques de formació ocupacional per a menors de 25 anys (26,2 milions d’euros), els programes d’informació i orientació laboral per a joves (3,3 milions d’euros) o els ajuts als joves agricultors (10,9 milions d’euros) perquè no desestimin la pagesia com una opció de futur.

Educació i cultura: millors equipaments per als centres docents i més idiomes. S’han dissenyat fins a 98 programes en aquestes matèries. Es realitzaran accions molt diverses en nombrosos àmbits, però destaca la important inversió en equipaments dels centres docents (42,4 milions d’euros), que permet introduir les noves tecnologies a les escoles i millorar la qualitat de la docència que reben els alumnes de Catalunya. També és rellevant la inversió per desenvolupar iniciatives de formació per a joves nouvinguts (,2 milions d’euros). Com a novetats, cal assenyalar la creació de noves Escoles Oficials d’Idiomes o el projecte Nodat (3,3 milions d’euros), que preveu organitzar una xarxa de punts d’accés a Internet que, disponibles per tot el territori, oferiran informació actualitzada per al jovent i també realitzaran tasques de divulgació i formació. Tot plegat representa una inversió de 95,7 milions d’euros.

Salut: hàbits saludables i informació sobre el consum de drogues. La Generalitat invertirà 11,6 milions d’euros per promoure 30 accions concretes en matèria de salut. Es potenciarà la promoció d’hàbits saludables i, molt especialment, la prevenció de conductes de risc. Cal destacar el programa d’atenció als pacients amb trastorns en el comportament alimentari (7,6 milions d’euros) i el projecte Som.Nit, que aporta d’informació i assessorament sobre el consum de drogues en els locals d’oci nocturn (49.250 euros).

Participació social: fer valer l’opinió dels més joves. Es destinaran 7,5 milions d’euros a fomentar 29 actuacions en l’àmbit de la participació democràtica. És el cas, per exemple, del suport a les entitats juvenils (5,3 milions d’euros), l’impuls als Fòrums Joves als municipis i comarques (18.030 euros) o el suport a les activitats internacionals dels joves (763.677 euros).

:: ÚLTIMES NOTÍCIES
El Centre Europa Jove organitza el primer dels tallers 'Mou-te pel Món' del 2007 16.02.2007
La Generalitat obre la preinscripció al programa 'Vacances en Família' 16.02.2007
La Secretaria de Joventut presenta el nou programa europeu de mobilitat juvenil 16.02.2007
Propers tallers del CIREJ sobre drets laborals i habitatge 15.02.2007
Celebrat el sorteig dels pisos protegits de Barcelona 15.02.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona